Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Αναλύσεις

Ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον σχόλιο από κάποιον που υπογράφει ως "Συνταξιούχος αναλυτής" κέντρισε το ενδιαφέρον μου στο press-gr. Διαβάζοντας σωστά τις δημοσκοπήσεις βλέπει ότι "Κανένα από τα κόμματα της Αριστεράς δεν πιέζεται, από κανένα δίλημμα". Πράγματι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α διέψευσε πολλούς, άντεξε στην πίεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και αναμένει σημαντική άνοδο των ποσοστών του την Κυριακή, όπως σημαντική άνοδο θα έχει και το Κ.Κ.Ε.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι "Ο ΛΑΟΣ πιέζεται ασφυκτικά από τη ΝΔ, ενώ τον "ξέχασαν" και τα κανάλια (όπως "ξέχασαν" και τις φωτιές). Δίνει μάχη ψήφο - ψήφο, ενώ δέχεται και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δείχνει πάντως να μπαίνει στη Βουλή".

Για τον δικομματισμό είναι και οι μόνες μου ενστάσεις με τον κύριο. "Ο δικομματισμός πέφτει κάτω από το 80% για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση. Το πολιτικό σύστημα που γνωρίσαμε, και δημιούργησε το κράτος που άφησε την Ελλάδα να καεί, οδεύει προς κατάρρευση ή ανασύνθεση" λέει ο "Συνταξιούχος αναλυτής", ευσεβείς πόθοι λέω εγώ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα πέσει κάτω από το 80% (θα κινηθεί περίπου εκεί όμως), δεν είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση (79.6% το 1996) και σίγουρα δεν πρόκειται για κατάρρευση. Αντί για το χαστούκι που τους άξιζε μετά από όσα έκαναν ο ελληνικός λαός προτιμά να τους δώσει.. χάδι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω κείμενο μου το στείλανε με e-mail. . .Διαδώστε το όσο μπορείτε

Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .

http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html

Πόσοι θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε...

Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.