Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι ΔΗΚΟϊκοί

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για τις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Στις 15 Μαρτίου η ομάδα που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει να απομακρύνει τους συνεχιστές της πολιτικής Παπαδόπουλου και να ελέγξει το κόμμα. Τα αποτελέσματα τυχόν επιτυχίας τους θα είναι τραγικά για το ΔΗ.ΚΟ και το Κυπριακό.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης, Αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, θα επαναδιεκδικήσει την θέση του νούμερο δύο του ΔΗ.ΚΟ. Απέναντι του θα βρεθεί η Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Παρά τον σεβασμό που τρέφουμε στην κ. Παπαδοπούλου, δεν έχει τις κατάλληλες προοπτικές ώστε να είναι η δεύτερη τη τάξει στο ΔΗ.ΚΟ. Την αφελέστατη απόφαση της να διεκδικήσει την θέση του Αναπληρωτή εκμεταλλεύεται η ομάδα του ΑΚΕΛ που ήδη έχει δώσει γραμμή για στήριξη της υποψηφιότητας της, ώστε να απομακρυνθεί ο κ. Κολοκασίδης και να αποδυναμωθεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σφαγή γίνεται για την θέση του Αντιπροέδρου. Η ομάδα ΑΚΕΛ αποφάσισε να την διεκδικήσει κατεβάζοντας υποψήφιο τον Άγγελό Βότση. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε προκλητική από τους γνήσιους ΔΗΚΟϊκούς που στο παρά πέντε κατέβασαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, γιο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το παζλ συμπληρώνουν δύο αξιόλογα στελέχη χωρίς ελπίδες εκλογής, ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης και ο Κωνσταντίνος Παναγή.

Για την θέση του Γενικού Γραμματέα, η ομάδα ΑΚΕΛ έθεσε απέναντι απο τον Κυριάκο Κενεβέζο ένα δικό της άτομο, την Αθηνά Κυριακίδου.

Γίνεται φανερό λοιπόν, ότι τα άτομα που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ προσπαθούν να ελέγξουν όλες τις θέσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας, εξοστρακίζοντας τους συνεχιστές της πολιτικής Παπαδόπουλου. Σύμμαχο τους θα έχουν έναν μεγάλο κομματικό μηχανισμό και μερικές χιλιάδες δήθεν "μέλη" που έχουν εμφανιστεί ξαφνικά (με αποτέλεσμα σήμερα το ΔΗ.ΚΟ να έχει περισσότερα μέλη από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ).

Όλα αυτά κάνουν μεγαλύτερο το καθήκον των γνήσιων οπαδών του Δημοκρατικού Κόμματος, που οφείλουν να στηρίξουν μαζικά τις υποψηφιότητες Κολοκασίδη, Ν. Παπαδόπουλου και Κενεβέζου, ώστε να κρατήσουν το κόμμα τους ανεξάρτητο.

Υ.Γ Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις πέντε ηγετικές θέσεις ωστόσο σημαντικές είναι και οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζω τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, που υπαναχώρησε από την διεκδίκηση της αντιπροεδρίας ώστε να στηριχθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέναντι στον Βότση, και την Αναστασία Παπαδοπούλου, κόρη του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, που με την συνέντευξη της στον Φιλελεύθερο της 15ης Φεβρουαρίου έδειξε ότι έχει κρυστάλλινο πολιτικό λόγο και η παρουσία της στην πολιτική θα είναι πλεονέκτημα για το ΔΗ.ΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: