Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Αντικατοχικές 2008

  • Η ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
Έχοντας υπ΄ όψιν τις ιστορικές παραμέτρους του Κυπριακού και το γεγονός ότι τουλάχιστον από το 1958 σταθερός και αμετακίνητος στόχος της Τουρκίας είναι η διχοτόμηση του νησιού, αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στα σχέδια τους αποδεχόμενοι τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Η εισβολή του 1974, ο εποικισμός, η δημιουργία των 34 πλέον χρόνων τετελεσμένων και η διαχρονικά αδιάλλακτη-υπεροπτική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, καταδεικνύουν με προφανέστατο τρόπο τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας στο νησί.

Για να αποδειχθεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία λειτουργική λύση, χρειάζεται καλή πίστη, διάθεση συμβιβασμού, διαλλακτικότητα και πνεύμα συνεργασίας. Χαρακτηριστικά που ουδέποτε υπήρξαν ίδιον την Τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό.

Τι μας κάνει να πιστεύουμε, ότι εν μιά νυκτί η Τουρκία θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα αποδεκτεί κάτι λιγότερο από την πάγια απαίτησή της;
  • Η ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Ο εθνικός ξεπεσμός και η συνεχής διολίσθηση θέσεων στο Κυπριακό έχει γίνει χαρακτηριστικό της κυπριακής πολιτικής ζωής. Η πολιτική μυωπία των εκάστοτε κυβερνώντων, η ηττοπάθεια και η ανυπαρξία μακροχρόνιου πολιτικού σχεδιασμού δημιούργησαν την απελπιστική αυτή κατάσταση στο Κυπριακό.

Οι συνομιλίες μεταξύ του νόμιμου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ‘Προέδρου’ του ψευδοκράτους έχουν εκτρέψει το ζήτημα από την πραγματική του βάση που είναι η τουρκική εισβολή και η παράνομη κατοχή, σε διακοινοτικό.

Αποτέλεσμα, η αδυναμία (ενίοτε και ανικανότητα) εκμετάλλευσης καταδικαστικών αποφάσεων του ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας, αποφάσεις που κατονομάζουν την Τουρκία ως υπεύθυνη για τις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο. Μια Τουρκία η οποία αθωώνεται με δική μας συνέργια, μέσω των συνομιλιών των ‘κοινοταρχών’ των δύο κοινοτήτων.

Η αδυναμία αντίκρουσης της Τουρκικής προπαγάνδας και μετέπειτα προβολή των θέσεών μας στη διεθνή πολιτική σκηνή είναι το τελευταίο κομμάτι που συμπληρώνει την εικόνα της πολιτικής μας ανυπαρξίας. Η τουρκική προπαγάνδα οργιάζει διαδίδοντας μύθους περί απομονώσεως των τουρκοκυπρίων και αδιάλλακτους Έλληνες, τη στιγμή που η Κυπριακή πολιτική ηγεσία αδυνατεί να συντονιστεί σε έναν κοινό διεκδικητικό αγώνα για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
  • ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τελευταίος και σημαντικότερος παράγοντας της τραγικής κατάστασης στο νησί είναι ο ανησυχητικός εφησυχασμός και ο εθελούσιος αυτοεγκλωβισμός των Κυπρίων στη δύνη της συλλογικής αποχαύνωσης.

Απομακρυσμένοι από τις Ελληνικές μας ρίζες και τις Ορθόδοξες μας παραδόσεις, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Πώς να παλέψεις να σώσεις την πατρίδα σου όταν δε ξέρεις από πού έρχεσαι και πού πηγαίνεις.

Αν εμείς οι ίδιοι δεν αφυπνισθούμε και δεν δείξουμε ότι η διεκδικήσεις μας φθάνουν πέραν του ατιμωτικού συμβιβασμού της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ποιος θα έρθει να μας σώσει;

Ας μην κατηγορούμε Αμερικάνους, Βρετανούς και Τούρκους ότι μας επιβάλλουν τα ανόσια σχέδιά τους, τη στιγμή που η Κυπριακή κοινωνία βρίσκεται στο λήθαργο της εκούσιας αμνησίας, δε διεκδικεί με κανένα τρόπο τα δίκαιά της και έχει ξεχάσει το διαχρονικό αντικατοχικό μήνυμα ‘Δεν Ξεχνώ’.
  • ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ
Ως νέοι αυτού του νησιού αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της καταστάσεως και προσπαθούμε να ανακόψουμε την εθνική κατρακύλα στην οποία μας οδήγησαν λάθη, παραλείψεις, ολιγωρίες και μικροπολιτικά συμφέροντα διαδοχικών κυβερνήσεων.

Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή άμυνας της Κύπρου αγωνιζόμενοι για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δίκαιη, βιώσιμη και εθνικά ορθή λύση του Κυπριακού
Αντιδρούμε και απορρίπτουμε την πολυδιαφημιζόμενη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, γιατί καταπατεί κάθε έννοια δικαίου και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική και φυσική εξόντωση του Ελληνισμού της Κύπρου.

Ο αγώνας μας είναι πολύπλευρος, διαρκής και ανένδοτος. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια γενιά που δεν έζησε απαγχονισμούς, κέρφιου, βομβαρδισμούς, εκτελέσεις και ξεριζωμό. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους ιερούς νεκρούς μας.

ΟΣΟΙ ΤΟ ΧΑΛΚΕΟΝ ΧΕΡΙ ΒΑΡΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ, ΖΥΓΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣ ΕΧΩΣΙ.
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ

Γι αυτό, όλοι παρόντες στη μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 18:ΟΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Στις 20:ΟΟ ΣΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΄΄ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΛΑΣ΄΄ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ

-ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.
-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΥΠΡΙΟΛΟΓΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Μ/του ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΟΒΙΑ

www.apoellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: