Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Υπόθεση Αλ Καπόνε

Ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Αστυνόμος Β' Αβραάμ Χαραλάμπους, ο οποίος ήταν επικεφαλής της προσπάθειας σύλληψης του Αλ Καπόνε την νύχτα της απόδρασης, και εκμεταλλευόμενος την θέση του φρόντισε ώστε να καταφέρει να διαφύγει, προήχθη σε Αστυνόμο Β' επί αρχηγίας Ιάκωβου Παπακώστα.

Ο Λοχίας Γιαννακός Γιαννακού, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες την νύχτα της απόδρασης, έλεγχε τους κατώτερους αστυνομικούς και σύμφωνα με τον Αλ Καπόνε τον συνάντησε και τον συμβούλευσε για το πως θα διαφύγει την ίδια νύχτα, προήχθη σε Λοχία επί αρχηγίας Ιάκωβου Παπακώστα και επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, πριν από λιγότερο από δύο μήνες.

Η σύλληψη τελικά του Αλ Καπόνε έγινε λόγω των ενεργειών κάποιων αστυνομικών όπως του υπαστυνόμου Δ. Μακρή. Ο Δ. Μακρής είχε μετατεθεί δυσμενώς στην Αστυνομική Ακαδημία από την κυβέρνηση Χριστόφια και αποσπάστηκε εσπευσμένα για να βοηθήσει στην σύλληψη τις τελευταίες μέρες. Ο Δ. Μακρής είναι ένας από τους πολλούς που επειδή δεν τυγχάνουν ΑΚΕΛικοί είχαν δεχτεί δυσμενείς μεταθέσεις τους τελευταίους μήνες, και την θέση τους είχαν αναλάβει ανάξιοι ημέτεροι.

Το καθεστώς Χριστόφια, με την απόδραση του Αλ Καπόνε θέρισε ότι έσπειρε τους τελευταίους μήνες με την απίστευτη αναξιοκρατία στις τάξεις της αστυνομίας. Μόνο όταν τα βρήκε σκούρα αναγκάστηκε να επαναφέρει τους ικανούς για να κάνουν την δουλειά που οι δικοί τους δεν μπορούσαν να κάνουν. Μένει να δούμε αν έμαθε κάτι απ' τα λάθη του και αν οι αδικημένοι των τελευταίων μηνών τελικά αποκατασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: