Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΠΑ.ΣΟ.Κ

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και των γύρω χώρων καταλάβετε επιτέλους κάτι που ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι το ξέρουμε από καιρό.

Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ!. Δεν τραβάει σε άλλους χώρους. Ειδικότερα δεν τραβάει στην αριστερά. Στην όποια κεντροαριστερά. Το παρελθόν του, οι απόψεις του, οι δημόσιες τοποθετήσεις του, και η συγκεκριμένη πολιτική του ως Υπουργός Εξωτερικών αλλά και οι σχέσεις του με φορείς πέραν του Ατλαντικού δεν τον κάνουν ελκυστικό πρωθυπουργό για τον μέσο κεντροαριστερό ψηφοφόρο. Η διεισδυτικότητά του στην κεντροαριστερά είναι μηδαμινή! Επιτέλους, πάρτε το χαμπάρι!

Προσέξτε, δεν λέω ότι δεν μπορεί να μιλήσει, ότι δεν μπορεί να συνεπάρει τα πλήθη, ότι δεν μπορεί να πείσει με το λόγο του. Αυτά είναι πράγματα που δεν τον κάνουν ελκυστικό στο λεγόμενο μεσαίο χώρο, τον οποίον έχει αρμέξει η Νέα Δημοκρατία λόγω αυτής της έλλειψης του ΓΑΠ.

Άρα ούτε την κεντροαριστερά μπορεί να πείσει ούτε τον απολίτικο μεσαίο χώρο. Βάλτε τους δίπλα δίπλα με τον Καραμανλή και δε χρειάζεται πολύ σκέψη για το ποιος είναι καλύτερος, ποιον εμπιστευόμαστε περισσότερο. Ως κοινωνία.
Απόσπασμα από ένα άρθρο του Μάρκου εδώ. Κοινή λογική ότι γράφει, απλά πράγματα που και ένα μωρό μπορούσε να δει μέχρι πριν ένα μήνα αλλά μετά την προπαγανδιστική επικράτηση Παπανδρέου έχουν ξεχαστεί.

Το μεταφέρω και εγώ (και συμφωνώ με όλο το άρθρο του), επειδή, για να μην κρυβόμαστε κιόλας, φοβάμαι τυχόν νίκη του Παπανδρέου κάποτε, δεν ένιωσα απλώς την ανάγκη να σώσω το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φυσικά και τον στηρίζει η Ν.Δ επειδή είναι ο μόνος ικανός να χάσει και τρίτη συνεχόμενη φορά. Λογικό είναι να τον θέλει και η Αριστερά, άμα συνεχίσει να ελέγχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ ακόμα δύο τετραετίες ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Κ.Κ.Ε μαζί μπορεί και να αγγίξουν το 30%. Αλλά είπαμε, ο αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ παραμένει εν δυνάμει πρωθυπουργός της Ελλάδας, όσο βλάκας κι αν είναι. Εννοείται ότι και εγώ να ήμουν αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είχα περισσότερες πιθανότητες να εκλεγώ παρά ο Παπανδρέου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάποιες λιγοστές όμως. Και αν εκλεγεί, μετά τι; Θα έχουμε κυβέρνηση Γιωργάκη και αντιπολίτευση Ντόρας; Μιλάμε για το δίδυμο απ' την κόλαση! Ο Καραμανλής έδωσε μία στασιμότητα στα πράγματα που με ενδιαφέρουν, θα ήταν χαζό να περίμενε κάποιος ότι είτε Ν.Δ είτε ΠΑ.ΣΟ.Κ θα μπορούσαν να καλυτερέψουν την κατάσταση. Αλλά ο Καραμανλής κατάφερε να μην τα κάνει πολύ χειρότερα. Για την σημερινή Ελλάδα αυτό είναι σημαντικό, είχε να συμβεί από την εποχή του Ανδρέα. Ο Βενιζέλος έχει την ικανότητα να κάνει το ίδιο, να μην τα κάνει πολύ χειρότερα. Ο Γιωργάκης δεν την έχει. Και το χειρότερο είναι ότι άμα ο Γιωργάκης γίνει πρωθυπουργός θα βρεθεί αντίπαλος σύντομα με την Ντόρα. Και τότε θα έχουμε χάσει κάθε ελπίδα, όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το εγγύς μέλλον.

1 σχόλιο:

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

ΤΟ..ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM