Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Κρυφές δημοσκοπήσεις

Εδώ και λίγες μέρες λέω αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο απ' όσους δεν είναι τυφλωμένοι. Η στάση Καραμανλή - Παπανδρέου θυμίζει τις προηγούμενες εκλογές και δείχνει ότι η διαφορά Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ μεγαλώνει σύμφωνα με τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Όπως επίσης λέω, μοναδικός στόχος πια της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει την 5κομματική βουλή με την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ.

Το Press-Gr και το apomesa.info έρχονται τώρα να αποκαλύψουν αυτό που οι Καραμανλής - Παπανδρέου φωτογράφιζαν. Η διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις αυξάνεται ενώ ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΛΑ.Ο.Σ δέχονται μεγάλα χτυπήματα, οι μεν από τις απειλές Καραμανλή σχετικά με την αυτοδυναμία και οι δεν από την πόλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έντονες φήμες ακούγονται για -υπέρ-διπλασιασμό της διαφοράς σύμφωνα με GPO, Alco και Metron, ενώ αυξάνεται η διαφορά αρκετά και σύμφωνα με τους υπόλοιπους. Η κατάσταση είναι τέτοια που είναι σχεδόν αδύνατον να μείνει η διαφορά τους κάτω από το 2%-3% και κυριολεκτικά αδύνατον να επικρατήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τα μηνύματα είναι απογοητευτικά για τους μικρούς ωστόσο. Το Κ.Κ.Ε θα παρουσιάσει άνοδο 1-1μισή ποσοστιαίας μονάδας συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές. Αντιθέτως, για ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΛΑ.Ο.Σ η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα πιο δύσκολη και ορατό είναι πια το ενδεχόμενο (αν και παραμένει απομακρυσμένο) να μην υπάρξει τελικά 5κομματική βουλή, αφού και οι δύο παρουσιάζουν πτωτική πορεία.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ?????? ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ Ε?????

Ανώνυμος είπε...

xaxa paraplanisi xaxaxa ti kolimena palikaria exei re, ama se pinei min to pineis re niko xaxa

Ανώνυμος είπε...

Τι καλό παπαγαλάκι της δεξιάς!

tomorrow's patries είπε...

γιατι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;;;;;

-περιμένω πειστική απάντηση!

Κωνσταντίνος είπε...

@tomorrow's patries:
Έτυχε και μόλις έκανα refresh οπότε είδα τις αλλαγές και στα polls, προφανώς ψηφίζεις ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Απλή και ελπίζω πειστική απάντηση: Αυτό ήθελα να μάθω. Όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα είναι στην ίδια απάντηση (παρά του ότι οι διαφορές του ΚΚΕ από τους άλλους είναι τεράστιες) εκτός του ΑΣΚΕ, επειδή ήθελα να δω τι παίρνει το ΑΣΚΕ και τι οι υπόλοιποι. Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α με το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουν κάποια κοινά, όπως και η Ν.Δ με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, η Ν.Δ. με το ΛΑ.Ο.Σ, το ΣΥ.ΡΙΖ.Α με το Κ.Κ.Ε κτλ. Εμένα με ενδιέφερε να δω τα κοινά ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α που φθάνουν στους επισκέπτες του blog μου, όχι η πρόθεση ψήφου του καθενός ξεχωριστά.

@νίκος:
Ποιον παραπλανώ και γιατί;

@ανωνυμός:
Εγώ να υπολογίσω; Για τις κρυφές δημοσκοπήσεις έτσι; Επειδή το να λέω ότι πήρε διαφορά η ΝΔ άμα ήταν ψέμα την βολεύει; Βάλτε το μυαλό σας να σκεφθεί πριν να μιλήσετε ρε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΗΤΑΙ Η ΝΔ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΗΣΜΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΦΟΡΩΝ ?
ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

Ανώνυμος είπε...

Για το κόψιμο φόρων κάτι άκουσα. Κυρίως το θέμα του φόρου κληρονομιάς ήταν υπερβολικό και είναι θετικό ότι κάτι γίνεται (άμα διαγράφηκε τελείως το παράκαναν πάντως συμφωνώ, δραστική μείωση με απαλλαγές κάποιων από τα πράγματα που φορολογούνταν χρειαζόταν). Τώρα για τις παροχές δεν τα ακολούθησα για να είμαι ειλικρινής, δεν δίνω γενικά σημασία σε αυτά που λένε επειδή σπάνια τα κάνουν και πράξη. Είχα παρακολουθήσει το debate πάντως και από την επιμονή του Γιωργάκη ότι "υπάρχουν λεφτά" χωρίς να λέει που υπάρχουν συμπεραίνω ότι τα ίδια και χειρότερα κάνει.

tomorrow's patries είπε...

κατανοητή η εξήγηση... και ευχαριστώ.

αλλά αν ήθελες ΑΠΛΑ να δεις τα κοινά ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θα μπορούσες πολύ απλά να προσθέσεις τα δύο ποσοστά.

αλλά γιατί κάποιος να θέλει να δει τα κοινά ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.;;;

και γιατί όοοοοοολοι (εκ της Τρικούπη ορμώμενοι) ανακαλύπτουν τον ΣΥΝ (όχι τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ -αυτό είναι κάτι άλλο -ψάξτο να δεις τη διαφορά) πριν τις εκλογές και τον ξεχνάνε μετα;

Τέλος, οι μόνοι που καταλάβαν το εγχείρημα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, είναι η Ν.Δ. (που από πέρυσι σε κάθε περίπτωση διατυμπανίζει ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ είναι φωλιά για αναρχικούς και ακραίους, με κύριο εκφραστή τον Πολύδωρα) και το Κ.Κ.Ε. που βλέπει το όραμα του Π.Α.Μ.Ε. και λοιπών ευρύτερων συμμαχιών να αποτυχάνει παταγωδώς, και πλέον να αμφισβητείται ανοιχτά η πρωτοκαθεδρία του στην Αριστερά).

Προγραμματικά, λοιπόν, μιλώντας δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. από το να συνεργαστεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κάτι που εύχεται ολόψυχα μόνο το ΚΚΕ

Κωνσταντίνος είπε...

Την ώρα που σου απαντώ ακούω τον Γιωργάκη στην τηλεόραση πίσω μου να απαριθμεί τα κοινά ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ :)

Κοίταξε, το πεδίο ενδιαφέροντος μου είναι πράγματα στα οποία γενικά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινές θέσεις και με τις οποίες διαφωνώ, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και σε παλιότερα ποστ μου. Με αυτό το σκεπτικό μπήκαν μαζί, έχε υπόψιν σου και ότι όταν έβαλα το ερώτημα απευθυνόμουν σε περιορισμένο κοινό (που στην πλειοψηφία του καταλάβαινε το σκεπτικό μου), δεν είχα υπολογίσει ότι λόγω των εκλογών θα έφτανα στους 300 περίπου επισκέπτες καθημερινά τις τελευταίες μέρες, με λογικό αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην καταλαβαίνουν σήμερα αυτό τον συνδυασμό.

Δεν έχω καμία συμπάθεια για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά εφόσον υπάρχει πραγματικά ικανό ποσοστό που εκφράζεται από τις ιδέες του θα ήθελα να το δω σε μία 5κομματική βουλή και δεν είχα κανένα σκοπό να το πλήξω με την διαμόρφωση των ερωτήσεων μου.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και διάβασα για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και γονκής παροχής να σημειώσω κάτι που ο πολύς κόσμος δεν τον καταλαβαίνει εύκολα.
Το μέτρο αυτό ευνοεί καθαρά και κυρίως όσους έχουν μεγάλες περιουσίες και εξηγώ το γιατί.
Αν θέλεις να ξαλαφρώσεις τους μικρούς και τους μεσαίους αυτό που κάνεις είναι να διπλασιάσεις ή και να τριπλασιάσεις τα αφορολόγητα.
Π.χ. με 300,000 ευρώ αφορολόγητο (τώρα είναι κάπου 90) όσοι έχουν ένα σπίτι και ένα εξοχικό ή ένα οικόπεδο και το δίνουν στα παιδιά τους δεν θα πληρώνουν φόρο.
με την πλήρη κατάργηση όμως ευνοείται κυρίως ο μεγάλος.
Αυτός που θα κληρονομήσει μεγάλη περιουσία.
Αν κληρονομείς καμιά 20αριά εκατομμυρια γιατί να μην πληρώσεις φόρο δηλαδή?

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα το θεμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ:
Γιατι μενεις στο γλειψιμο του Γιωργακη στον ΣΥΡΙΖΑ και οχι στην σαφη δηλωση Αλαβάνου πως προγγρματικά δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό σημείο σύγκλισης και άρα καμία περίπτωση συνεργασίας.
Τέλος καλύτερα να μένουμε στις προγραμματικές συγκλίσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε καίρια θέματα.
Καλύτερα να έβαζες αυτούς τους δυο μαζί.
Στην τελική και οι δύο έχουν αρχηγούς που το όνομα τους τελειώνει σε -άκης.
Πέρα από το φόρο κληρονομιάς ας μην ξεχνάμε το ΦΠΑ και τη φορολογική κλίμακα(αλυξηση φορολογητου 1000ευρώ και από την άλλη καταργηση του συντελεστή 15% και αντικατάσταση απο 29%).Αλλα αυτό θα το θυμιθούμε μόλις σκάσουν τα χαράτσια.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, εγώ πιστεύω οτι άν βγεί ένας τρελλός ή μιά 17 Νοέμβρη και καθαρίσει τους 200 (γιατί τόσοι είναι) μαλάκες που μονοπωλούν το χρήμα, τα κόμματα, την δημοσιότητα και κάνουν και κουμάντο στην Ελλάδα μας, τότε ίσως και πάλι λέω ίσως να αλλάξει κάτι ...

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δέν αντέχω να βλέπω τη φάτσα του μαλάκα βολεμένου Πρετεντέρη να μου παρουσιάζει την εκπομπή του που την ονομάζει και Ανατροπή! Ώπα ρε Πρετεντέρη ανατρεπτικέ μου αναρχίκουλά μου εσύ... Να μή μιλήσω για τους πολιτικούς μας...
Η νοοτροπία μας φταίει παίδες. Εγώ δέν ξέρω κανέναν Γερμανό που να θέλει να τον διορίσουν στο Δημόσιο ενώ ξέρει οτι είναι άχρηστος ... Ούτε κανέναν Ολλανδό να δέχεται να του αυξήσουν την φορολογία εν μία νυκτί ... Ούτε κανέναν Φινλανδό να ανέχεται από Υπουργό του να αποκαλεί έναν μαύρο Αράπη ...
Μας κυβερνάει η χειρότερη πάστα ΣκατοΝεοΕλλήνων που έχει υπάρξει από Ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.
Αυτά τα ολίγα. Και για όσους κολλημένους , δέν ανήκω σε κανένα κόμμα ...

Κωνσταντίνος είπε...

Διαγράφηκε το τελευταίο σχόλιο, τέτοιου είδους σχόλια μόνο με όνομα ψηλέ, και καλύτερα στα πιο πρόσφατα θέματα όχι σε αυτό που είναι 10 ημερών σχεδόν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά που μας το είπες ρε μεγάλε! από εδώ και πέρα θα κάνουμε σχόλια που σου αρέσουν μόνο!!! Μα τι στο καλό!!! Τέτοιος πανικός στη ΝΔ?????