Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ανεπιθυμητο πρόσωπο

Ελεύθερος Κόσμος

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ήρθε στην Ελλάδα, προκειμένου να εισπράξει τα εύσημα για την ενδοτική πολιτική του. Από την ελλαδική ηγεσία, τα φερέφωνα του "διεθνούς παράγοντα", που βλέπουν με καλό μάτι (οι κακές συνήθειες δεν ξεχνιούνται…) το κλείσιμο όπως-όπως του Κυπριακού. Και μιλάμε για όλη την πολιτική ηγεσία… Που όχι μόνο δεν αρκούνται στο να μην εκφράζουν ενδοιασμούς, αλλά παροτρύνουν τον Χριστόφια να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, χωρίς πλαίσιο, χωρίς σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ ή στο περιβόητο "κοινοτικό κεκτημένο", που κατά τα άλλα το επικαλούνται κατά το δοκούν.

Αποτέλεσμα: η νομιμοποίηση των εποίκων δια στόματος του Χριστόφια, και η πρόταση για εκ περιτροπής Προεδρία… Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ο Αυστραλός πρώην ΥΠΕΞ και πράκτορας των Βρετανών, κόβει βόλτες ανενόχλητος στη Λευκωσία, υπονομεύοντας ανοικτά τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο θιασώτης του σταλινισμού, του δογματικού διεθνισμού και της προδοσίας του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ηρωικής ΕΟΚΑ, ο υβριστής του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο επικεφαλής του κόμματος του αγοραίου μισελληνισμού και "σύντροφος" του σφαγέα Ταλάτ, υπό άλλες συνθήκες θα είχε ανακηρυχθεί στη χώρα μας persona non grata.

Στη συνείδηση των πατριωτών, έχει καταστεί ούτως ή άλλως ανεπιθύμητο πρόσωπο, φορέας μιας ανθελληνικής πολιτικής, που επιθυμεί να καταστήσει την Κύπρο διεθνές προτεκτοράτο.

Από την ημέρα που εξελέγη (δυστυχώς και με την ψήφο της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ) και ανέλαβε τα καθήκοντά του, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια αφελληνισμού: υποστολή της ελληνικής σημαίας από παντού, σιωπηρή απαγόρευση ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, εξαγγελία αλλαγών αλά Ρεπούση στα σχολικά εγχειρίδια, συνεχής "υπόμνηση" ότι "η Κύπρος δεν θα γίνει δεύτερο ελληνικό κράτος", συλλήψεις πατριωτών, παράνομες φωτογραφίσεις και παρακολουθήσεις πατριωτικών εκδηλώσεων, προσπάθεια εκφοβισμού δημοσιογράφων και άλλες ενέργειες, εκτός κάθε εθνικού πλαισίου.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού πληθυσμού, που το 2004 βροντοφώναξε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα μούτρα του έκπληκτου και αμήχανου διεθνούς παράγοντα (που νομίζει ότι μπορεί μα χειραγωγεί τα πάντα), συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα πατριωτικά blogs στην Κύπρο "παρακολουθούνται" στενά και δέχονται "επισκέψεις" από "μυστήριους τύπους" που συνιστούν μια νέα ηλεκτρονική ΟΠΛΑ (και δεν διστάζουν να προβοκάρουν και να δυσφημούν τους πάντες), στον Τύπο δεν μένει τίποτα αναπάντητο, καθώς υπάρχει μια άνευ προηγουμένου και συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και αποδόμησης κάθε αντιπολιτευτικής πρωτοβουλίας, αντάξια φυσικά μιας κομμουνιστικής (έστω και κεκαλυμμένα) κυβέρνησης, ενώ υπάρχει και μια απροκάλυπτη απόπειρα σπίλωσης του αγώνα της ηρωικής ΕΟΚΑ.

Οι Έλληνες της Κύπρου, έχουν μπει μπροστάρηδες σε όλους τους εθνικούς αγώνες. Θα το κάνουν εκ νέου, για να αποτρέψουν το ξεπούλημα στους Βρετανούς, που νοιάζονται μόνο για την παραμονή των βάσεών τους. Η δυσφορία είναι δεδομένη, αν και ακόμα δεν έχει πάρει σάρκα και οστά. Τα νέα όμως από την Κύπρο είναι καλά: επίκεινται αγώνες και κινητοποιήσεις και ας κόβουν βόλτες πέριξ των εκδηλώσεων οι φωτογράφοι-αστυνομικοί του ΑΚΕΛ, του κόμματος που στήριξε τη βρετανική αποικιοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: