Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μία συζήτηση που δεν θα γίνει ποτέ

Με τα μέσα ενημέρωσης να "θάβουν" το θέμα των ημερών, αναμενόμενα μειώνεται και το ενδιαφέρον, ακόμα και το δικό μου. Ως γνήσιοι Έλληνες σύντομα θα το εξαφανίσουμε και από τις μνήμες μας, όπως κάναμε και με τις τόσες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση, για όλους και για όλα. Για τις αδυναμίες της αστυνομίας. Για την αδυναμία του κράτους να στηρίξει την αστυνομία. Για τους καθοδηγούμενους κουκουλοφόρους. Για τους μη κουκουλοφόρους που δρουν ως τέτοιοι και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Για τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για το πολιτικό μας σύστημα γενικά που θρέφει αυτές τις καταστάσεις. Για τον βρώμικο ρόλο των μέσων ενημέρωσης. Για τις τεράστιες ευθύνες του λαού. Για την σιωπηρή πλειοψηφία που είναι υπερβολικά σιωπηρή. Για τα ιστολόγια δέσμια της AGB του διαδικτύου, των περισσοτέρων κλικς. Για την πιθανή συμμετοχή και ενθάρρυνση από το εξωτερικό. Πάνω απ' όλα για εμάς, τους περισσότερο ευαίσθητους σε τέτοια θέματα, που συνεχίζουμε να αδυνατούμε να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν άπειρα άρθρα σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο που θα εξηγούν τι έγινε το τελευταίο δεκαήμερο. Ο καθένας θα πει την γνώμη του για το τι φταίει που κάηκε η Ελλάδα. Και όταν ο θόρυβος θα κοπάσει, θα είμαστε το ίδιο γυμνοί όπως ήμασταν και τώρα. Το ίδιο αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα "Δεκεμβριανά" που θα μας χτυπήσουν την πόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: