Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Γεια σου «γλύκα»!


Γράφει ο/η ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΣ


Έτσι λοιπόν, ο κυρ Αναξίμανδρος ντύθηκε «νυφούλα», στο πλευρό του ανθρώπου της ζωής του, του Θρασύβουλου! Εκπληρώνοντας ένα όνειρο δεκαετιών. Το θαλασσινό αεράκι ανασήκωνε ελαφρά το τούλι από το πρόσωπο, ενώ τα δάκρυα χαράς που ανάβλυζαν από τα μάτια του, του χάλαγαν το μακιγιάζ. Σκέτη «ομορφιά» ο Αναξίμανδρος, παρά το Βατερλό της μάσκαράς του! Όλοι γύρω του περήφανοι για το ηρωικό (για να μην πούμε επικό) επίτευγμα του συγγενούς και φίλου τους. Παντρεύτηκε άντρα! Επιτέλους, κάτι κινείται σε αυτή τη συντηρητική, ομοφοβική και οπισθοδρομική χώρα! Μπράβο ρε! Καλούς απογόνους! Και εις ανώτερα!

Αυτό ήταν τόσο καιρό το μεγάλο εμπόδιο βλέπετε, που αναδείκνυε το καθεστώς στυγερής ανελευθερίας στη χώρα μας και τη βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: η απαγόρευση στους θηλυπρεπείς συμπολίτες μας να έρθουν εις γάμου κοινωνία, ενώπιον ανθρώπων (γιατί το άλλο αφήστε το, θα ακουστούν φωνές και σάλπιγγες και θα πέσουν τα τείχη της Ιεριχούς). Και έτσι, τα τείχη της ανδροπρέπειας που ύψωσαν οι τρισκατάρατοι, αυτά τα φαλλοκρατικά κτήνη, οι ετεροφυλόφιλοι, οι παλιο-straight, έπεσαν. Να ναι καλά ο «πρασινοφρουρός» δήμαρχος Τήλου και ο πολιτικός φορέας-μέντορας κάθε αποκλίνουσας (και βιαίας) συμπεριφοράς, ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και αυτοί όλοι στην αρχιεπισκοπή που, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, σιωπούν). Μπράβο παιδιά!

«Ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας». Μάλιστα. Δεν χρειάζεται να σας πω ποιος συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την «προοδευτική» ανακοίνωση-καταπέλτη, που παίρνει σβάρνα και κάνα-δύο θεσμικούς παράγοντες (κατά τα άλλα ζητούν από τον Καραμανλή να σεβαστεί τη… νομιμότητα στο θέμα του άρθρου 16). Για την Ιστορία: την ανακοίνωση συνέταξαν οι κήρυκες της ελευθεριότητας, τα «προοδευτικά» παιδιά του ΣΥΝ, που παλεύουν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των συμπαθέστατων κατά τα άλλα ομοφυλοφίλων συμπολιτών μας αλλά και του κάθε παραστρατημένου και περιθωριακού «βιτρινοθραύστη» και πυρομανή.

Σας ενημερώνω πάντως πως ένας γνωστός που επιθυμεί διακαώς να παντρευτεί την πολύφερνη, πολυτάλαντη και πανέμορφη γάτα Αγκύρας του, με την οποία τον συνδέει έρως ακαταμάχητος και παθιάρης, ετοιμάζεται να μεταβεί με τη σειρά του στην όμορφη Τήλο, νησί που όπως αντιλαμβάνεστε, έχει λύσει όλα του τα προβλήματα (ύδρευση, ακτοπλοϊκή σύνδεση, ιατρικές υποδομές) και ασχολείται πλέον με θέματα μείζονος σημασίας, όπως το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου (είναι και αυτός ο τουρισμός στη μέση, δεν μπορεί να τα παίρνει όλα η ρημάδα η Μύκονος). Στην εκφρασθείσα απορία των οικείων του για το πώς θα γίνει αυτό, απαντά όπως περίπου και ο Αναξίμανδρος: «αφού δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση. Λέει πουθενά το Σύνταγμα ότι απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ανθρώπων και ζώων;». Και προσθέτει: «είναι δικαίωμά μου να παντρευτώ το ζώον μου! Και είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω, να νομιμοποιήσω τη σχέση μου! Δεν μπορώ να ζω στο περιθώριο!»

Λοιπόν: έχει και αυτός δικαίωμα να θεσμοθετήσει την «ιδιαιτερότητά» του. Και να βγει στην κοινωνία με το μέτωπο καθαρό. Η κοινωνία αυτή δεν ανήκει στους οπισθοδρομικούς, που πιστεύουν σε αναπόδεικτες δοξασίες. Ανήκει και στους διάφορους περιθωριακούς και παρδαλούς, που δίνουν ένα χρώμα ρε παιδάκι μου στη μουντάδα μιας κοινωνίας, τίγκα στα μικροαστικού τύπου συντηρητικά σύνδρομα. Τι λέω… Γιατρέ μου ζαλίζομαι, ζαλίζομαι πολύ… Ήταν μια φορά και ένα καιρό μια χώρα που την έλεγαν…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ακούστηκαν ορισμένα πρωτάκουστα σχετικά με τον πρόσφατο γάμο ομοφυλοφύλων στην Τήλο και το αν υπάρχει διάταξη νόμου που να το επιτρέπει κλπ, επισημαίνω ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να να ρωτήσει τον κατεξοχήν ειδήμονα της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη και στην υποχρεωτική ερμηνεία των κανόνων του εσωτερικού δικαίου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

Πρόκειται για τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κύριο Παυλόπουλο, που τυχαίνει να είναι σήμερα και ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός που θα κληθεί να εκδώσει εγκύκλιο στους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων της χώρας για την εφαρμογή των διατάξεων του πολιτικού γάμου και σύνταξης των ληξιαρχικών πράξεων.

Διαβάστε τι γράφει σε σύγγραμμά του:

«Όταν πρόκειται για την ερμηνεία και την εφαρμογή οποιωνδήποτε άλλων, προγενεστέρων ή μεταγενεστέρων της Κοινοτικής Οδηγίας διατάξεων του εθνικού δικαίου, το ΔΕΚ δέχεται ότι ο εθνικός δικαστής οφείλει να προβαίνει στην ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου αυτού, πάντα μέσα στα πλαίσια του δυνατού, υπό το φως του κειμένου και του σκοπού του κοινοτικού δικαίου, προκειμένου να επιτύχει το στόχο, που καθορίζεται από αυτή, και να συμμορφωθεί έτσι προς τις διατάξεις του άρθρου 189 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βλ. Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C-21/04, 4 Ιουλίου 2006, Κωνσταντίνος Adeneler and others ver. Ellinikos Organismos Galaktos. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει οι διατάξεις του εσωτερικού δικαίου και συγκεκριμένα οι διατάξεις περί γάμου να ερμηνευτούν «υπό το φως του κειμένου και του σκοπού των αντίστοιχων διατάξεων του κοινοτικού δικαίου (ισότητα ανδρών και γυναικών, οιουδήποτε γενετήσιου προσανατολισμού ως προς τα δικαιώματα τέλεσης γάμου κλπ).

Τέλος ο εθνικός δικαστής στην προσπάθεια του να εναρμονίσει, π.χ. με τις μεθόδους που ήδη εκτέθηκαν, το εθνικό δίκαιο με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, δεν έχει «διέξοδο διαφυγής». Λόγω της αρχής της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου υποχρεούται να μην εφαρμόσει τη διάταξη του εθνικού δικαίου, η οποία αντιτίθεται τόσο στο πρωτογενές, όσο και στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο. Η υποχρέωση αυτή εμφανίζεται ακόμη περισσότερο έντονη και επιτακτική, όπως είναι ευνόητο, στην περίπτωση κατά την οποία έχει ήδη προηγηθεί απόφαση του ΔΕΚ, η οποία και έχει κρίνει, με δύναμη δεδικασμένου κατά τις κείμενες κοινοτικές διατάξεις, την αντίθεση μιας διάταξης του εθνικού δικαίου προς το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο (Βλ. Πρ. Παυλόπουλου εγγυήσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, σελ. 83-84, Εκδόσεις Σάκκουλα, 1993).»

Αν υπάρχουν όλα αυτά γραμμένα, χρειάζεται να ψάχνουμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και να ρωτάμε τους παπάδες;

Κωνσταντίνος είπε...

Εγώ ο κουτός νόμιζα ότι κατεξοχήν ειδήμονας θα ήταν ο ανώτερος λειτουργός του ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος ο οποίος εξέφρασσε και την θέση του (θα μου πεις τώρα ότι είναι αστείο να πιστεύουμε πως το δικαστικό μας σύστημα είναι ανεξάρτητο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πως με την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου δεν συμφώνησε ούτε κανένα κόμμα ούτε και η εκκλησία προφανώς ο άνθρωπος δεν έκανε χάρες σε κανέναν αλλά έλεγε την αλήθεια).

Ανάποδα παρουσίασες και τον Παυλόπουλο, δεν είναι καθηγητής που "τυχαίνει" να είναι και υπουργός, όπως και ο Καραμανλής πχ δεν είναι νομικός που "τυχαίνει" να είναι και πρωθυπουργός. Ο Πρ. Παυλόπουλος είναι υπουργός της κυβέρνησης που περίμενε να πεθάνει ο Αρχιεπίσκοπος για να καταφέρει να περάσει το σύμφωνο που θα έδινε παραθυράκι στους ομοφυλόφιλους να νομιμοποιήσουν την σχέση τους, και το ότι ΤΥΧΑΙΝΕΙ να είναι και καθηγητής του ΔΗΜΟΣΙΟΥ δικαίου δεν παίζει κανένα ρόλο στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.