Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Νίκη του ΔΗ.ΚΟ

Πριν λίγες εβδομάδες η ομάδα Καρογιάν είχε αποφασίσει να προκαλέσει αθετώντας την συμφωνία μεταξύ των δύο τάσεων και κατεβάζοντας ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Άγγελο Βότση. Ως αποτέλεσμα η ομάδα Καρογιάν στην ηγεσία του κόμματος σήμερα έχει περιοριστεί μόνο στον... Καρογιάν.

Οι κουβαλητοί του ΑΚΕΛ δεν ήταν αρκετοί τελικά ώστε να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ των συνοδοιπόρων του Δ. Χριστόφια. Η νίκη των λεγόμενων "Τασσικών" ήταν συντριπτική. Το αποτέλεσμα των εκλογών του ΔΗ.ΚΟ είναι ένα ράπισμα στην πολιτική σύμπλευσης του Καρογιάν με το ΑΚΕΛ. Ο ίδιος ο Μάριος Καρογιάν μπορεί να μην αμφισβητείται, αμφισβητείται όμως όλη η πολιτική του τον τελευταίο ένα χρόνο.

Τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος επέλεξαν να επαναβεβαιώσουν ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Ξεκαθάρισαν ότι το κόμμα τους αρνείται να ακολουθήσει τον Δ. Χριστόφια στον γκρεμό που οδηγεί τον Κυπριακό Ελληνισμό. Προστάτεψαν το ΔΗ.ΚΟ από τον κίνδυνο να καταστεί προτεκτοράτο του ΑΚΕΛ.

Οι νικητές των εσωκομματικών εκλογών οφείλουν να σύρουν τον πρόεδρο ώστε να αποδεχθεί την πολιτική που ζήτησε η βάση. Ο Μ. Καρογιάν το Σάββατο έκανε ηγετική εμφάνιση. Η Κυριακή των εκλογών τον βρήκε ηττημένο και η Δευτέρα απομονωμένο. Δικιά του ευθύνη είναι τώρα να αγκαλιάσει την πολιτική των νικητών και να γυρίσει την πλάτη στην εξάρτηση από το ΑΚΕΛ.

ΥΓ 1: Ο Μάριος Καρογιάν θα βρει μία δικαιολογία για την απουσία του από την ανακήρυξη των νικητών. Όλοι οι ΔΗΚΟϊκοί θα την αποδεχθούν εύκολα για να διαφυλάξουν την ενότητα του κόμματος. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι πρόκειται για μία μικροπρεπή αντίδραση ενός ανθρώπου που είδε όλους τους προστατευόμενους του να μένουν έξω από την ηγεσία.

ΥΓ 2: Αναπληρωτής πρόεδρος: Γ. Κολοκασίδης 6.503 - Αντ. Παπαδοπούλου 4.565, Αντιπρόεδρος: Ν. Παπαδόπουλος 6.166 - Αγγ. Βότσης 4.694, Γενικός Γραμματέας: Κ. Κενεβέζος 6.213 - Αθ. Κυριακίδου 4.674

Δεν υπάρχουν σχόλια: