Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Το αυγό του φιδιού τώρα και στο διαδίκτυο

Ο λόγος για την "Νεολαία ενάντια στον Εθνικισμό" (Youth Against Nationalism στο διαδίκτυο, μάλλον δεν ήξεραν να το γράψουν ελληνικά) που έχει δημιουργήσει ακόμα ένα ιστολόγιο για να έχει ποικιλία μάλλον, το Να σταματήσουμε την κατασκήνωση των νεοφασιστών. Το τελευταίο ιστολόγιο φαίνεται να ειδικεύεται αποκλειστικά στο να εναντιωθεί στην κατασκήνωση που αναμένεται να κάνουν πολιτικές οργανώσεις το καλοκαίρι του 2008 στην Κύπρο ως συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό ενάντια στην συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

Η παρουσία τους πάντως είναι περισσότερο χιουμοριστική παρά ανησυχητική, θυμάμαι την συγκέντρωση τους κατά της επίσκεψης Λεπέν στην Κύπρο το 2005, άμα εξαιρέσεις τους Σριλανκέζους που υπήρχαν (θα τους πλήρωσαν για να κρατάνε τα πλακάτ μάλλον) οι συμμετέχοντες ήταν λιγότεροι από τις οργανώσεις που υποστήριξαν την συγκέντρωση.

4 σχόλια:

zappa είπε...

an 8ymamai kala to aygo tou fidiou htan gia ton fasismo.....

To kako einai oti kapioi grafikoi ths akras deksias exoun fagw8ei na poulane to paramy8aki tou fasismou ths akras aristeras. Ti na kanoume, bebaia,yparxoun kapioi anoixta milane gia to poso wraio 8a htan na ginontai genoktonies enantia se an8rwpous pou exoun allh 8rhskeia, h allo xrwma, h allh e8nikothta, kai otan kapioi kykloforoun aristera-deksia maxairwnontas kosmo eite gia tous anw8i logous, eite gia politikous logous, kai meta otan tous leme kana dyo logakia parapanw kai antidroume sta osa kanoun h lene, wp, amesws koptwntai gia th dhmokratia.......

Kai kati allo. To NPD , h Forza Nuova kai h Xrysh Aygh den einai politikes organwseis. Einai symories. H Forza Nuova kai oi organwseis-progonoi ths ey8ynontai gia "tyfles" bombistikes epi8eseis me ekatontades 8ymata sthn Italia. An8rwpoi tou NPD sth Germania exopun dolofonhsei agria polloys an8rwpous, kai exou prwtogwnisthsei se pogkrom, opws h istoria sto Meln ths Germanias pro etwn. Kai oso gia th Xrysh Aygh, oloi kseroun to poion diaforwn palikaradwn opws o Periandros kai o Kousoumbrhs...

Κωνσταντίνος είπε...

Οι πρόγονοι της Forza Nuova αγωνίστηκαν στους δρόμους για να σταματήσουν την τρομοκρατία που άλλοι δημιούργησαν, δεν είναι λίγοι όσοι έπεσαν αντιστεκόμενοι στον καρκίνο της Άκρας Αριστεράς. Το NPD (για το οποίο άμα υπήρχε σοβαρή υπόνοια ότι εμπλέκετε σε παράνομες ενέργειες θα το είχαν κλείσει προ πολλού, γνωστό το κυνήγι των Γερμανικών αρχών για ότι τους θυμίζει τον Παγκόσμιο), η Forza Nuova και η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμες πολιτικές οργανώσεις είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Πολιτικές οργανώσεις οι οποίες για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους έστω, έχουν ενδιαφερθεί για τους Ελληνοκυπρίους πολύ περισσότερο από εσάς τους 10 (ανά το παγκύπριο) που τους κατηγορείται.

Ανώνυμος είπε...

ρε μεγάλε,

έίναι νόμιμες οργανώσεις με παράνομες δράσεις. γιατί δεν λες για τις καταδίκες που έφαγαν οι ηγέτες τους;

όσο για το μπλογκ που αναφέρεις δεν είναι της νεολαίας ενάντια στον εθνικισμό αλλά ομαδικό και σε αυτά τα πλαίσια η εν λόγω οργάνωση συμμετέχει και σε αυτό.

όσο για τον λεπέν, δεν μίλησε στο τέλος, μίλησε; Και ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που παρόλο που η καταγωγή τους για σένα σημαίνει εξ ορισμού κατωτερότητα ΚΑΙ σκέφτονται ΚΑΙ αγωνίζονται.

Αλλά τι στα λέω αυτά. Βγάζει κανείς άκρη μαζί σας;

Και επειδή είσαι και πολύ Έλληνας, κάνε κάτι με τις καταλήξεις ρημάτων σε -αι και -ε. Λίγη ορθογραφία της ένδοξης γλώσσας σου δεν βλάπτει αφού είσαι ανώτερος από τους Σριλανκέζους και πιο Έλληνας από εμάς που δεν θέλουμε τους θαυμαστές του χιτλερομουσουλινισμού, ιδεολογίες που οδήγησαν σε εκατομμύρια νεκρούς...

Κωνσταντίνος είπε...

Πάνω σε επέτειο μας επισκέφθηκες ψηλέ, σαν χτες κλείσανε 33 χρόνια από την δολοφονία του Έλληνα φοιτητή Μίκη Μαντακα σε οδομαχίες με τους δολοφόνους της Άκρας Αριστεράς στην Ιταλία. Ένας από τους πολλούς που έπεσαν αντιστεκόμενοι εκείνη την εποχή (για να μην θυμηθούμε και τις Ερυθρές ταξιαρχίες). Κατά τα άλλα ο προηγούμενος μιλά για οργανώσεις προγόνους της FN που κάνανε βομβιστικές επιθέσεις, τι να πεις.

Με εσένα λυπάμαι αλλά δεν θα ασχοληθώ επειδή δεν έχεις και κανένα επιχείρημα για να απαντήσω. Βρες τις "καταδίκες" των ηγετών των οργανώσεων που μαντεύεις ότι υπάρχουν και κόπιασε και πάλι, εδώ θα είμαστε. Μαντεύω ότι εάν επιστρέψεις (επειδή έχεις έμφυτη την ανάγκη να γράφεις μαλακίες σε άλλα μπλογκς) θα αναμασήσεις τις λίγες καταδίκες απλών στελεχών και όχι ηγετών, όπως πχ ο Περίανδρος που καταδικάστηκε να περάσει την μισή ζωή του στην φυλακή για ξυλοδαρμό παρακαλώ, αντίθετα από δολοφόνους τύπου 17 Νοέμβρη που στα 3-4 χρόνια αποφυλακίζονται.

Και ο Λεπέν ναι, μίλησε, η μαχητική εκδήλωση των 30 Σριλανκέζων και των 5 Κυπραίων έξω από τον χώρο δεν κατάφερε να τον αποτρέψει δυστυχώς.