Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Κοινή ανακοίνωση "Βετεράνων Κύπρου 1974" και "ΕΚΦ Δράσις - ΚΕΣ"

Ανακοίνωση σχετικά με τη δήλωση του Δ. Χριστόφια στην Ουάσιγκτον την 28.09.2010, ότι το 1974 η Ελλάδα και η Τουρκία εισέβαλαν στην Κύπρο.

Η πολύ προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του Δ. Χριστόφια, μόνον ατυχής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ατυχής είναι ο Ελληνισμός, ο οποίος υφίσταται εκ των έσω τέτοιου είδους επιθέσεις, που καθιστούν περιττές αυτές του φανερού εχθρού.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλα ήταν προμελετημένα και καλά προσχεδιασμένα. Και η χρονική στιγμή, και ο χώρος, και το ακροατήριο (όλοι διπλωμάτες), και το δόλιο περιεχόμενο της δήλωσης, αλλά κυρίως το ύφος του δηλούντος που απροκάλυπτα προβάλει αισθήματα χαράς και ευφορίας για το αποτέλεσμα που ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ γνωρίζει ότι θα προκαλέσει.

Με πιο ψύχραιμη παρατήρηση, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η εντολή που έδωσαν στον Δ. Χριστόφια για να εκφωνήσει την συγκεκριμένη δήλωση, έχει προφανή στόχο και σκοπό να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να προκαλέσει αντιπερισπασμό. Διότι τη στιγμή που όλοι θα προσπαθούμε να ... πείσουμε!!! τον Χριστόφια ότι έκανε λάθος και πρέπει να το αποσύρει, τη στιγμή που θα προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυτονόητο στους ακροατές του Χριστόφια και στους ακροατές των ακροατών και πάει λέγοντας, ότι δηλαδή οι Τούρκοι είναι οι θύτες και οι Έλληνες τα θύματα και ότι αυτά ΔΕΝ εξισώνονται, την ίδια στιγμή οι εμπνευστές της δήλωσης Χριστόφια και εντολείς του, θα συνεχίζουν ανενόχλητοι να δρουν εναντίον μας. Θα συνεχίζουν να σχεδιάζουν τα επόμενα χτυπήματα κατά της Πατρίδας μας, γελώντας και απορώντας με την τόση ανοχή και αφέλειά μας.

Αν δεν σοβαρευτούμε και αν δεν πείσουμε ή αναγκάσουμε (με κάθε τρόπο) τους πολιτικούς μας ηγέτες να αποδεικνύουν κάθε στιγμή, με έργα και λόγια, ΣΕΒΑΣΜΟ, ΠΙΣΤΗ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ και ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΜΟΝΟ στα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα και ΟΧΙ των εχθρών, θα είμαστε συνυπεύθυνοι με αυτούς στην προδοσία και στον αφανισμό του Έθνους και της Πατρίδας μας και αναπολόγητοι στις επόμενες γενεές. Αν υπάρχουν. Αναπολόγητοι όμως και ενώπιον Του Θεού, που σίγουρα υπάρχει.

Όσο για τα κόμματα που, διά των εκπροσώπων τους, διέρρηξαν τα ιμάτιά τους για την «ατυχή» δήλωση του Δ. Χριστόφια, καλά θα κάνουν αντί να τον χαϊδεύουν με τις σκληρές ανακοινώσεις τους, να τον υποχρεώσουν να φερθεί σαν Πρόεδρος της Κυπριακής (και όχι άλλης) Δημοκρατίας. Διότι δεν αρκεί να είναι, αλλά διά των έργων του και να φαίνεται και να πείθει.

Αλλιώς να του δείξουν ότι η πίστωση χρόνου που του έδωσαν, τελείωσε. Και, ή να παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ, ή να αποσύρουν από κάθε σημείο στήριξης την εμπιστοσύνη τους, αναγκάζοντάς τον να φύγει και να εκφράσουν έτσι έμπρακτα το γενικευμένο λαϊκό αίσθημα και τη λαϊκή οργή, που μέρα με τη μέρα φουντώνει και γίνεται ποτάμι.

Αθήνα, 29η Σεπτεμβρίου 2010.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων
“ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974” ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.
Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος, Λάζαρος Κουρσερτάρης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι το περίεργο βρίσκετε στο ότι η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο; Δεν ήταν εισβολή της χούντας των συνταγματαρχών το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακάριου; Το λάθος του Χριστόφια είναι ότι δεν είπε ότι εισέβαλε και η Αμερικάνικη Κυβέρνηση με τη διπλωματία της και με το να παρασύρει την άμυαλη χούντα μας σ' αυτό το πραξικόπημα. Να μεμφόμαστε λοιπόν άλλους και όχι τον Χριστόφια, που στο κάτω κάτω είπε τα πράγματα με ένα από το όνομά τους. Διορθώστε λοιπόν παρακαλώ το μπλοκ σας. (Η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη από σφάλματα, τόσο που δεν αντέχεται! Λάθος του Μακάριου, που νεαρός και αψίκορος, δεν υπάκουσε στη προτροπή της τότε ελληνικής κυβέρνησης να μη διεξαγάγει δημοψήφισμα, γιατί η Ελλάδα δεν ήταν τότε έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει το θέμα- είμασταν ακόμα προτεκτοράτο, αν δεν είμαστε και σήμερα- λάθος η χούντα, λάθος και το πραξικόπημά της στην Κύπρο μας. Και μπορείτε να γράψετε ενδιάμεσα και όσα λάθη ξέρετε, που εμένα με διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα όποια στιγμή και αν εποπτεύσουμε την ιστορία της είναι γέμάτο λάθη, θα λέγαμε παραφράζοντας τον Σεφέρη.Φευ!)-Με εκτίμηση ένας αναγνώστες του μπλοκ σας.

Γ.Ι.Δ.Α είπε...

http://igitha.blogspot.com/

DL3 είπε...

http://dl3mashael.blogspot.com/2011/02/major-canadian-christian-missionary.html

ozimania είπε...

Trading is the best way to earn money!

http://ads.anyoption.com/redirect.aspx?pid=2914&bid=2707

or

BONUS OFFER!
http://anyoption.com/code
Click this adress and write the bonus code: Oguzhan
Take bonus for the first deposit!

Ανώνυμος είπε...

γυρισα ελατε να δειτε http://asximia.blogspot.com

Thesis Writing είπε...

Thank you for sharing such relevant topic with us. I really love all the great stuff you provide. Thanks again and keep it coming.