Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Ο Φασίστας πρόεδρος

Όσοι άκουσαν το ρεσιτάλ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που εκφώνησε ο Δημήτρης Χριστόφιας στο συνέδριο των Αποδήμων, προφανώς και θα έχουν πεισθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο άνθρωπος είναι πια επικίνδυνος και για τον τόπο και για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη από την δική του.

Ο Χριστόφιας απαντούσε σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου - του Αρχιεπισκόπου που πριν λίγες εβδομάδες έλεγε τα καλύτερα λόγια. Δεν είναι λίγοι που, ακούγοντας τότε τον Αρχιεπίσκοπο, θεώρησαν ότι ο όλος καυγάς με την περιουσία της εκκλησίας και την φορολόγησή της ήταν ένα τέχνασμα, ώστε να πιεστεί ο Αρχιεπίσκοπος να κάνει κάποιες καλές δηλώσεις υπέρ του Χριστόφια, με αντάλλαγμα την αναστολή της απαίτησης της πολιτείας να μην φορολογείται η Εκκλησία ως προνομιούχα οντότητα.

Τελικά, στο Συνέδριο των Αποδήμων η ομιλία του Αρχιεπισκόπου έκανε τον Χριστόφια όχι μόνο να χάσει την ψυχραιμία του, αλλά να συμπεριφερθεί ωσάν να είναι αστυφύλακας της χούντας και όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το φοβιτσιάρικο της αντίδρασης του Χριστόφια δεν είναι αυτά που είπε ο ίδιος, αλλά αυτά που είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου ήταν μετρημένα και μέσα στα πλαίσια των προεκλογικών υποσχέσεων του Χριστόφια. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την αντίθεσή του στην εκ περιτροπής Προεδρία, την παραμονή των εποίκων και πολλά άλλα, που ο ίδιος ο Χριστόφιας χρησιμοποίησε για να κερδίσει την ψήφο του λαού. Φανταστείτε αν έλεγε και τίποτα πιο προχωρημένο. Το γεγονός ότι ο Χριστόφιας έπαθε αμόκ αποδεικνύει ότι είτε είναι ψεύτης και παρέσυρε τον λαό με κούφιες υποσχέσεις, είτε ότι είναι ένας επικίνδυνος τσαρλατάνος της πολιτικής, ο οποίος μάλιστα έχει σκοπό να συντρίψει με κάθε τρόπο τους αντιπάλους της λύσης που μαγειρεύει μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία μας και τους Τούρκους της άλλης πλευράς.

Ο λαός ψήφισε τον Χριστόφια για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ΔΕΝ συμπεριλάμβανε την σημερινή προτεινόμενη λύση. Προφανώς, ο Χριστόφιας συγχύζει τον εαυτόν του με τον κύριον Κώστα Θεμιστοκλέους, ο οποίος πήρε ένα ασήμαντο ποσοστό των Κυπρίων ψηφοφόρων και, για να είμαστε δίκαιοι, ήταν ο μόνος ο οποίος ήταν διατεθειμένος να πάρει την λύση του κυπριακού στα μέτρα των Τούρκων, στα μέτρα που ακολουθεί σήμερα και ο Χριστόφιας. Μόνο που ο Θεμιστοκλέους πήρε την απάντησή του και ο Χριστόφιας άλλα μας έδειξε και άλλα πάει τώρα να μας μπήξει.

Εάν ο Χριστόφιας για μια τέτοια ήπια κριτική βγάζει σπίθες απ’ το στόμα του και αμολάει ασυναρτησίες και απειλές, φανταστείτε τι θα γίνει όταν κοντέψουμε στην λύση και θα μαθαίνουμε αναγκαστικά όλες τις υποχωρήσεις του και ως εκ τούτου ο λαός θα αρχίσει να αντιδρά. Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός θα αντιδράσει σ’ αυτήν την λύση που ήδη διαγράφεται και δεν διαφέρει ουσιαστικά από το Σχέδιο Ανάν. Τώρα, στα μυαλά του λαού τα τεκταινόμενα είναι σαν όνειρο, σαν μια μπόρα που μάλλον θα περάσει και γι’ αυτό ΔΕΝ αντιδρά. Αύριο που θα αρχίσουν οι συνομιλίες και θα αποκαλυφθεί σε ποιους κρημνούς μας οδηγεί ο Χριστόφιας, ο λαός μας δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Είμαι όμως και πεπεισμένος πως ούτε ο Χριστόφιας και το βαθύ του κράτος - ο Αναστασιάδης - θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ο Χριστόφιας ήδη τρίζει τα δόντια του. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τον λαό και να μην αφήσει περιθώρια για καμία αντίδραση. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί τους σημερινούς παλληκαρισμούς του Χριστόφια και να φοβάται επειδή νιώθει ΜΟΝΟΣ. Πρέπει να ξέρει πως ΟΛΟΙ αυτοί που μαγειρεύουν την λύση φοβούνται την οργή του λαού πολύ περισσότερο απ’ ότι εμείς αυτούς. Αυτοί κι αν νιώθουν ΜΟΝΟΙ. Φτάνει να αντιδρούμε και να δείχνουμε την αντίθεσή μας όσο κι αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Φτάνει να μην ξεχνάμε ότι και την περίοδο 2002-2004 είμαστε λίγοι και οι υπόλοιποι, ντόπιοι και ξένοι, πολλοί και παντοδύναμοι και παρόλες τις ανισότητες ο λαός μας στο τέλος πέτυχε μια μικρή επανάσταση και κέρδισε την μάχη της υπόληψης και αξιοπρέπειάς του.

Η αψυχολόγητη επίθεση του Χριστόφια και μάλιστα στην πιο ισχυρή σήμερα θεσμική προσωπικότητα του τόπου, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Ο Χριστόφιας είναι αποφασισμένος δια πυρός και σιδήρου να πατάξει οποιαδήποτε αντίσταση στα σχέδιά του. Ο Χριστόφιας πρέπει να καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι κανένα κρατίδιο της Σοβιετικής Ένωσης, ούτε καμιά αφρικανική χούντα. Πρέπει να του εξηγήσει κάποιος ότι το πολίτευμα του νησιού είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ότι στην Δημοκρατία υπάρχει και Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και πολλές άλλες αντιπολιτεύσεις. Αν δεν του αρέσει αυτό, ας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Την παραίτησή του δεν έπρεπε να την ζητήσω εγώ, αλλά ΟΛΟΙ αυτοί που τον έφεραν στην εξουσία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι στο σχέδιο Ανάν ψήφισε ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Αν δεν έχουν τα κότσια να ζητήσουν την παραίτησή του, ας παραιτηθούν από την κυβερνητική συμμαχία οι ίδιοι.

Βάσος Φτωχόπουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το κείμενο που ανέβασες φίλε.
Μπορώ να μάθω από που το βρήκες; (μην με παρεξηγήσεις, απλώς έχω την απορία γνωρίζοντας πως αυτόν τον μήνα η ΕΝΩΣΙΣ δεν κυκλοφόρησε).

Κωνσταντίνος είπε...

Ναι, μου ξέφυγε η πηγή σε αυτό :)

http://apoellas.com/epikaira/240808.html

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη θα περασει πολυς καιρος μεχρι καποιοι να χονεψουν την εκλογη του Δημητρη Χριστοφια στην προεδρια της Κυπριακης Δημοκρατίας έτσι?? Δεν πειραζει ασ είναι. Εμεις οι ΠΟΛΛΟΙ, εμείς που τον ψηφισαμε και κατανοήσαμε ποιο θα ηταν το πρόγραμα του και είμαστε (εμεις οι ΠΟΛΛΟΙ) και ευχαριστημένοι με την μεχρι τώρα πορεία του, εμείς οι ΠΟΛΛΟΙ στηρίζουμε τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Αν δεν κάνω λάθος μετρησεις έδειξαν 75-80% ΠΟΛΛΟΙ έναντι στις λίγες εθνικιστικές φωνές που όσο παν και λιγοστεύουν. Ναι στην Δημοκρατία έχεις δικαίωμα να λες ότι θέλεις. Εγω πιστέυω αν ο Πρόεδρος έλεγε τα όσα ο Αρχιεπίσκοπος είπε για τον Πρόεδρο η απάντηση του αρχιεπισκόπου θα ήταν ακόμη πιο σκληρη. Και ναι όταν ένα δημοσιο πρόσωπο προσβάλλει το θεσμό της δημοκρατιάς προσβάλλωντας απευθείας τον ίδιο το Πρόεδρο τότε το ύφος που χρησιμοποιήσε ο πρόεδρος είναι μονόδρομος. Μην ξεχνάμε το 8%χωράει πολλές φορες στο 53%:) και ακόμη όταν ο αρχιεπίσκοπος έχει μιλήση με τον πρόεδρο και λέει οτι τον στηριζει ενώ λίγο καιρο πριν τις απευθείας δυναμιτίζει το κλίμα τοτε μόνο σε βουλέ του κυρίου δεν μπορείς να το ρίξεις αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά όλα τα "εμεις οι ΠΟΛΛΟΙ" αναγκάζεις με να πω πράματα που έχω πει πάμπολλες φορές εδώ μέσα. Είσαστε πολλοί, είσαστε απίστευτα πολλοί, εν χρειάζεται να το βάζεις με κεφαλαία, το γνωρίζουμε ήδη. Είσαστε το 70% του λαού, ίσως και οι 4 στους 5 Κύπριους. Είσαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Δεν είσαστε αυτοί που κατανοήσατε το πρόγραμμα του Χριστόφια όμως. Είσαστε οι ΑΚΕΛικοί που θα ψηφίζατε τον υποψήφιο σας ότι και αν έλεγε. Είσαστε εσείς που εκλέξατε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος λίγο καιρό πριν τον στηρίξετε ήταν για εσάς πραξικοπηματίας, και μόλις έσπασε η τριμερής έγινε ξαφνικά και πάλι ΕΟΚΑβητατζής. Είσαστε οι Συναγερμικοί που πουλάγατε πατριωτισμό ανίκανοι να δείτε ότι ο Κληρίδης μας οδηγούσε στο γκρεμνό, οι Συναγερμικοί που πειστήκατε για τα "καλά" του Σχεδίου Ανάν. Είσαστε οι ΔΗΚΟικοί που εκλέξατε την Ελ. Μαύρου, οι ΔΗΚΟικοί που συρθήκατε να στηρίξετε τον Χριστόφια και υπακούσατε. Είσαστε οι ΕΔΕΚίτες για τους οποίους την μία μέρα ο ΔΗΣΥ ήταν το απόλυτο κακό και την άλλη, όταν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποστήριξης Ομήρου, γινόταν το απόλυτο καλό.

Είσαστε πράγματι πολλοί, πιστοί στρατιώτες των κομμάτων σας, πάντα υπάκουοι στις προσταγές τους. Αλλά μεν προσπαθείς να κάμεις το "πολλοί" συνώνυμο του "σκεπτόμενοι", που τον τρόπο που γράφεις φαίνεσαι αρκετά έξυπνος για να ξέρεις την αλήθεια. Κανείς δεν σας έβγαλε κυβέρνηση επειδή διάβασε και κατανόησε το πρόγραμμα σας. Σε έβγαλαν επειδή είσαι το ΑΚΕΛ. Και να μην είχες βγάλει πρόγραμμα πάλι κυβέρνηση θα ήσουν. Και εμένα να είχες υποψήφιο πάλι κυβέρνηση θα ήσουν. Τα προγράμματα, οι υποψήφιοι, οι πολιτικές, δεν έχουν σημασία σε τούτη την χώρα. Μόνο το ποιο κόμμα σε στηρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα, αφού δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα. Τούτο το 75%-80%, είναι υπαρκτό αλλά μεν το κάμνετε καραμέλα γιατί δεν θα υπάρχει για πάντα. Οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ μπορεί να είναι διατεθειμένες να μας σύρουν ως τον γκρεμνό αλλά εν θα τολμήσουν να μας πετάξουν και μέσα. Σε τούτη την κοινωνία, το να καταφέρνουμε να συγκεντρώνουμε ποσοστό 20%-25% κατά της πολιτικής Χριστόφια ενώ τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (ΕΥΡΩΚΟ - Οικολόγοι) βγάζουν δεν βγάζουν 5%, είναι άθλος. Όταν καταρρεύσει η συμμαχία και σε τούτο το 20%-25% ενωθούν και τα υπάκουα στρατιωτάκια των κομμάτων του Κέντρου, το σημερινό ποσοστό αποδοχής θα μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

ενας ολοκληρος λαός ήλίθιος ( δεν βάζω λέξεις στο στόμα σου είναι το δικό μου συμπέρασμα από το κείμενο σου) ενας λαός τυφλός, ένας λαός ρομπότ. Ακόμη και το πρόγραμμα του Δημήτρη Χριστόφια ο λαός να μην ήξερε (που ήξερε) το τι θέλει τι θα επιδιώξει και το πως βλέπει το κυπριακό ο Δημήτρης Χριστόφιας το είχε μοιραστοί με τον λαό όχι από τον Μαι μέχρι τον φεβράρη αλλά απο την απαρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Ενας ολόκληρος λαός Ηλίθιος?????

Ανώνυμος είπε...

Μόνο για ΑΚΕΛικούς:
Φυσικά και εσύ έχεις δίκιο. Πολλά καλά κάμνεις που ψηφίζεις πάντα ΑΚΕΛ, εξάλλου μόνο τούτο το κόμμα ενδιαφέρεται πραγματικά. Γι' αυτό εστήριξες και ΕΔΟΝ και μετά Προοδευτική και φυσικά γράφτηκες στην ΠΕΟ. Επειδή είσαι αντικειμενικός και καταλάβεις ότι μόνο τούτοι ενδιαφέρουνται για σένα. Εξάλλου απέδειξες την αντικειμενικότητα σου όταν στες τάδε Δημοτικές ή στες Ευρωεκλογές ψήφισες άλλο κόμμα. Απλώς τες υπόλοιπες φορές έτυχε το ΑΚΕΛ να έχει τους καλύττερους υποψηφίους και το καλύττερο πρόγραμμα. Παρακαλώ αγνόησε τα υπόλοιπα και διάβασε την τελευταία παράγραφο.

Μόνο για Συναγερμικούς:
Φυσικά και εσύ έχεις δίκιο. Πολλά καλά κάμνεις που ψηφίζεις πάντα ΔΗΣΥ, εξάλλου μόνο τούτο το κόμμα ενδιαφέρεται πραγματικά. Γι' αυτό εστήριξες και ΜΑ.Κι και μετά Πρωτοπορία και φυσικά γράφτηκες στην ΣΕΚ. Επειδή είσαι αντικειμενικός και καταλάβεις ότι μόνο τούτοι ενδιαφέρουνται για σένα. Εξάλλου απέδειξες την αντικειμενικότητα σου όταν στες τάδε Δημοτικές ή στες Ευρωεκλογές ψήφισες άλλο κόμμα. Απλώς τες υπόλοιπες φορές έτυχε ο ΔΗΣΥ να έχει τους καλύττερους υποψηφίους και το καλύττερο πρόγραμμα. Παρακαλώ αγνόησε τα υπόλοιπα και διάβασε την τελευταία παράγραφο.

Μόνο για ΔΗΚΟικούς:
Φυσικά και εσύ έχεις δίκιο. Πολλά καλά κάμνεις που ψηφίζεις πάντα ΔΗΚΟ, εξάλλου μόνο τούτο το κόμμα ενδιαφέρεται πραγματικά. Γι' αυτό εστήριξες και Αναγέννηση και φυσικά γράφτηκες στην ΣΕΚ. Επειδή είσαι αντικειμενικός και καταλάβεις ότι μόνο τούτοι ενδιαφέρουνται για σένα. Εξάλλου απέδειξες την αντικειμενικότητα σου όταν στες τάδε Δημοτικές ή στες Ευρωεκλογές ή και στες Προεδρικές του 1998 ψήφισες άλλο κόμμα. Απλώς τες υπόλοιπες φορές έτυχε το ΔΗΚΟ να έχει τους καλύττερους υποψηφίους και το καλύττερο πρόγραμμα. Παρακαλώ αγνόησε τα υπόλοιπα και διάβασε την τελευταία παράγραφο.

Εν ξεκάθαρο λοιπόν, μεν ακούεις κανέναν άλλον. Άμα οι άλλοι ήταν όσο έξυπνος είσαι εσύ εννά εξέραν ήδη τι κόμμα θα ψηφίσουν το 2028. Εσύ ξέρεις επειδή είσαι πιο έξυπνος όμως. Και στην τελική το κόμμα σου φκάλλει 80% συσπείρωση σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ένεν τυχαίο που το 80% μινίσκει μέσα και δεν γίνεται φυσικά το 80% να εν ηλίθιοι. Εν οι έξυπνοι, οι ηλίθιοι εν σίουρα τζίνο το 20% που συνεχίζει να μετακινείται.