Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Και ποιός είναι ο πραγματικός νικητής μέχρι τώρα

Συνέχεια από το Φοιτητικά και πάλι

Στα δύο μεγάλα φοιτητικά κέντρα στα οποία έχουν κοντραριστεί οι πέντε μεγάλες φοιτητικές δυνάμεις:
  • Η Πρωτοπορία ανέβηκε ελαφρά Κύπρο (+0.53%) αλλά κατέρρευσε στην Αγγλία (-10.21%) χάνοντας και μία έδρα.
  • Η Προοδευτική έπεσε περισσότερο στην Κύπρο (-0.73%) απ' ότι ανέβηκε στην Αγγλία (+0.65%), χάνοντας επίσης μία έδρα.
  • Η Αναγέννηση έμεινε σταθερή στην Αγγλία (+0.18%) και υποχώρησε στην Κύπρο (-1.12%)
  • Ο Αγώνας υποχώρησε σημαντικά σε Αγγλία (-2.31%) και Κύπρο (-1.55%)
  • Το Μέτωπο στην πρώτη του εκλογική παρουσία στην Αγγλία συγκέντρωσε 11.71% και κέρδισε μία έδρα, ενώ η Α.Φ.Ε υπερδιπλασίασε το ποσοστό της (+1.55%) κερδίζοντας επίσης μία έδρα.
Αδιαφιλονίκητος νικητής μέχρι τώρα, οι μόνες παρατάξεις που φέτος κέρδισαν έδρες, οι μόνες παρατάξεις που ανέβηκαν και σε Κύπρο και σε Αγγλία, οι αυτόνομες αντιομοσπονδιακές κινήσεις!

Η επικράτηση των αυτόνομων κινήσεων τρομοκράτησε τις κατεστημένες παρατάξεις του δικομματισμού σε τέτοιο βαθμό που επικεντρώθηκαν σε ανοίκεια επίθεση εναντίον τους αγνοώντας την μεταξύ τους έχθρα. Η Προοδευτική μετά τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωνε προβοκατόρικα την καταδίκη των δήθεν "φασιστικών" συνθημάτων "που φωνάχτηκαν από τα στελέχη του Μετώπου", και την "διασύνδεση" της "ακροδεξιάς παράταξης" με το Δράσις-Κες. Στο ίδιο μήκος κύματος (αφού οι ανακοινώσεις της γράφονται από τα ίδια έμμισθα στελέχη), μετά την επιτυχία της Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης, σημείωνε τον προβληματισμό της επειδή με την έδρα της "ακροδεξιάς ΑΦΕ" σχηματίζεται "ακροδεξιά πλειοψηφία" στον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: