Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Δίκαιη πυρ! Βιώσιμη πυρ! Λειτουργική πυρ!

Αυτές τις τρεις λέξεις συνεχίζει να χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα το πολιτικό (και δημοσιογραφικό) κατεστημένο ενώ συγχρόνως προωθεί λύση που ούτε δίκαιη είναι, ούτε βιώσιμη ούτε λειτουργική.

Δημοσιογραφίσκοι, ανδρείκελα της σημερινής εθνοκτόνου πολιτικής ηγεσίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αναρωτιούνται "ποια είναι η αντιπρόταση" μας, θεωρώντας ότι όσοι απορρίπτουμε το καρκίνωμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν μπορούμε να προσφέρουμε λύση.

Η "αντιπρόταση" κύριοι προϋποθέτει την ύπαρξη πρότασης. Και μπορεί να έχει γίνει φανερό ότι δεν έχετε ούτε την θέληση ούτε την ικανότητα να προτείνετε δίκαιη λύση, αλλά εφόσον δεν μπορείτε να προτείνετε ούτε λύση βιώσιμη και λειτουργική, απλώς δεν έχετε πρόταση λύσης. Προτείνετε ένα πολιτικό έκτρωμα που αντί να λύνει το πρόβλημα δημιουργεί μεγαλύτερα.

Εμείς λοιπόν δεν έχουμε αντιπρόταση, έχουμε πρόταση. Και η πρόταση μας ονομάζεται ενιαίο κράτος. Ενιαίο κράτος χωρίς εποίκους, χωρίς στρατό κατοχής και με μία αναγνωρισμένη μειονότητα που, ως μειονότητα, θα απολαμβάνει όσα δικαιώματα της αναλογούν.

Προφανέστατα και η δική μας πρόταση μεταφέρει την λύση σε βάθος χρόνου. Σε βάθος χρόνου σε τέτοιο βαθμό που οι χειροκροτητές της κατεστημένης, "ρεαλιστικής" θεώρησης, εύκολα την απορρίπτουν ως αδύνατη. Δεν είναι μυστικό εξάλλου ότι αυτοί που θέλουν να κλείσουν το Κυπριακό όπως όπως δεν μπορούν να δουν πιο μακρυά από την.. μύτη τους, είναι πάνω κάτω οι ίδιοι που διέβλεπαν την καταστροφή μας άμα λέγαμε Όχι στο σχέδιο Ανάν.

Η δική μας πρόταση ωστόσο είναι δίκαιη, είναι βιώσιμη και είναι λειτουργική. Έστω και αν παραπέμπει σε βάθος χρόνου λοιπόν, η δική μας πρόταση είναι πρόταση λύσης. Η ευθύνη της δημιουργίας "αντιπρότασης" βαραίνει τους δικούς σας ώμους. Αν μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο, κάντε το. Αν όχι, σταματήστε να μας σπρώχνεται όλους στο γκρεμό, μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: