Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Το ΑΚΕΛ στήνει "κόκκινη δικτατορία"

Από τον Ελεύθερο Κόσμο

Οι Κύπριοι δημοσιογράφοι έχουν τρελαθεί με αυτά που τους συμβαίνουν, ενώ οι περισσότεροι κάνουν πλέον λόγο ανοικτά για «ανελευθερία» και τακτικές φακελώματος από τα διατεταγμένα όργανα του αυταρχικού καθεστώτος Χριστόφια. Το παρακάτω συμβάν, είναι πολύ χαρακτηριστικό της λογικής και της νοοτροπίας που διέπει τα διατεταγμένα όργανα του ΑΚΕΛ, δηλαδή υπαλλήλους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο ως νέοι Πραίτορες, στην «αντιμετώπιση» των θεωρούμενων ως αντιπάλων του ανθέλληνα κομμουνιστή Δημήτρη Χριστόφια και όσων απλά διαμαρτύρονται ή επισημαίνουν χοντράδες.

Απαγορεύονται οι… επισημάνσεις!

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα την οδική ασφάλεια στην Πύλη Αμμοχώστου, παρέστησαν οι υπουργοί Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαΐδης και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης. Τα αυτοκίνητά τους, εθεάθησαν από τους δημοσιογράφους να είναι παράνομα παρκαρισμένα έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Οι άνθρωποι του Τύπου, συνηθισμένοι να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι, ζήτησαν εξηγήσεις από τους υπουργούς. Ο δε Νίκος Νικολαΐδης δεν έδειξε να ενοχλείται, σε αντίθεση με το συνάδελφό του Κύπρο Χρυσοστομίδη, ο οποίος έδειξε να δυσφορεί και προσέφυγε στον παριστάμενο αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος δικαιολόγησε τον υπουργό.

Λίγες ημέρες πριν, η αστυνομία του είχε «δικαιολογήσει» τις συλλήψεις στελεχών της ΚΕΑ! Ακούστε τώρα τι ακολούθησε: αστυνομικοί που συνόδευαν τους υπουργούς, άρχισαν να φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα των δημοσιογράφων που προέβησαν στις επισημάνσεις! Φακέλωμα και μάλιστα κατάμουτρα μπροστά σε όλο τον κόσμο! Δημοκρατία αλά ΑΚΕΛ!

«Πίεση» στους δημοσιογράφους

Τώρα τελευταία στην Κύπρο, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: στελέχη του ΑΚΕΛ να υβρίζουν δημοσιογράφους, ή να ζητούν από τους επικεφαλής των δημοσιογραφικών οργανισμών, να απολύσουν λειτουργούς του Τύπου, που τους άσκησαν κριτική. «Δημοκρατικές» καταστάσεις! Ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νεοκλής Συλικιώτης, κατηγόρησε ως «ρατσιστή» τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», επειδή του άσκησε κριτική για την εφαρμοζόμενη μεταναστευτική πολιτική!
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπης Κυρίτσης, ζήτησε την απομάκρυνση του αρχισυντάκτη του Οικονομικού Πολίτη Δημήτρη Γεωργιάδη, γιατί διαφώνησε μαζί του για θέμα που αφορούσε στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, αφού ζητά ό,τι ζητά, παραδίδει σε επιστολή του μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καταγγέλλοντας ότι «οι υπεύθυνοι σύνταξης μιας εφημερίδας δεν ελέγχουν τα δημοσιογραφικά νοητά όρια μέσα στα οποία ένας δημοσιογράφος οφείλει να αυτοελέγχει την ελευθερία του»! Δυσνόητα μαρξιστικά πράγματα, που εμπίπτουν στην κατηγορία της αρλούμπας!

Νέα Κούβα!

Οι πιέσεις που ασκεί το καθεστώς του Δημήτρη Χριστόφια σε όσους διαμαρτύρονται ή αντιδρούν σε καθεστωτικές μεθοδεύσεις του ΑΚΕΛ, τείνει να εξελιχθεί σε συστηματική καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών. Το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει: η υιοθέτηση ανθελληνικών πολιτικών, η συστηματική και επιδημική προσβολή των ελληνικών εθνικών συμβόλων από στελέχη του ΑΚΕΛ και η συνεχής ενθάρρυνση του τουρκικού παράγοντα, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την πραγματική φύση της κυπριακής αριστεράς. Οι πατριώτες της Κύπρου, οφείλουν ΤΩΡΑ να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα, πριν βρεθούν όλοι παγιδευμένοι στη μέγγενη μιας κόκκινης δικτατορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: