Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Αγώνας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού

Η είσοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στο κοινοβούλιο θα δυναμώσει την κριτική εναντίον του κόμματος, δεν θα την σταματήσει. Το κατεστημένο θα προσπαθήσει να μας αποδυναμώσει με τον γνωστό βρώμικο πόλεμο, να μας ειρωνευτεί, να μας εξαφανίσει. Ο αγώνας μας δεν τέλειωσε εχθές, μόλις ξεκίνησε. Ενάντια στο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης το πατριωτικό κίνημα θα αντισταθεί. Η δύναμη μας πηγάζει από την χθεσινή μας Νίκη, από την είσοδο 10 βουλευτών (κάποιοι από τους οποίους είναι πανάξιοι), από την ευκαιρία μας να ασκήσουμε επιτέλους Εθνική Αντιπολίτευση. Η δύναμη μας πηγάζει από τα παιδιά, τους συναγωνιστές μου, που τον τελευταίο ένα μήνα χλευάστηκαν, εξυβρίστηκαν και απειλήθηκαν, αλλά έμειναν στις επάλξεις αυτού του όμορφου αγώνα, κράτησαν ψηλά τις Ιδέες τους και βγήκαν νικητές. Πάνω απ' όλα όμως, η δύναμη μας πηγάζει από αυτές τις 275 χιλιάδες των ανώνυμων αλλά ασυμβίβαστων Ελλήνων που αγκάλιασαν τον αγώνα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και τον τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και στα εκατομμύρια που μπορεί να μην μας ψήφισαν αλλά εύχονταν ο αγώνας μας να στεφθεί με επιτυχία, στα εκατομμύρια που στην παγίδα της προπαγάνδας για επικίνδυνα "άκρα" δεν έπεσαν.

Για εμάς, τους πολλούς που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια χωρίς κανένα όφελος εκτός από την ικανοποίηση της δημιουργίας επιτέλους ενός πατριωτικού πόλου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Δεν είμαστε φανατικοί, δεν είμαστε χειροκροτητές όπως ο σκληρός πυρήνας των οπαδών του δικομματισμού. Θα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία των βουλευτών μας, θα την κριτικάρουμε καλόπιστα άμα μας δώσουν αιτίες, θα τους καταψηφίσουμε άμα η παρουσία τους δεν μας ικανοποιήσει. Αλλά θα είμαστε και κοντά τους άμα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ασπίδα προστασίας τους απέναντι στην προπαγάνδα του κατεστημένου, έτοιμοι να παλέψουμε για τις Ιδέες μας.

Στον χώρο συζητήσεων της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ γράφτηκε ένα συγκινητικό σχόλιο από κάποιον που δεν ψήφισε τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ικανοποίηση της αναγνώρισης του δίκαιου και καθαρού αγώνα μας από τον "αντίπαλο":

συγχαρητήρια για τη νίκη σας και για το γεγονός ότι κατορθώσατε να ανατρέψετε το υπάρχον πολιτικό σκηνικό κάνοντας χιλιάδες έλληνες να ελπίζουν πώς με 5 κόμματα στη βουλή η κάθε εξουσία δεν θα έχει το πεδιο ελέυθερο να προχωρά σε αλλαγές και μεταρυθμίσεις που δεν προάγουν κατ ανάγκη το κοινό καλό.

Αυτό όμως που θα ήθελα πιο πολύ απ όλα να επισημάνω, και ώς άνθρωπος που δεν ανήκω στον χώρο σας ούτε ιδεολογικά (στο 100% τουλάχιστον) ούτε κομματικά είναι πώς αυτή η νικη δικαίωσε χιλιάδες ανθρώπους στελέχη-φίλους-οπαδούς του ΛΑΟΣ που τα τελευταία 4 χρόνια κόντρα σε οτιδήποτε τους 'πετούσαν" στο πρόσωπο συνέχιζαν να επιμένουν, να ελπίζουν, να δινονται και να μάχονται. Και λέω "οτιδήποτε τους 'πετούσαν" στο πρόσωπο" γιατι λόγω φιλικών και συγγενικών σχέσεων με αρκετούς φίλους-οπαδούς σας έβλεπα καθημερινά από πρώτο χέρι τι συνέβαινε.

Κοσμητικά (κατ ευφημισμόν ο όρος) επίθετα, επιθέσεις, απειλές, λοιδορία, χλευασμός.. πράγματα που είμαι σίγουροι ότι και πολλοί απο εσάς τα βιώσατε όντας εκτεθειμένοι καθημερινά απέναντι σε ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν στον διπλανό τους το δικαίωμα να σκέφτεται και να πράττει όπως θέλει, το δικαίωμα στον πολιτικό αυτο προσδιορισμό, το δικαίωμα τέλος πάντων να αγωνίζεται για τις αξίες που εκείνος έχει θέσει ώς προτεραιότητα. Όλα τα παραπάνω τα βίωσα και κατα την ημέρα των εκλογών με τους εκλογικούς σας αντιπροσώπους να παθιάζονται, να χαμογελούν, να επιχειρηματολογούν, την στιγμή που οι εκπρόσωποι άλλων κομάτων (ή και δικοι μου "συνάδελφοι") αναρωτιόντουσαν "γιατι ρε γαμώτο δεν πήγαμε για μπάνιο σήμερα που έχει ωραία μέρα" . Έφαγα μαζί τους το.. πακέτο της καταμέτρησης, κάναμε τσιγάρο παρέα στους διαδρόμους του σχολείου που είχαμε τοποθετηθεί, διαφωνήσαμε για θέματα εξωτερικής πολιτικής, προβληματιστήκαμε πάνω σε πιθανά σενάρια, θετικά και αρνητικά για το κόμμα μας, ο καθένας για λογαριασμό του δικού του.

καμιά φορά σημασία δεν έχει τοσο τι πιστεύει ο "αντίπαλός" σου... αλλά κατα πόσο δίνει τον αγώνα του έντιμα, συνειδητά και χωρίς παρωπίδες και κομπλεξισμούς. Και εσείς τον δικό σας αγώνα τον δώσατε με αξιοπρέπεια, καθαρό μυαλό και πάνω απ όλα συλλογικά. Για αυτό και η είσοδος των βουλευτών σας στη Βουλή δεν αντικατοπτρίζει μόνο την διαμαρτυρία του έλληνα για το τί συμβαίνει δεκαετίες τώρα, όσο και το ότι το.. δικό σας ρολόι δουλεύει περίφημα.

Σας ευχομαι καλή δουλειά, καλή δυναμη και μακάρι οι προσδοκίες σας να μην διαψευστούν. Θα σας δώ στο δρόμο.. δίπλα δίπλα θα είμαστε άλλωστε καθώς αυτά που έρχονται για την Ελλάδα μάλλον δεν είναι καθόλου θετικά.