Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Την κάνατε μπουρδέλο!

Είπαμε υπομονή αλλά δεν πάει άλλο γαμώ το κέρατο τους. Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Σήμερα έκλεισε και ο Μπασινάς! Ο Μπασινάς που δεν τον παίρναμε πριν 3 χρόνια που έπαιζε και μπάλα, επειδή δεν τον ήθελε ο κόσμος. Και τον πήραμε τώρα που σέρνεται!

Η ομάδα είναι υπό διάλυση. Σε 20 μέρες παίζουμε προκριματικά και δεν ξέρουν που πάνε τα 4. Με την Τβέντε ήταν πραγματικά ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων. Ανεξαρτήτως του ότι ήταν φιλικό, η ομάδα δεν βλεπόταν. Κυριολεκτικά δεν μπορούσες να την δεις, αξίζει παράσημο σε όσους δεν έκλεισαν την τηλεόραση στο μισάωρο.

Δοκιμάζαμε τον Αλόνσο ένα μήνα. Με την ελπίδα ότι θα έκανε κατά λάθος καμία "περίτεχνη" ενέργεια και θα μπορούσε να τον φέρει ο Βαλβέρδε. 28 χρονών παίχτης και δεν τον είχαμε δει, έπρεπε να τον βλέπουμε για ένα μήνα με την φανέλα του Ολυμπιακού να σέρνεται για να πειστεί ο Βαλβέρδε, που πίστευε σε αυτόν, ότι είναι παλτό.

Μία γραμμή είχαμε που δεν είχε γονατίσει από τους τραυματισμούς πέρσι, την επίθεση. Και έχουμε διώξει τους τρεις από τους πέντε. Και λέγεται ότι άμα αποκτήσουμε άλλους δύο επιθετικούς φεύγει και ο Μήτρογλου. Για να αποκτήσουμε το "μικρό και ευέλικτο" σχήμα που ευαγγελίζεται ο Βαλβέρδε, λες και άμα έχουμε το 50% μόνο των περσινών τραυματισμών θα μπαίνει εκείνος να παίζει.

Στην επίθεση στην οποία ναυάγησε και η περίπτωση του Ντιογό απ' ότι φαίνεται, ένα από τα λίγα σοβαρά ονόματα που ακούστηκαν. Μαζί με τον Εντού ίσως αλλά που θα πάει, και αυτό θα ναυαγήσει. Και έχουμε μείνει να συζητάμε για τον Ντι Βάιο που μετά την περσινή σαιζόν του μόνο στα ΚΑΠΗ της γειτονιάς του μπορεί να παίζει. Και για τον Τζιμπούρ! Ή για τον Άαρον (ε άμα έκανε στον Ηρακλή θα κάνει σε εμάς), δανεικό βέβαια. Αφού το "Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει δανεικούς" του Κόκκαλη έχει πάει περίπατο μετα και την περίπτωση Λετό (ο οποίος θα έρθει αρχές Αυγούστου ΑΝ έρθει).

Αν δεν είχαν γίνει και οι μεταγραφές του Γκαλίτσιου από τα Χριστούγεννα και του Αβραάμ (διακαής πόθος εδώ και χρόνια) δεν θα είχαμε κάνει σοβαρή μεταγραφή ακόμα. Εκτός αν υπάρχει κανείς που ειδε τον Όσκαρ να παίζει και τον θεωρεί σοβαρή μεταγραφή!

Και ενώ οι μεταγραφές πάνε από το κακό στο χειρότερο ο Βαλβέρδε φέρνει την "μαύρη λίστα". Στην οποία κάποιοι λένε ήταν και το όνομα του Πατσατζόγλου!!! Μαζί και του Ραούλ Μπράβο, του Λεντέσμα, του Σίσιτς κτλ, που δεν λέω ότι δεν σέρνονται, αλλά άμα ο καλύτερος παίχτης που μπόρεσες να φέρεις είναι ο Όσκαρ κ. Βαλβέρδε, ε δεν ανοίγεις κι άλλες τρύπες.

Η ομάδα έχει καταρρεύσει. Είκοσι μέρες πριν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και σε σχέση με πέρσι είναι αποδυναμωμένη και γερασμένη. Τα γράφω τώρα επειδή άμα σταθούμε τυχεροί στα προκριματικά και πάρουμε ένα παίχτη κράχτη αυτά θα ξεχαστούν. Ένας παίχτης όμως δεν μπορεί να κλείσει τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί φέτος, μπαλώματα τύπου Μπασινά όχι μόνο δεν καλυτερεύουν την κατάσταση αλλά τεντώνουν το σχοινί στο οποίο ισορροπούν οι σχέσεις οπαδών - διοίκησης.

Με όλα αυτά μέσα στον Αύγουστο κρίνεται ένα πράγμα. Αν η ομάδα θα είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε οι διορθωτικές αλλαγές του Γεννάρη θα μπορούν να μας δώσουν τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές τέλος της σαιζόν, ή αν ούτε οι διορθωτικές αλλαγές του Γεννάρη δεν μας σώζουν. Μπορεί να μιλάει η απογοήτευση που ολοκληρώθηκε σήμερα με τον Μπασινά, κερασάκι στην τούρτα της διάλυσης, αλλά δεν βλέπω την φετινή ομάδα να έχει μέλλον.

Update: Να 'σαι καλά ρε Μπασινά, τελευταία στιγμή μας έσωσες. Να 'σαι καλά που περίμενες να σου κάνουμε και συνταξιοδοτικό πλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: