Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Παραπλανήστε τα Εxit Polls

...Πόσοι όμως θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε...

Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

Aν την Κυριακή, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο, σας ρωτήσουν τί ψηφίσατε, απαντήστε τους όποιο κόμμα σας έρθει στο μυαλό, από τα μικρά, αυτά που δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στη βουλή: Κυνηγούς, ψαράδες, πολύτεκνους, μλ-ππε, ππε-μλ, κόμμα περιπατητών, υποβρυχίων καταστροφών ή ότι άλλο σας έκανε εντύπωση από τα ψηφοδέλτια που τσαλακώσατε μέσα στο παραβάν.

Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.

Μπορείτε να φανταστείτε την έκφραση του κ. Πρετεντέρη, της κας Στάη του κ. Λιάτσου, του κ. Παναγόπουλου της ΑGB, του άλλου της metron analysis κ.λπ. όταν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα θα είναι αναγκασμένοι να ανακηρύξουν πιθανότερο νικητή κάποιον που ούτε το κινητό του θα έχουν για να τον βγάλουν στα παράθυρα;


Μεταφέρω και δύο σχόλια που γράφτηκαν στο ιστολόγιο με πολύτιμες συμβουλές:

Θα συμφωνήσω. Όταν σας ρωτούν τα άτομα που δουλεύουν στις δημοσκοπήσεις, να απαντάτε, γιατί αν δεν απαντήσετε χάνουν το μεροκάματο. Το τι θα απαντήσετε όμως έχει πολύ ενδιαφέρον. Δώστε ότι απαντήσεις θέλετε. Αλλοπρόσαλλες, κάντε το σύστημα που επεξεργάζεται τη βάση δεδομένων να τρελαθεί. Μη στερείτε από τον εργαζόμενο τη δουλειά του, αλλά μη διευκολύνετε την ασφαλή επεξεργασία και το ασφαλές συμπέρασμα. Παίξτε έξυπνα.

Ως χρήστης αυτής της αγαπημένης μου τεχνικής ιδού μερικά απαραίτητα για την επιλογή σας ως δειγματος, κατά την προσέλευση σας στο χώρο ανιχνεύεται που ευρίσκονται οι δημοσκόποι.Προχωράτε προς το μέρος τους , σε απόσταση 1-1.5 μετρου διέρχεσθε πλαγίως τους χωρίς καρφώματα, απλά είναι στο οπτικό μας πεδίο. Αποφεύγουμε την λούμπα της τάχα ερώτησης πχ που είναι το εκλογικό κέντρο τάδε μιάς και έχουν δωθεί οδηγίες εναντίον μας & το φοβούνται αυτό το φαινόμενο . Ει δυνατόν είμαστε μιά παρέα , αλλά όχι εμφανής , προσπαθούμε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιλογής μας ως δείγμα. Ο δημοσκόπος δυσκολεύεται να την πέσει σε παρέα , προτιμά μοναχικούς καβαλάρηδες ή ζεύγη. Μετά την κάλπη με ύφος σοβαρό , χαράζουμε πορεία προς τον δημοσκόπο και χαλαρά και δεν αποστρέφουμε το βλέμμα μας απο αυτόν &αργός βηματισμός και μια φιλικη σοβαρότητα θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει. Προσοχή στο οπτικό μας πεδίο αλλά χωρίς κάρφωμα ..έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι θέλουν να τους αποφύγουν άρα αποστρέφουν το βλέμμα τους και κλασσικά στο 1-1.5 μέτρο ώστε να μπορεί με μια χαμηλόφωνη φωνή να μας απευθύνει το λογο. Επι του ερωτηματολογίου τώρα μπορουμε να επιλέξουμε στην ουσία να παίξουμε με τα σημεια που είναι εστιασμένο το ενδιαφέρον τους, οι κουφές απαντήσεις στην ουσία αφήνουν τη δημοσκόπηση αδιάφορη . Ψαχνουν να βρουν τη διαφορά πασοκ με νδ, εμείς θα γίνουμε πασοκ ή μπορουμε να γίνουμε οικολόγοι πρασινοι- παπαθεμελης για να δυσκολέψουμε τον καραμανλη για κυβερνηση, θα γινουμε κκε απο πασοκ, βρειτε τι απασχολει τους ερευνητες και ενεργειστε αναλογως & όταν είμαστε παρεα να κανονισουμε μετά απο παρακολούθηση να περασουμε μπροστα απο το δημοσκόπο σε χρονο τετοιο ωστε να μας δει, αν εχει πελατη ας περιμενουμε μακρυα χαζευοντας και γενικα να προσεξουμε πως επιλεγει τα θυματα του. Δεν απανταμε μαζικα στο ιδιο στυλ , απλωνομαστε & αντε καλο μας βολι :-)

Άμα σας ρωτήσουν λοιπόν, τρελάνετε τους. Απαντήστε ΠΑ.ΣΟ.Κ, μήπως και τους πείσουμε ότι θα έχει ντέρμπι το βράδυ, το βασικό που τους νοιάζει είναι να βρουν την διαφορά ΠΑ.ΣΟ.Κ - Ν.Δ. Ή απαντήστε Παπαθεμελής (Δημοκρατική Αναγέννηση) ή Οικολόγοι, σκεφθείτε πλάκα να βγάλουν τα exit polls 6κομματική - 7κομματική βουλή. Ή όσοι προτιμάτε κανένα μικρότερο κόμμα (Ένωση Κεντρώων π.χ), να πιάσει κανένα 2% και να χάσουν το φως τους. Προπάντων μην απαντάτε Ν.Δ (δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό να δείξουν τα exit polls διαφορά 5%-6% και τελικά να βγει 3%, δεν αλλάζουμε τίποτα) ή ΛΑ.Ο.Σ (να μείνει στα exit polls εκτός βουλής).

Άντε, καλή μας διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: