Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Μας έκαναν και "φαν" της αστυνομίας


Απλώς εξαιρετική η Αστυνομία σε όλες τις διαδηλώσεις της Παρασκευής. Βοήθησε σίγουρα και η μικρή προσέλευση των διαδηλωτών (που ανάλογα με την ώρα και την περιοχή κυμαίνονταν από 15 μέχρι μερικές εκατοντάδες) αλλά και πάλι, η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά. Ψύχραιμη και συγχρόνως σοβαρή, έκανε ότι έπρεπε να γίνει απ' την αρχή των επεισοδίων του Δεκέμβρη.

Στα πολλά θετικά της μέρας ξεχωρίζει το περιστατικό της Ασκληπειού (ξεκαρδιστικό βίντεο από το περιστατικό εδώ). Οι ομάδες περιθωριακών προσπάθησαν να κατηφορίσουν προς το άσυλο άλλα έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς που τους είχαν κόψει τον δρόμο. Αναγκαστικά άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε πολυκατοικία της Ασκληπειού, στην οποία στεγάζονται δικηγόροι που συνεργάζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όπου θεώρησαν ότι θα είναι ασφαλείς. Η αστυνομία ωστόσο, ψύχραιμα και αποφασιστικά προχώρησε στις προσαγωγές περιθωριακών και όσων δικηγόρων προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, έτσι το πανηγύρι τέλειωσε άδοξα γι' αυτούς.

Με φοιτητές και καθηγητές σε πολλές περιπτώσεις να περιφρουρούν τα πανεπιστήμια τους από τους αλήτες, με τις ειρηνικές συγκεντρώσεις να περιφρουρούνται αποτελεσματικά για να μην εισέλθουν ταραξίες, και με τις πιο βίαιες συγκεντρώσεις να χάνουν κόσμο και να ελέγχονται πλήρως από την αστυνομία, τα επεισόδια φαίνεται για την ώρα να έχουν ξεφουσκώσει.

Ενδιαφέροντα (σχετικά και μη):

Δεν υπάρχουν σχόλια: