Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ιδρύσεως Α.Φ.Κ Τόλμης Ιωαννίνων

Αγαπητοί συμφοιτητές,


Η νεολαία μας και ειδικότερα το φοιτητικό της κομμάτι αποτελούν το πιο ενεργητικό και υγιές κύτταρο ενός λαού. Είναι ο πυρήνας από τον οποίο θα γεννηθούν οι αυριανοί κρατούντες της κοινωνίας, οι επιστήμονες, οι ηγέτες και αυτοί που με τη παθητική ή ενεργητική τους στάση θα συνθέσουν το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Έτσι μια μικρή ομάδα Κυπρίων φοιτητών στα Ιωάννινα συναισθανόμενη την ανάγκη να σταθεί αντάξια ενός τέτοιου βάρους επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά πήρε την απόφαση να ιδρύσει παράταξη ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Το όνομα αυτής ΑΥΤΟΝΟΜΗ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ - ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ έρχεται στα φοιτητικά δρώμενα των Ιωαννίνων στοχεύοντας να φέρει νέα ήθη στον κυπριακό φοιτητόκοσμο της πόλης. Κινείται αυτόνομα και ανεξάρτητα μακριά από στείρες παλαιοκομματικές περιχαρακώσεις ως αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού φοιτητικού κινήματος.

Αφήνουμε τις παρωχημένες ταμπέλες της δεξιάς και της αριστεράς και ορίζουμε ως προμετωπίδα μας τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ. Σεβόμαστε όλους τους φοιτητές όπου και αν αυτοί αυτοπροσδιορίζονται ( δεξιά, κέντρο, αριστερά) και τους καλούμε σε συζήτηση. Είμαστε υπέρ της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καθώς πρεσβεύουμε ότι ο διχασμός και το μίσος μεταξύ μας ΔΕΝ οδηγεί ΠΟΤΕ στην Ελευθερία. Όπως είπε και ο εθνικός μας ποιητής: «Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσό τους ΔΕΝ τους πρέπει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.»

Βασικός άξονας της ενεργοποίησης μας ως κίνηση είναι φυσικά το Κυπριακό Πρόβλημα. Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής ότι εμείς απορρίπτουμε αταλάντευτα οποιαδήποτε λύση, η οποία έχει ως βάση της τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι εξ ολοκλήρου πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Στόχος της Κίνησής μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει η εναλλακτική οδός, η λύση η οποία θα βασίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Λύση, δηλαδή απελευθέρωσης αντί ενυπόγραφης αποδοχής της διχοτόμησης όπως αυτή θα επέλθει με την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου ΔΔΟ. Θεωρούμε ως ύψιστη ανάγκη τη διασφάλιση της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του, την οποία δεν εγγυάται η διχοτομική ρατσιστική ΔΔΟ.

Παράλληλα, η Κίνησή μας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των προβλημάτων που απασχολούν την κυπριακή φοιτητική κοινωνία των Ιωαννίνων. Ως εκ τούτου οι βασικοί πυλώνες των φοιτητικών μας αρχών βασίζονται στη δωρεάν δημόσια ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ Παιδεία, πλήρως αποστασιοποιημένη από τα οικονομικά συμφέροντα και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πιστεύουμε πως σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία στην οποία η εθνική ταυτότητα κάθε λαού είναι υπό απειλή, η Παιδεία οφείλει να αποδίδει πολίτες με εθνική συνείδηση. Είμαστε Έθνος και ΔΕΝ θα καταστούμε πληθυσμός.

Εν κατακλείδι, καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους φοιτητές που ταυτίζονται με τις προαναγγελίες μας και επιθυμούν την αλλαγή πλεύσης τόσο στα Ιωάννινα, όσο και κατ’ επέκταση στην Κύπρο να συστρατευθούν στις τάξεις της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ . Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι ο «σιωπών δοκεί συναινείν» - με τη σιωπή μας απλά διαιωνίζουμε τα κακώς κείμενα.

Εκ του Δ.Σ.
Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» - Ανδρέας Κάλβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: