Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Οι 44 οργανώσεις και η Ν.Ε.Ε

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν στους γραφικούς τύπους της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό (Ν.Ε.Ε) και στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν την κατασκήνωση πολιτικών οργανώσεων, που με αυτή την ενέργεια θέλουν να καταδικάσουν την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικά πολιτικά πιστεύω.

Διαβάζοντας το πρόσφατο άρθρο στο αντίΠαρακμή έκανα την βόλτα μου μετά από αρκετό καιρό και στα ιστολόγια τους, όπου και έμαθα ότι:
44 πολιτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, καθώς και βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και συνδικάτα σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα τάσσονται ενάντια στην φασιστική κατασκήνωσή και έχουν στείλει ψηφίσματα στα οποία καλούν την κυπριακή κυβέρνηση να πάρει θέση και να απαγορεύσει την κατασκήνωση αυτή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ελληνικές αντιρατσιστικές οργανώσεις (όπως το Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Νεολαία Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), συντονιστικό μεταναστών) και πολιτικές οργανώσεις (όπως ΣΥΡΙΖΑ) οι αντιπρόεδροι των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονικής, από Ελλάδα. Από Γερμανία μέλη της εθνικής βουλής, στελέχη συνδικάτων και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και από Ιταλία αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες και κόμματα όπως το PRC (Κομμουνιστική Επανίδρυση).

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι παρόλη την κοινή διακήρυξη των κομματικών νεολαίων και των άλλων φορέων που συνυπογράψαμε, καθώς και μετά τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών, (μόνο από τη ΝΕΕ, 1500 υπογραφές) και από τον κόσμο εδώ στην Κύπρο, ακόμα καμία επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει εκ μέρους της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.
Όποιος γνωρίζει πως λειτουργούν αυτού του τύπου οι οργανώσεις βέβαια ξέρει ότι στην ουσία πρόκειται για μια χούφτα κινημάτων με ελάχιστα μέλη της Άκρας Αριστεράς, οι οποίες παρουσιάζονται με πολλά ονόματα. Γι' αυτούς που δεν ξέρουν, ας δούμε ποιες είναι οι "44 πολιτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις" που αναφέρονται:
  • Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Μία από τις 7-8 οργανώσεις ανά τον κόσμο που συνιστούν το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ. Στην ουσία δεν είναι οργάνωση αφού η λειτουργία της στην Ελλάδα είναι η συνάντηση μελών άλλων οργανώσεων της Άκρας Αριστεράς και η κοινές αποφάσεις και δράσεις σε θέματα κυρίως ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της μετανάστευσης.
  • Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Οργάνωση που δημιουργήθηκε για να προστίθεται ακόμα ένα όνομα σε τέτοιου είδους υπογραφές, στην ουσία είναι ίδια με την επόμενη της οποίας είναι δημιούργημα.
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Φιλικά προσκείμενη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όπως και οι περισσότερες οργανώσεις του χώρου τα μέλη του Δικτύου είναι μέλη άλλων πολιτικών οργανώσεων της Άκρας Αριστεράς.
  • Συντονιστικό Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων Μεταναστών
Ότι λέει το όνομα, δεν είναι οργάνωση αλλά συντονιστικό των οργανώσεων οι οποίες επίσης εμφανίζονται στις υπογραφές κατά του κάμπινγκ (είπαμε, να φαίνονται πολλοί κι ας είναι μία χούφτα ανύπαρκτων).
  • Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Επίσης δεν είναι οργάνωση αλλά μία ομάδα μελών των άλλων οργανώσεων οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών σε μετανάστες.
  • Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»
Καινούρια κίνηση με λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, τα μέλη της ανήκουν σε άλλες οργανώσεις της Άκρας Αριστεράς.
  • Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
Με απλά λόγια, είναι σωματείο αυτών που είναι κλεισμένοι σε ψυχιατρείο ή τουλάχιστον παίρνουν ψυχολογική βοήθεια! Ένα από τα ονόματα που εμφανίζονται ως υπογράφοντες είναι το ίδιο με ένα από τα 21 ονόματα που έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα, ως κατηγορούμενοι για παιδεραστία.
  • ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • Εφημερίδα ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Ανήκει στους από πάνω που ανήκουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη / Y.R.E. – ελληνικό τμήμα
Πρόσκειται στο Ξεκίνημα που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ – καμπάνια για τα δικαιώματα της δεύτερης γενιάς μεταναστών
Καμπάνια της Y.R.E, που ανήκει στο Ξεκίνημα που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που υπογράφει ως οργάνωση!!!
  • Green Attack – Μέτωπο για το Περιβάλλον
Το ίδιο με τα τέσσερα προηγούμενα, πρόσκειται στο Ξεκίνημα που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
  • ΜΑΤΣΕΤΑ – φοιτητική παράταξη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας (συμμετέχει στην ΑΡ.ΕΝ. (Αριστερή Ενότητα)
Πρόσκειται στο Ξεκίνημα που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • φοιτητικό περιοδικό ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΧΗΣ
Περιοδικό που πρόσκειται στην Ματσέτα που πρόσκειται στο Ξεκίνημα που ανήκει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • ΡΩΓΜΗ, φοιτητική παράταξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλία
Αδερφή οργάνωση της Ματσέτα, πρόσκειται στο Ξεκίνημα που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • ΣΥΡΙΖΑ, γραμματεία Μαγνησίας
Τ.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • ΑΚΟΑ (συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ)
Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
  • ΟΚΔΕ/Σπάρτακος
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας - Σπάρτακος, συνιστώσα της Ενότητας της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α)
  • Πολιτική οργάνωση "Κόκκινο"
Συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Αυτές είναι οι "αντιρατσιστικές και πολιτικές" οργανώσεις της Ελλάδας που συνυπογράφουν το αίτημα της Ν.Ε.Ε για απαγόρευση της κατασκήνωσης. Παρά τους τίτλους "συλλογικότητα", "οργάνωση", "κίνημα" κτλ που χρησιμοποιούν για να φαίνονται πολλοί, πρόκειται για ένα μέρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ένα μέρος της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α (0.15% στις πρόσφατες εκλογές). Κανέναν άλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: