Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Και η άσκηση Νικηφόρος θύμα του καθεστώτος

Η απίστευτη αιτιολόγηση:

το "Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και αρκετό καιρό αποφάσισε να εισηγηθούμε στο ΓΓ του ΟΗΕ την αναβολή ή ακύρωση του Νικηφόρου" και να ζητήσουμε το ίδιο και για τον Ταύρο. "Με βάση αυτή τη θέση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης Νικηφόρος", πρόσθεσε.

Δηλαδή σε απλά Ελληνικά, το Υπουργικό Συμβούλιο του καθεστώτος είχε αποφασίσει πριν λίγους μήνες να προτείνει την ακύρωση των ασκήσεων Νικηφόρος και Ταύρος. Κάπου αναλώθηκαν στο να υποστέλουν σημαίες και να συλλαμβάνουν πολίτες και ξέχασαν να κάνουν την πρόταση, χωρίς αυτό να τους εμποδίσει απ' νο να ακυρώσουν μονομερώς τελικά την άσκηση!

Τελικά, μετά από ώρες, το κατοχικό καθεστώς του Βορρά (χρειάζεται πια ο γεωγραφικός προσδιορισμός για να ξεχωρίζει το ένα καθεστώς απ' το άλλο), αποφάσισε να ακυρώσει την άσκηση Ταύρος, ξεκαθαρίζοντας και αυτό με την σειρά του ότι καμία συζήτηση δεν είχε προηγηθεί με την "δική μας" πλευρά.

Φυσικά οι συνέπειες για την τουρκική πλευρά είναι μηδαμινές αφού οι 40.000 τούρκοι στρατιώτες (εκ των οποίων δεν έχει φύγει κανείς ενώ η Εθνική Φρουρά διαλύεται) και πέτρες να ρίχνουν θα καταφέρουν να "σκοτώσουν" τις κάμερες που θα μας προστατεύουν από τον τουρκικό επεκτατισμό.

Υπενθυμίζουμε δε, ότι οι προεκλογικές θέσεις του καθεστώτος ήταν πολύ διαφορετικές. Όταν ο κ. Κασουλίδης πρότεινε την ουσιαστική διάλυση της Ε.Φ. με την 14μηνη θητεία (και ο Τ. Παπαδόπουλος εξέφραζε την μόνη ρεαλιστική θέση, πως ενώ όλοι θέλουμε να μειωθεί η θητεία δεν είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες και σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα) η εισήγηση του Χριστόφια ήταν: "19 μήνες και μόνο εφόσον αυτό είναι δυνατόν, η μείωση δεν είναι αυτοσκοπός". Λίγους μήνες μετά τις εκλογές οι "αντιφρονούντες" προσπερνούνται σε προβιβασμούς στην στρατιωτική βαθμίδα από καθεστωτικούς με λιγότερα προσόντα, η θητεία μειώνεται, οι ασκήσεις ακυρώνονται και οι κάμερες ετοιμάζονται να στελεχώσουν την αμυντική γραμμή μας. Έργα και ημέρες Χριστόφια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: