Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ξεκάθαρα για να τελειώνουμε

Οι ΕΥΘΥΝΕΣ των μέσων ενημέρωσης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Ήταν αναμενόμενο οι δυνάμεις και τα ΜΜΕ της Άκρας Αριστεράς να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να βγάλουν τα ΖΩΑ τους στον δρόμο. Αλλά τα κανάλια σύμπλευσαν με την Άκρα Αριστερά. Οι εφημερίδες σύμπλευσαν. Τα μπλογκς σύμπλευσαν. Όχι επίσημα. Αλλά τους επέτρεψαν να συνδέσουν τον θάνατο του 16χρονου με τα επεισόδια. Η Άκρα Αριστερά φυσικά θεωρεί ότι συνδέονται, ο θάνατος του νεαρού ήταν το κορύφωμα της κρατικής καταστολής και λοιπές παπάρες. Ο λαός, που δεν είναι ηλίθιος, ξέρει ότι μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό (που δεν έχει καν ξεκαθαρίσει). Τα μέσα ενημέρωσης πολέμησαν με κάθε τρόπο αυτή την κοινή λογική. Δεν ξέκοψαν την σύνδεση των δύο περιστατικών, γιατί πολύ απλά ανεβάζει την τηλεθέαση. Οι λίγοι δημοσιογράφοι και οι λίγοι πολιτικοί που προσπαθούν τώρα να τα ξεχωρίσουν δεν μπορούν επειδή η κοινή γνώμη έχει ήδη διαμορφώσει την γνώμη που τις επιβάλαν.

Το κράτος είναι ΑΝΙΚΑΝΟ. Η ΝΔ τους επιτρέπει να καίνε την Ελλάδα για να μην επωμιστεί το βάρος της συντονισμένης πολιτικής επίθεσης από τις δυνάμεις της Αριστεράς σε περίπτωση που κάποιοι από τους αλήτες συλληφθούν. Φοβάται η ΝΔ ότι άμα κάνει την δουλειά της τα ΜΜΕ της Αριστεράς θα ξεκινήσουν ανένδοτο πόλεμο εναντίον της. Και δεν τολμά να προστατέψει τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ τρίβει τα χέρια του και ενώ καίγεται η Ελλάδα ψάχνει τις πολιτικές ευθύνες (που φυσικά και υπάρχουν). Το ΚΚΕ καταδικάζει με ειλικρίνεια τα επεισόδια, αλλά μιλώντας για κρατική βία στο μεμονωμένο περιστατικό του θανάτου του Αλέξανδρου, έχει βάλει και αυτό το λιθαράκι του. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενθαρρύνει και καθοδηγεί τους κουκουλοφόρους, κλασικά.

Το αρμόδιο Υπουργείο για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις όφειλε να ήταν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το οποίο μετά από πολύχρονη πίεση της Αριστεράς καταργήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Και αρμόδιο υπουργείο βρέθηκε το Εσωτερικών, διοικούμενο από τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και ΗΛΙΘΙΟ Προκόπη Παυλόπουλο. Ο οποίος οφείλει να παραιτηθεί ΤΩΡΑ, ακόμα και στην μέση της κρίσης, αφού είναι ή δεν είναι υπουργός την ίδια δουλειά (δεν) κάνει. Οφείλει να παραιτηθεί ή να εκδιωχθεί για τον θάνατο του 16χρονου που φαίνεται να είναι αναίτιος. Αλλά κυρίως, πρέπει να απομακρυνθεί επειδή επέτρεψε σε έναν στρατό μερικών εκατοντάδων κουκουλοφόρων να κάψει την Ελλάδα, δένοντας ακόμα μία φορά τα χέρια της αστυνομίας. Η οποία αστυνομία είναι η μόνη που δεν φέρει καμία ευθύνη αλλά είναι και αυτή που κατηγορείται για την αδράνεια που το κράτος της επέβαλε.

Τα περιστατικά βίας σε όλη την Ελλάδα δικαιολογούν το να μπει το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εννοείτε ότι δεν θα γίνει, κάτι τέτοιο χρειάζεται ισχυρό κράτος και σοβαρή αντιπολίτευση και δεν έχουμε κανένα απ' τα δύο. Αναγκαία φυσικά είναι και η επαναδημιουργία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο προσεχές μέλλον, κάτι που δεν θα επιτρέψει μάλλον η Άκρα Αριστερά. Αναγκαία τέλος είναι η απομάκρυνση του ανίκανου Παυλόπουλου (αυτό διατηρώ ελπίδες ότι θα συμβεί) και η άμεση αλλαγή διαταγών στην αστυνομία, ώστε να τις επιτραπεί επιτέλους να προστατεύσει τους πολίτες.

Φυσικά κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί. Φυσικά θα σταματήσουν να καίνε μόνο όταν... βαρεθούν. Γιατί ξέρουν ότι το κράτος είναι ανίκανο. Το μόνο που φοβούνται πια είναι η λαϊκή αντίδραση. Ότι θα βγούμε έξω να προστατέψουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Μόνο αυτό τους τρομάζει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο το κείμενό σου ρε κουμπάρε.

το βραδάκι θα σε αναδημοσιέυσω στο εναλία.

εύγε.
Απόστολος