Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

Κάποιος κ. Βορίνας

Κάποιος Βορίνας χτες στις ειδήσεις του Alter έγραψε με την βλακεία του.

Πρώτα απ' όλα, απ' ότι είδα όλοι είναι σίγουροι ότι ο νεκρός είχε όπλο. Δεν ξέρω τι αποδείξεις υπάρχουν, οι μπάτσοι φτιάχνουν τέτοια παραμύθια που και που. Αλλά απ' ότι ακούω υπάρχουν μάρτυρες και άλλο υλικό οπότε αυτό δεν είναι συζητήσιμο.

Ο κ. Βορίνας λοιπόν, χωρίς ούτε αυτός να αμφισβητεί ότι ο νεκρός εγκληματίας είχε όπλο, άστραψε και βρόντηξε κατά του αστυνομικού. Το ακλόνητο επιχείρημα του; "Δεν πυροβόλησε ο εγκληματίας"!!! Με απλά λόγια, άμα κάποιος εγκληματίας (ο συγκεκριμένος υπενθυμίζω λίγα λεπτά πριν, είχε ληστέψει ένα μικρό κατάστημα απειλώντας μία νεαρή κοπέλα) τραβήξει όπλο εναντίον αστυνομικού, ο αστυνομικός πρέπει να περιμένει να τον πυροβολήσει, και άμα ζει ακόμα μετά, του επιτρέπουν να πυροβολήσει πίσω!

Η γελοιότητα σε αυτό το θέμα πρέπει να έχει όρια. Φυσικά και η αστυνομία πρέπει να ελέγχεται, η στολή εξάλλου κάνει κάποιους αστυνομικούς να νομίζουν ότι είναι πιο μάγκες απ' όσο πραγματικά είναι. Αλλά είπαμε, πρέπει να υπάρχουν όρια. Όταν διαπράττεται ένα έγκλημα η συνέχεια είναι μία από τις τρεις:
1. Ο αστυνομικός πυροβολεί το δράστη. Αποτέλεσμα: Ο αστυνομικός σταυρώνεται από τα ΜΜΕ και από την πολιτική ηγεσία.
2. Ο αστυνομικός δεν πυροβολεί το δράστη. Αποτέλεσμα: Η αστυνομία σταυρώνεται από τα ΜΜΕ και την πολιτική ηγεσία, αφού κατηγορείται για ανικανότητα.
3. Ο δράστης πυροβολεί τον αστυνομικό. Αποτέλεσμα: Μόνο έτσι αφήνουν την αστυνομία ήσυχη. Αλλά ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι κύκλοι σταυρώνουν την αστυνομία (υπενθυμίζω το περιστατικό σε τράπεζα πριν λίγους μήνες, ο φύλακας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον εγκληματία, και κάποιοι κύκλοι επέμειναν να κατηγορούν τον νεκρό, επειδή "πυροβόλησε ενώ υπήρχε κόσμος στην περιοχή")!

Ο κάθε κύριος Βορίνας είναι καιρός να αφήσει πίσω τα κόμπλεξ του, η βλακεία δεν πουλάει όσο πούλαγε.

2 σχόλια:

Man on the moon είπε...

το θεμα ειναι ποσο ευκολα πυροβολει ο καθε αστυνομικος.

λεει οτι τον πυροβολησε ο δραστης... γιατι βρεθηκαν μονο καλυκες του αστυνομικου; δηλαδη εν μεσω ανταλλαγης πυροβολισμων ο δευτερος ληστης αντι να φυγει μην φαει καμια αδεσποτη προνοησε να γυρισει πισω, να παρει το οπλο του νεκρου συνεργατη του και μετα να φυγει; δεν σου φαινεται λιγο περιεργο αυτο;

λενε οτι υπαρχει βιντεο που το αποδυκνιει οτι ηταν οπλισμενοι... δεν ξερω, δεν εχω δει κατι σχετικο.

μου κανει εντυπωση επισης οτι οι αυτοπτες μαρτυρες λενε οτι ο αστυνομικος πυροβολησε μονο και οχι ο ληστης.

μου κανει εντυπωση επισης πως τα οπλα τους εκπυρσοκροτουν τυχαια και σκοτωνουν κοσμο, πως πανε να προστατευτουν απο καποιο που τους πεταει μολοτωφ και τον πετυχαινουν στο πισω μερος του κεφαλιου του, και πως εν πασει περιπτωση χρησιμοποιουν το οπλο τους τοσο μα τοσο ευκολα.

για 200 ευρω εφυγε ενας ανθρωπος... απο οτι ειπωθηκε μετα ηταν σεσημασεμνος για υποθεσεις ναρκωτικων... ισως να ηταν και χρηστης που να εψαχνε λεφτα για τη δοση του... δεν ξερω και δεν θελω να αφησω τον συναισθηματισμο μου να επηρεασει την κριση μου.

αναρωτιεμαι τι εκπαιδευση παντως τους κανουν... τους λενε, στην πρωτη στραβη βγαλτε αμεσως το οπλο σας και πυροβοληστε; και πως τυχαινει ολοι να τρεμουν τα χερια τους αλλα να πετυχαινουν το θυμα παντα στο κεφαλι; τετοια ακριβεια ουτε ο τζειμς μποντ...



υγ. ολα αυτα σε περιπτωση που οι αποριες μου ισχυουν. εαν οντως ο/οι δραστες πυροβολησαν τους αστυνομικους, το βρισκω λογικο να ανταπεδωσαν για να αμυνθουν.

Κωνσταντίνος είπε...

Το θέμα για μένα δεν βρίσκεται στο αν πυροβόλησε ο δράστης. Απ' όσο ξέρω δεν ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί ότι πυροβόλησε αλλά ότι πήγε να πυροβολήσει. Το ίδιο υποστήριξε και ο εκπρόσωπος των αστυνομικών στο δελτίο ειδήσεων του Alter. Και ο κ. Βορίνας επέμενε ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσουν εφόσον δεν τους πυροβόλησε ο δράστης.

Εγώ αυτό δεν μπορώ ειλικρινά να το καταλάβω. Δεν ξέρω αν όλη η ιστορία είναι όπως την αφηγήθηκαν οι αστυνομικοί αλλά χάριν συζήτησης την δέχομαι έτσι, αφού έτσι την δέχθηκε και ο κ. Βορίνας. Άμα είναι έτσι λοιπόν, κατηγορούμε τον αστυνομικό επειδή ήταν πιο γρήγορος από τον δράστη; Αυτό δεν είναι γελοίο; Φέρε στο νου σου μία καουμπόικη ταινία. Στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλον, τραβάνε τα πιστόλια τους, ο ένας είναι πιο γρήγορος και σκοτώνει τον άλλον. Μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτόν που πυροβόλησε πιο γρήγορα; Αυτό ακριβώς συζητούσαν στο δελτίο ειδήσεων. Απλώς στην καουμπόικη ταινία δεν υπάρχει η στολή του αστυνομικού, δεν υπάρχουν τα προσωπικά αισθήματα και οι ιδεολογίες που επηρεάζουν τη γνώμη μας όταν ασχολούμαστε με την αστυνομία.

Για μένα όλα αυτά είναι υποκριτικά. Είναι απόλυτα λογικό να συζητάνε για το αν λένε οι αστυνομικοί την αλήθεια. Είναι απόλυτα λογικό κάποιοι να αναρωτιούνται και αν υπήρχε πραγματικά όπλο. Αλλά να τα δέχονται όλα αυτά ως πραγματικότητα και να κατηγορούν τον αστυνομικό επειδή δεν περίμενε πρώτα να τον πυροβολήσει ο δράστης; Αυτό είναι γελοιότητα..