Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

33 λόγοι που ο άντρας στο σπίτι είναι... απαραίτητος!

Από το Α μπε μπα μπλογκ

1) Να σου πει τι φταίει και πέφτει ο ρημαδορελές αφού όσες φορές κι αν προσπάθησες να το στερεώσεις με σιλοτειπ στη θέση του, εκείνος επιμένει να πέφτει!

2) Να σου φτιάξει την πρίζα όταν τραβάς το πιστολάκι απότομα και τη ξεχαρχαχαλώνεις από τα νεύρα σου που δε σου πέτυχε το μαλλί όπως το ήθελες

3) Να σου ξεβουλώσει νεροχύτες, σιφώνια και λοιπά υδραυλικά, δίνοντας του τη χαρά ότι είναι ο μεγαλύτερος μάστορας στον κόσμο, ενώ παράλληλα εσύ εκμεταλλευεσαι το χρόνο για καθαρισμό προσώπου.

4) Να σου φουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκίνητου γιατί δεν είναι λίγο, όταν πηγαίνεις στα βενζινάδικα και ρωτάς με ύφος λολίτας «εμ...συγγνώμη....μπορείτε να μου τα φουσκώσετε λίγο?» , να βλέπεις το πονηρό χαμόγελο του βενζινά.

5) Να σου γεμίσει εκείνο το περίεργο πραγματάκι –καταβρεχτηράκι-καθαριστηράκι τζαμιών, με νερό....διότι δεν ξέρεις καν πώς ανοίγει το καπό

6) Να σου αλλάξει τα λάδια.... με κανονικά λάδια αυτοκίνητου και όχι Ελαίς ή Άλτις που επιχείρησες μόνη σου την περασμένη φορά.

7) Να σου αλλάξει λάστιχο ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπάρεις το γνωστό –ύφος Λολίτα στο πιο κοντινό βενζινάδικο...αφήνοντας στον υπάλληλο να εννοηθεί ότι η πληρωμή ....περιλαμβάνει νύχτες ακολασίας, προκειμένου να κάνεις τη δουλειά σου.

8) Να φροντίζει να θυμάται πότε ακριβώς χρειάζεται σέρβις το αυτοκίνητο, καθότι , όσο κι αν είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, δεν ισχύει το «αφού έχει ρόδες και τσουλάει , μια χαρά είναι!»

9) Να κουβαλάει τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή.

10) Να κοιτάζει το φαγητό και να του ρίχνει και κανά ανακατεματάκι....γιατί εσύ πρέπει να πας για ψώνια (=καφέ με τη κολλητή)

11) Να σου λέει ότι είσαι θεά, ανεπανάληπτη, εκθαμβωτική, όταν γυρνάς από το κομμωτήριο έχοντας καινούργια κουπ , ενώ εσύ κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και θες να ντυθείς Μαρινέλλα και να τραγουδήσεις το «άνοιξε πεεεεετρα ....γιαααααα ....να μπωωωωωω»

12) Να σου δίνει έξτρα χρήματα γιατί ξόδεψες όλα τα δικά σου στη γνωστή κουπ, για να ξαναπάς κομμωτήριο την επομένη , να πετάξεις δυο τρεις ανταύγειες μπας και φτιάξει το πράγμα ....μπας και δει κι εκείνος χαρά.

13) Να σου λέει ότι η Σκλερανικοβα θα κόμπλαρε μπροστά σου όταν ετοιμάζεσαι για μπουζούκια .

14) Να τον μουντζώνεις πισώπλατα με χέρια και με πόδια , όταν περιμένεις την περίοδό σου γιατί απλώς και χωρίς κανένα λόγο έχεις τέτοια νεύρα που μόνο που τον βλέπεις θες να του χιμήξεις. (Συμβουλή : αν τυχόν γυρίσει απότομα και σε πιάσει σε αυτή τη θεική στάση με τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών διάπλατα ανοιχτά....προσποιήσου ότι εφαρμόζεις την καινούργια ταχτική κοιλιακών που σου έδειξαν στο γυμναστήριο. Θα το χάψει!)

15) Να σε πάρει αγκαλιά, κατά τις ίδιες μέρες, όταν αρχίσεις να κλαις γοερά ,επίσης χωρίς κανένα λόγο.

16) Να του τηλεφωνήσεις να θυμηθεί να φέρει ψωμί και γάλα όπως έρχεται γιατί εσύ έτρεχες για πολλές δουλειές και δεν πρόλαβες, ενώ η αλήθεια είναι ότι το ξέχασες .

17) Να κοιτάξει το φαγητό και να ρίξει και κανά δυο ανακατεματακια για να μην «κολλήσει» , γιατί εσύ έχεις την κολλητή σου που πλαντάζει στο τηλέφωνο ( και θες σαν τρελή να την αποφύγεις, αλλά ...τι να κάνεις; ) γιατί τα χάλασε με τον δικό της, ενώ στην πραγματικότητα τον δικό της τον έχει εντελώς χεσμένο και σου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το κορμί του παιδαρά που μένει απέναντί της.( και θες σαν τρελή να ακούσεις όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!)

18) Να έρθει να σε πάρει από τη δουλειά γιατί τα λεωφορεία αργούν υπερβολικά σήμερα και μάλλον κανα τρακάρισμα θα χει γίνει και θα χει κλείσει ο δρόμος , δίνοντας του οδηγίες από ποιο δρόμο να έρθει για να μην μπλέξει κι εκείνος ....απλά και μόνο γιατί σήμερα βαριέσαι να γυρίσεις με λεωφορείο.

19) Να γκρινιάξεις για τη δουλειά σου κι όταν εκείνος ανοίξει το στόμα του να μιλήσει, να του πεις «τι θέλω και σου μιλάω; Ποτέ δεν με κατάλαβες! Γαϊδούρι!» προκείμενου να ξεσπάσεις κι εσύ τα νεύρα σου κάπου βρε αδερφέ! ( αν τυχόν....πάρει το μέρος σου....δε σε συμφέρει! Δεν μπορείς να τον βρίσεις....... «Γύρισέ» του το , λέγοντας του ότι παίρνει το μέρος σου για να πάψεις να μιλάς και να τον αφήσεις στην ησυχία του...ΤΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙ!!)

20) Να σου φυσήξει τα νύχια για να στεγνώσει γρήγορα το βερνίκι γιατί αν δε σε βοηθήσει σε αυτό, δεν θα μπορείς να βάλεις γρήγορα να μαγειρέψεις...κι ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δε χορεύει!

21) Να του κάνεις σκηνή (καρασκηνάρα όμως μιλάμε) κάθε φορά που θα πιάνεις το μάτι του να κοιτάζει άλλο θηλυκό (πώς τολμάει ο κερατάς; ) για να σου λέει ότι αυτός δεν κοιτάζει ποτέ πού κοιτάζεις εσύ ( και να το εννοεί....Τους πιάνει ο εγωισμός τους και δε θέλουν να πέσουν τόσο χαμηλά όσο εμείς!) ....κι έτσι εσύ να νοιώθεις ελεύθερη να κλείνεις το μάτι σε κάθε τυπά που θα σου γυαλίσει.

22) Να σου κρατάει το χέρι για να μην γλιστρήσεις στις κατηφόρες που καθόλου δεν είχες προβλέψει όταν έβαζες το δωδεκάποντο για τη νυχτερινή σου έξοδο.

23) Να μπαίνει μαζί σου στα γεμάτα άντρες καφενεία, που εσύ ντρέπεσαι να μπεις μόνη σου να κατουρήσεις κι ας είναι η φούσκα σου έτοιμη να σκάσει

24) Να φυλάει καραούλι στα γνωστά καφενεία, έξω από την πόρτα της τουαλέτας, αφού πρώτα φροντίσεις να τον ενημερώσεις για το ποιος σου κλεισε το μάτι, έγλυψε τα χείλη του, χούφτωσε τον καβάλο του κοιτάζοντας σε από την κορφή ως τα νύχια, την ώρα που περνάγατε ανάμεσα στα τραπέζια...στο δρόμο προς την τουαλέτα.

25) Να του ρίχνεις το φταίξιμο όταν η μάνα σου παραπονιέται δεν πατάς το πόδι σου να τη δεις..... -« Μαμά...εκείνος φταίει! Δε με αφήνει να κουνήσω ρούπι από τη ζήλια του, ο πούστης!» - «Τι μου λες παιδάκι μου; Α τον πούστη! Άσε... θα σου τον φτιάξω εγώ....κάνε υπομονή χρυσό μου και θα βρούμε καλύτερο» ( ενώ όταν θες εσύ να πας στη μάνα σου, του λες συνεχώς για τη λατρεία που του χει η πεθερά του !)

26) Να κάθεται με τα παιδιά στο σπίτι όταν εσύ έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις (= shopping therapy)

27) Να σου βάζει λάδι στην πλάτη στην παραλία προκείμενου να μην ξαναπάρεις για μία ακόμη φορά το ύφος .... «Λολίτα»....στον κάθε μουντρούχαλο που λιάζεται κοντά σου

28) Να σου κουμπώσει το φερμουάρ από το φουστάνι που θες όπως και δήποτε να φορέσεις γιατί δεν έχεις τίποτα άλλο πια να βάλεις κι είσαι η πιο κακοντυμένη του κύκλου σας

29) Να σου λέει ότι σε αγαπάει για αυτό που είσαι κι έτσι όπως είσαι , τις μέρες που νοιώθεις ότι ο κουασιμόδος είναι τρομερός γκόμενος για τα δόντια σου.

30) Να σπάσει τα μούτρα αυτουνού του μαλάκα που σε πείραξε στον δρόμο με τον πιο χυδαίο τρόπο και την ώρα που ήσουν έτοιμη να τον σβερκώσεις άκουσες μια μικρή φωνούλα στο μυαλό σου να φωνάζει «ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟ;;»

31) Να ασχοληθεί με τις πινακίδες ( πώς να τις πάρει πίσω; Οεο;) γιατί εσύ δεν είχες ιδέα ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο και το άφησες εκεί για να τρέξεις όπως όπως στην αγκαλιά του και στο ζεστό σπιτάκι σας , φωλίτσα σας κ.τ.λ και τώρα πια έχεις πάθει σοκ από αυτό που σου συνέβη και δε θέλεις καν να θυμάσαι την εικόνα του αστυνομικού να ξεβιδώνει τις πινακίδες σου και να ξανασχοληθείς με το θέμα.... Η αλήθεια είναι α) το άφησες στο πρώτο σημείο που βρήκες για να ξεμπερδεύεις , σιγά μη κάτσεις να σκάσεις , και ξέροντας ότι αν σου πάρουν τις πινακίδες...εκείνος θα τρέξει! β) προσπαθούσες όντως για πολλή ώρα να βρεις παρκινγκ αλλά τελικά δεν σου έμεινε άλλη επιλογή από το να το αφήσεις εκεί. Την ώρα όμως που σου ξεβίδωνε τις πινακίδες ο αστυνομικός του κανες τα γλυκά μάτια αλλά δεν έπιασε το κόλπο και το σοκ το έχεις πάθει από την ήττα που έφαγες.

32) Να σηκώνεις τα άγρια χαράματα να ελέγξει το σπίτι γιατί άκουσες έναν περίεργο θόρυβο.....ώστε αν τυχόν συμβαίνει κάτι, να προλάβεις να φορέσεις το πρόστυχο το μαύρο (κατ’επιλογήν) εσώρουχό σου την ώρα που ο άντρας σου θα γρονθοκοπείται από τον Κόναν τον βάρβαρο....που αμέσως μετά θα σε «επισκεφτεί»

33) Να σε κρατήσει αγκαλιά επίσης τα άγρια χαράματα επειδή είδες εφιάλτη ότι τον «έχασες» σε αυτοκινητιστικό και κλαις απαρηγόρητη..... ( = είδες ότι το τεκνό στο γραφείο σε “έπαιρνε” άγρια ...ενώ ξέρεις ότι σε έχει στο φτύσιμο εντελώς, και ξύπνησες επειδή κατουριόσουν! )

Δεν υπάρχουν σχόλια: