Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Φήμες τα περί ανασχηματισμού

ΔΕΝ έγινε. Εφόσον είναι ακόμα ο Παυλόπουλος υπουργός ΔΕΝ έγινε. Κι ο.. πρωθυπουργός να άλλαζε, άμα δεν φύγει ο Παυλόπουλος ανασχηματισμό δεν αναγνωρίζω.

Ο λεγόμενος "ανασχηματισμός"

Χωρίς αλλαγές στο ΠΕΧΩΔΕ, στο Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής και στο Εθνικής Άμυνας (έκανε τόσο καλή δουλειά ο Μεϊμαράκης που είπαν να τον κρατήσουν, δεν έχουν πετάξει ακόμα τουρκικά F-16 πάνω από την.. Ήπειρο).

Διακοσμητικές αλλαγές σε: Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (δημιουργία νέου υφυπουργείου για να βολέψουν ακόμα έναν), Εξωτερικών (που έμεινε η Ντόρα αντί να φύγει με τις κλωτσιές και απομακρύνθηκε ο Δούκας για να βολευτεί ο καθυστερημένος του κοινοβουλίου, Μ. Βαρβιτσιώτης) και Εσωτερικών (που έμεινε ο ΠΡΩΤΟΣ που έπρεπε να εκδιωχθεί, ο Πρ. Παυλόπουλος, και έφυγε σωστά ο Χηνοφώτης).

Πιο ουσιαστικές αλλαγές (λέμε τώρα) σε:
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο Χατζηγάκης αναλαμβάνει το υπουργείο μετά το επιτυχημένο (χα χα χα χα) του πέρασμα από το Δικαιοσύνης. Νέος υφυπουργός για παρέα κάποιος Παπαδόπουλος.
  • Ανάπτυξης
Ο Χατζηδάκης έρχεται από το Μεταφορών και Επικοινωνιών, απλώς για να ανακατωθεί η τράπουλα και να νομίζουν κάποιοι ότι έγιναν αλλαγές.
  • Δικαιοσύνης
Ο Δένδιας αναλαμβάνει το σημαντικό καθήκον της άλωσης της Δικαιοσύνης, ακολουθόντας τα βήματα του προκατόχου του.
  • Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Φεύγει ο Στυλιανίδης χωρίς λόγο ουσιαστικά (βέβαια η σύγκριση γίνεται με την προηγούμενη Υπουργό και όποιον και να σύγκρινες μαζί της καλός θα φαινότανε). Την θέση του αναλαμβάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που θεωρείται έντιμος άνθρωπος (χα χα χα)
  • Μακεδονίας - Θράκης
Οι Μακεδόνες φαίνεται να εμπιστεύονται τον νέο υπουργό Σ. Καλαφάτη, θα δούμε αν θα τους δικαιώσει.
  • Μεταφορών και Επικοινωνιών
Ο Στυλιανίδης αναλαμβάνει με νέο υφυπουργό τον Μπεκίρη
  • Οικονομίας και Οικονομικών
Απομακρύνθηκε ο Αλογοσκούφης (αν δεν είχε γίνει και αυτό κανείς δεν θα έπαιρνε χαμπάρι ότι "ανασχηματίστηκαν"). Την θέση του ανέλαβε ο Παπαθανασίου σε μία έξυπνη κίνηση του Καραμανλή με την οποία καταφέρνει να (1) αναλάβει τα ηνία του Οικονομικών ο ίδιος, (2) να προστατεύσει το Οικονομικών αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να επιτεθεί στον Παπαθανασίου μόνο και μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και (3) να προστατεύσει τα στελέχη πρώτης γραμμής από το να καούν δουλεύοντας στο πιο δύσκολο υπουργείο.
  • Πολιτισμού
Η καλύτερη αλλαγή, έστω και σε ένα "ασήμαντο" υπουργείο. Ο έντιμος Σαμαράς αναλαμβάνει στην θέση του τραγικού Λιάπη. Το Μητσοτακέικο αφρίζει.
  • Τουρισμού
Κάποιος Μαρκόπουλος είναι ο νέος υπουργός.

Η ισορροπία δυνάμεων σήμερα στην Ν.Δ

Ο Αλογοσκούφης που θεωρείτο ο τρίτος διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος, έστω και με μικρές πιθανότητες, κάηκε εντελώς και έχει τεθεί εκτός κούρσας. Ο Αβραμόπουλος, το ένα από τα φαβορί, έχει μείνει αρκετά πίσω και κάποιοι τον κρατούν με νύχια και με δόντια ώστε να μην βρεθεί και αυτός εκτός και να υπάρχει αντίβαρο στην Ντόρα. Η Ντόρα φαίνεται να έχει ελέγξει πλήρως την κατάσταση και σήμερα ουσιαστικά να παίζει χωρίς αντίπαλο. Τον Σαμαρά φαίνεται να προσπαθεί να σπρώξει ο Καραμανλής σύμφωνα με κάποιους, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του και πολύ δύσκολα θα προλάβει να συμμετάσχει στην κούρσα της διαδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: