Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

ΑΚΕΛ, ΠΕΟΦ και ΜΜΕ

Φοιτητικές εκλογές και πάλι, αυτές της Θεσσαλονίκης. Δεν με ενδιαφέρει ούτε τι προηγήθηκε, ούτε τι ακολούθησε ούτε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει.

Ένας κ. Παναγή, εκπρόσωπος της Προοδευτικής (πιθανότατα ο πρόεδρος της;) από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό με ενδιαφέρει μόνο. Που ο κάθε κ. Παναγή έχει το δικαίωμα να προπαγανδίζει παντού. Που τον φιλοξενούν όλα τα κανάλια, πως να γυρίσουν την πλάτη στον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ και της 2ης μεγαλύτερης παράταξης. Και του δίνουν βήμα για ανούσιες και παράλογες καταγγελίες.

Βγήκε λοιπόν ο κ. Παναγή και κατάγγειλε την ΠΕΟΦ για την επίθεση που δέχθηκε από τους αναρχικούς! Κατάγγειλε την ΠΕΟΦ επειδή προειδοποιούσε εδώ και δύο βδομάδες ότι θα επιτεθούν οι αναρχικοί τη μέρα των εκλογών και μ' αυτό τον τρόπο τους προκάλεσε! Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο! Κατηγορούν την ΠΕΟΦ επειδή δικαιώθηκε! Άμα δεν χτυπούσαν οι αναρχικοί θα τους κατηγορούσαν επειδή κινδυνολογούσαν. Να το πάρουμε και από την άλλη. Κατηγορούμε αυτούς που προειδοποιούσαν πριν τον Ιούλη του 74 ότι σε περίπτωση πραξικοπήματος θα ακολουθούσε τουρκική εισβολή; Είναι τόσο παράλογο όσο το να κατηγορούμε τους μετεωρολόγους για την κακοκαιρία!

Αλλά αυτά τα επιχειρήματα τα είδαμε σε όλα τα κανάλια, με την σοβαροφάνεια που προσδίδει η πλάτη του ΑΚΕΛ. Χωρίς κανένα κανάλι να ρωτήσει την ΠΕΟΦ. Η οποία ΠΕΟΦ έχει επίσης παράλογα επιχειρήματα με τα οποία υποστηρίζει ότι η Προοδευτική κάλεσε τους αναρχικούς. Τρελά επιχειρήματα βέβαια αλλά λιγότερο τρελά από αυτά του κ. Παναγή. Και τουλάχιστον κάπου τα στηρίζουν. Αλλά φιλοξένησε έστω και ένα κανάλι τις απόψεις της ΠΕΟΦ; Ούτε ένα, η ΠΕΟΦ δεν έχει τις πλάτες κανενός κόμματος να την υποστηρίζουν. Και άμα δεν έχεις κόμμα η δημοκρατία γίνεται αντιληπτή πολύ διαφορετικά.

Τα αποτελέσματα των κυπριακών φοιτητικών εκλογών της Θεσσαλονίκης για όσους ενδιαφέρονται είναι:
Πρωτοπορία (ΔΗ.ΣΥ): 546 ψήφοι, 4 έδρες
Προοδευτική (ΑΚΕΛ): 524 ψήφοι, 4 έδρες
ΠΕΟΦ (ανεξάρτητη): 223 ψήφοι, 2 έδρες
Αγώνας (Κ.Σ. ΕΔΕΚ): 135 ψήφοι, 1 έδρα
Αναγέννηση (ΔΗΚΟ): 82 ψήφοι, 0 έδρες

23 σχόλια:

sexandthenotsuchabigcity είπε...

distixos afta simvenoun stin patrida mas file. opoios kaimenos tolmisei na dilosei antiomospondiakos i akoma kai iperkommatikos, stin akelokratoumeni kipro aftomatos vaftizetai "fasistiko, sovinistiko gourouni", "akrodexia epikindini parataxi" kai oti allo vazei o anthropinos nous.

edo gia ta mora tis efen, pou ekaman mia malakia, parolio na mas poun oti en parastratiotiki organosi. isos afto na exigouse kai giati topothetithikan sto black list atoma 15 xronon gia to diastima metaxi tis akroamatikis diadikasias kai tis episimis dikis. hello? pou akrivos itan na pan? alla tora eprostatepsan tin patrida mas apo to menos ton 15xronon tromara tous!

pote en tous eida na sxoliazoun ta aisxi kai tis ipoptes, psifothirikes methodous pou xrisimopioun oi kommatikes parataxeis gia na lavoun tis edres tous kai meta to mono pou kamnoun os tis epomenes ekloges enei na panigirizoun gia tis edres pou epiasan persi. i epithesi stin thessaloniki stis ekloges egine enantion OLON ton parataxeon. kapoioi eipan "ftou papoutsi" opos exo mathei kai efigan. ligoi (kirios toutoi oi vromismenoi oi "akrodexioi") emeinan na iperaspistoun tin katastasi. oi anarxikoi tous epitethikan sto oikima tous kai ta ekanan gialia karfia kai ftaine kiolas? oi kirioi tis proodeftikis pou einai "dimokrates" giati den emeinan na prostatepsoun to kiros ton eklogon, alla theoroun oti exoun dikaioma na miloun kai na sxoliazoun?

Κωνσταντίνος είπε...

@μαφια
Μια που μπαίνεις να βρίσεις γιατί δεν επιχειρηματολογείς να στηρίξεις αυτή σου την άποψη; Και άμα θέλεις ξαναβάλε τους χαρακτηρισμούς αλλά όχι μόνο αυτούς. Ως τότε, σβήστηκε.

@michaella
Η αλήθεια που ούτε η Προοδευτική ούτε η ΠΕΟΦ θέλουν να διαφημίσουν για τους δικούς τους λόγους ή κάθε μια είναι ότι κάποιοι αναγνώρισαν ότι η επίθεση το βράδυ των εκλογών ήταν επίθεση εναντίον της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας. Τουλάχιστον τρία άτομα της Πρωτοπορίας και δύο της Προοδευτικής έμειναν στο πλάι των ΠΕΟΦιτών. Δεν ξέρω τι είπε η Πρωτοπορία για το θέμα αλλά ελπίζω τουλάχιστον εκείνοι οι δύο της Προοδευτικής, που δεν έτρεξαν τρομαγμένοι να βγουν από την πλαϊνή πόρτα μαζί με τον κ. Παναγή μόλις έγινε η επίθεση, ακούγοντας τον να δίνει συνέντευξη να αναθεώρησαν την υποστήριξη που του δίνουν για να ψεύδεται μέσα από τις τηλεοράσεις.

Ανώνυμος είπε...

θυμήθηκε και η πεόφ τη δημοκρατία. Θέλετε να πουμε κάποια παραδείγματα του παρελθόντος; Ποια είναι η ΠΕΟΦ; Ποιος ο ΕΦΑΕΦΠ; Μάλλον όχι. Οταν σας λένε για παρελθόν βγάζετε σπυράκια. Οταν μιλάτε εσείς για παρελθόν όμως το λέτε ηρωισμό. Καλυτερα ναν πούμε για το παρόν. Η ΠΕΟΦ όταν συνέπραξε με την Πρωτοπορία (κρατάει χρόνια αυτή η ερωτική σχέση) στην Εφορευτική των εκλογών φέτος και έκοψε τουλάχιστο 30 Προοδευτικάριους να ψηφίσουν τι ήταν; Μήπως Δημοκρατία;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1) ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟΤΙΚΗ
2)ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΠΕ...ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΕΜΑΣ
3)ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΦΛΩΡΟΥΣ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
4)ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΥΛΟ
5)ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΛΩΡΙΑΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ...ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ...ΕΡΙΧΝΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ...Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΔΛΔ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟΔΩΜΕΝΗ

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ 55 ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...

ΠΕΟΦ-ΕΝΩΣΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ... ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΟΝ. ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΑΝΑΤΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΝΕΑΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟΦ. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΟΦ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΟΦΙΤΕΣ - ΔΡΑΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ...

Κωνσταντίνος είπε...

Μια μικρή παρένθεση:

"ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΟΦ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ"
Επιτέλους η λογική επανεμφανίζεται φίλε Θανάση. Η προπαγάνδα, ενίοτε χρήσιμη, συχνά καταντά κουραστική. Αυτό που "ήξεραν όλοι" ο κ. Παναγή ισχυρίστηκε ότι ήταν αποτέλεσμα της προειδοποίησης της ΠΕΟΦ ότι θα χτυπούσαν!

Κατά τα άλλα όπως είπα δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτές τις δηλώσεις, αν και είπα την άποψη μου, ότι και οι κατηγορίες της ΠΕΟΦ προς την Προοδευτική σε αυτό το θέμα δεν φαίνεται να στέκουν.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ - ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ: Α) Η ΠΕΟΦ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Β)Η ΠΕΟΦ ΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Γ) Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΝΑΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΕΣΥ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΕΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ... ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ...

Κωνσταντίνος είπε...

Δεν πρόλαβα να σε παινέψω καλά καλά για το θάρρος που είχες να πεις την αλήθεια και μου απέδειξες το λάθος μου.

Λοιπόν, απλά τα πράγματα. Πρώτον, ο κ. Παναγή βγήκε στην τηλεόραση. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σχολιάζω ότι είπε και αυτό ακριβώς κάνω. Σε ένα παλαιότερο σχόλιο μου είχα πει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουνε δικαίωμα να μιλάνε για δημοκρατία με τα αίσχη που κάνουν (σε άρθρο για τον ΔΗΣΥ παρακαλώ). Άμα πιστεύεις πραγματικά ότι έχεις το δικαίωμα να με λογοκρίνεις επειδή σχολιάζω δηλώσεις ατόμου που έγιναν στην τηλεόραση απλώς δικαιώνεις αυτό που είχα πει.

Δεύτερον, αυτό είναι ένα blog. Ένα blog στο οποίο ξεκαθάρισα από το πρώτο σχόλιο μου ότι σκοπεύω να διατηρήσω την ανωνυμία μου. Δεν θα κάνω πίσω επειδή κάποιος πιστεύει ότι για να κερδίσω το δικαίωμα να σχολιάζω ότι βλέπω στην τηλεόραση(!) πρέπει να δώσω το ονοματεπώνυμο μου!

Τρίτον και κλείνω. Ακόμα και άμα ήθελα να παίξω το παιχνίδι σου τι να στοιχειοθετήσω; Ότι, όπως είπα, δεν πρέπει να κατηγορούνται οι μετεωρολόγοι επειδή χιόνισε; Πως στοιχειοθετείς κάτι τέτοιο; Ή το καταλαβαίνεις ή κλείνεις τα μάτια σου. Στην δική σου περίπτωση και το καταλαβαίνεις λέγοντας "ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΟΦ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ" και κλείνεις τα μάτια σου προσπαθώντας να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα όταν κατάλαβες τι παραδέχτηκες.

sexandthenotsuchabigcity είπε...

αγαπητέ Θανάση, για πες μας εσύ που ξέρεις να κατηγορείς όλους τους άλλους (και εδώ είναι καλό σημείο να σου πω πως δεν ανήκω στον ΕΦΑΕΦΠ)ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ οι κομματικές παρατάξεις για να βοηθήσουν την πατρίδα μας? τι ακριβώς υπερασπίζονται? τι προσφέρουν στο κοινό? προσπαθώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που είδα ανακοίνωση κομματικής παράταξης που δεν μιλούσε είτε για ποσοστά είτε απλά εμπλεκόταν σε κοκορομαχία με μια άλλη παράταξη και δεν τα καταφέρνω. μήπως θέλεις να με διαφωτίσεις λίγο?

επειδή πραγματικά βαρέθηκα να σας ακούω να κατηγορείτε κόσμο πίσω από την ασπίδα του κόμματός σας (και της εξουσίας σας) χωρίς εσείς να προσφέρεται κάτι ουσιαστικό στην καημένη την Κύπρο μας!

sexandthenotsuchabigcity είπε...

oups esvisa to. apla elea sou na to saseis to titlaki sou na ginei "endiaferouses selides" giati epese pano to mati mou kai en eginetoun na men to po! =) svise to comment ama to saseis

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα και κύρια πρέπει να επισημανθεί η προπαγάνδα της ΠΕΟΦ. Προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα ότι από τη μια βρίσκονται οι κομματικές παρατάξεις και από την αλλή η ΠΕΟΦ. Αυτό δεν είναι παρά μια οικτρή πλάνη. Ουδέποτε υπήρχε τ΄τοιος διαχωρισμός και κανένας φοιτητής δεν το αντιλαμβάνεται έτσι. Μπορεί οι ΕΦΑΕΦΠΙΤΕΣ να το ήθελαν έτσι αλλά δεν είναι.
Αν εξαιρέσουμε την Πρωτοπορία που είναι οργανικό κομμάτι του ΔΗΣΥ καινιδρύθηκε κατόπιν απόφασης του εν λόγω κόμματος οι άλλες παρατάξεις είναι αυτόνομες. Οχι ανεξάρτητες αλλά αυτόνομες. Μεταξύ των δύο λέξεων-όρων υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά. Ο ανεξάρτητος (άρα και μια ανεξάρτητη παράταξη)πέρα από διοικητική αυτονομία είναι απαλλαγμένος και από μόνιμες θέσεις ή πολιτικες απόψεις. Τουτέστιν η ΠΕΟΦ δεν είναι ανεξάρτητη. Αν είναι αυτόνομη εγώ δεν το γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει γιατί μου αρκεί το γεγονός ότι οι πολιτικές της θέσεις, η δράση, το πολιτικό της παρόν και παρελθον είναι ακροδεξιά. Μάλλον όμως θα ενδιαφέρει τους ίδιους τους ψηφοφορους της. Βεβαια ανάμεσα στις πολιτικες παρατάξεις κάποιες βρίσκονται πιο κοντά στα αντίσοιχα των πολιτικών τους χόρων κόμματα και άλλες λιγότερο. Οπως επίσης κάποιες βρίσκονται πιο κόντα σε ελλαδικές παρατάξεις, γραμματείες Πανεπιστημιών (Πρωτοπορία), θρησκευτικούς θεσμούς ή οργανώσεις (ΠΕΟΦ) κλπ.

Τα επιχειρήματα που επικαλείται η ΠΕΟΦ άναιρούνται από τα ίδια τα λεγόμενα της.

Α) Στην αίθουσα της Νομικής υπάρχουν 3 εξόδοι. Η μια στην πλευρά που στέκονταν οι Πρωτοποροι, μια στην πλευρά του Αγώνα και αυτή από την οποία μπηκαν οι Αναρχικοί. Το ότι ο Αγώνας δεν έφερε κόσμο και αρκετοί φίλοι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ βρέθηκαν στην πλευρά αριστερή πλευρά (πίσω από τους αγωνίτες που ήταν δίπλα στην έξοδο) δεν το γνωριζε κανένας από πριν. Εκτός και αν η ΠΕΟΦ υπονοεί ότι υπήρχε συμπαιγνία Αναρχικών-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-Αγώνα

β) Η ΠΕΟΦ αποκαλεί την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ως κομματική παρατάξη εννοόντας τη σχέση της με το ΑΚΕΛ. Ταυτόχρονα γνωρίζει καλά ότι οι αναρχικοί διακατέχονται με ένα ιδιαίτερο μένος ενάντια στα κόμματα άρα και προς το ΑΚΕΛ. Πως μπορεί λοιπόν να επιμένει ότι μια κομματική παράταξη έχει σχέσεις με μια ομάδα ανθρωπων η οποία μένεται την πρώτη; Και δε μιλά η ΠΕΟΦ για απλές σχέσεις αλλά για σχεσης καθοδήγησης (οτι δηλαδή η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ καθοδηγεί τους αναρχικούς)τη στιγμή που οι αναρχικοί εξ ορισμού αποκυρήσσουν κάθε μορφή εξουσίας και καθοδήγησης.

Κερδισμένος μέσα από το κλάμα και τη στάση και τα ψέματα της ΠΕΟΦ είναι μόνο η ΦΠΚ Πρωτοπορία. Αφου εξυπηρετείται ο μύθος που καλλιεργεί ότι η ΠΕΟΦ και η Προοδευτική είναι τα δύο άκρα, ενώ αυτή εκφράζει τον ήρεμο ενδιάμεσο χώρο. Σκέφτηκαν οι ΠΕΟΦΙΤΕΣ ότι το παραμύθι που αναμασουν μποεί να τους τάισαν οι Πρωτοπόροι για κουτόχορτο; Πάντως αν δεν το σκέφτηκαν τότε το ετοίμασαν μαζί όπως μαζί αποφάσισαν να μη συζητείται το Κυπριακό στις Γενικές Συνελέυσεις της ΕΦΕΚΘ και όπως μαζί αποφάσιζαν φασιστικά να στερούν το διακαίωμα της ψήφου σε δεκάδες ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ φοιτητές.

Οσο για προδότες και εφιάλτες ας τους αναζητήσει η ΠΕΟΦ ΣΤΟ δικό της χώρο. Εκεί βρίσκονται ισως και αυτοί που τους πουλησαν το παραμυθι για τα επισόδεια όπως εκεί βρίσκονται και οι Εφιάλτες του 1974, του 1940-45 αλλά και οι κουκουλοφόροι του 55.

BYE BYE

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΧΑΛΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΦΕΚΘ. ΝΑ ΠΩ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ (ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΓΡΑΦΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΕΟΦ,)!!! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥς ΕΦΕΡΕ)ΜΟΥ ΔΗΜΗΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ:

1)ΡΗΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-ΠΕΟΦ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ. ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

2)ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 2 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ 5! ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ,ΠΕΟΦ,ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,ΑΓΩΝΑΣ. ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΕΣ???

3) ΤΙΣ 2 ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 50.9% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ??? ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ.

ΑΡΑ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΕΤΣΙ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ισως το 50,9% να μην είναι ακροδεξιοί αλλά επιλέγουν να στηρίξουν δύο ακροδεξιές παρατάξεις.

BYE BYE

Ανώνυμος είπε...

αυτό βέβαι δεν μπορεί να εξακριβωθεί όπως επίσης και ότι το 35% ψηφίζει την λεγόμενη "αριστερά" όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν... όπως και να έχει οι χαραλτηρισμοί και οι ταμπέλλες είναι δουλεία αυτών των "αριστερών" άρα τις έχουμε συνηθήσει πια...

sexandthenotsuchabigcity είπε...

εμένα πάντως κανένας δεν μου εξήγησε το σημαντικό έργο που παράγουν οι κομματικές παρατάξεις. καταλαβαίνουμε ότι από μέσα τους ξεπηδούν πολλά ταλέντα στην προπαγάνδα και στην πολιτική παραπλάνηση, αλλά συνεχίζω να μην αντιλαμβάνομαι ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στην πραγματικότητα στην κυπριακή νεανική κοινωνία και συνεπώς στην πατρίδα μας

Ανώνυμος είπε...

{αυτό βέβαι δεν μπορεί να εξακριβωθεί όπως επίσης και ότι το 35% ψηφίζει την λεγόμενη "αριστερά" όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν... όπως και να έχει οι χαραλτηρισμοί και οι ταμπέλλες είναι δουλεία αυτών των "αριστερών" άρα τις έχουμε συνηθήσει πια...}

To 35% μπορεί να μην είναι αριστεροί αλλά επιλέγουν να στηρίξουν μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ παράταξη. Μπορεί όμως και να είναι όπως ΄σίγουρα είναι και αυτοί οι 40 που η συμπραξη ΠΕΟΦ Πρωτοπορίας τους απαγόρετσε να ψηφίσουν. Τις ταπέλλες δεν τις βάζουν οι αριστροί αλλά οι θέσεις που εκφράζει η κάθε παράταξη, η δράση και η ιστορία της. Για αυτό ακριβώς Πρωτοπόρία και ΠΕΟΦ είναι ακροδεξιές (κάτι φιλμάκια που κυκλοφορούν ειδετέ τα;)

Μιχαέλλα μπορώ να σου απάντησω τι καλό πρσέφερε, προσφέρει και θα προσφέρει η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ. Για τις άλλες παρατάξεις δεν με αφορά.

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε σου απαντώ ξανά για να μην υπάρχουν σκιές δηλαδή όχι τίποτα άλλο. Όταν κάποιος έρχεται να ψηφίσει χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει η Ε.Ε (στην οποία συμμετέχει και η παράταξη σου και συμφώνησε σε αυτά) τότε δεν ψηφίζει. Τώρα αν εσείς στην Προοδευτική έχετε ένα φάκελο όπου περιέχονται τα φρονήματα του καθενώς, οι άλλοι μπορεί να μην έχουν. Σιγά να μην ξέρουν τους 1540 που ψήφισαν στις εκλογές τι φρονημάτων είναι και αν "έπρεπε" ή όχι να τους "κόψουν" όπως λες. Τώρα για τον αν με το να ψηφίσει κάποιος Προοδευτική επιλέγει αν στηρίξει "αριστερή" παράταξη άστο καλύερα...

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε ξέρεις τα διαδικαστικά πέρι Εφορευτικών και τα τοιάυτα μην μου το παίζεις ανήξερος περί φρονημάτων και φακέλλων και πως ενεργούν οι παρατάξεις όταν κοντευουν να κλεισουν οι καλπες.

Οσον αφορά αυτούς που έκοψε η παραταξη την οποία στηρίζεις (και σπεύδεις να δικαιολογήσεις) μαζί με το αδελφάκι της μην μας πουλάς φύκια για μεταξωτες κορδέλλες όυτε λουβάνες. Ξέρεις πολύ καλά ότι κόψατε κόσμο που δικαιούτω να ψηφίσει. Κόψατε επίσης κόσμο που έφερε δικαιολογητικά τα οποία δεν εγκρίνατε την ίδια στιγμή που επιτρέψετε σε κόσμο να ψηφίσει που έφερε ακριβως τα ίδια δικαιολογητικά προφανώς επειδή εσείς ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΕΡΑΤΕ ΤΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε εγώ δεν σε έβρισα και για αυτό απαιτώ και από σένα να κάνεις το ίδιο... αν μπορείς φυσικά! Δεν με ξέρεις και να μην μιλάς για μένα. από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει ρε φίλε για τα δικαιολογητικά δεν είμαι κομματικοποιημένος φοιτητής να τα ξέρω αυτά. Απλά αν είσαι αυτός που είπες στην αρχή πες μου μόνο (γιατί όταν ήρθα να ψηφίσω σε είδα) φορύσες φανέλλα με το σήμα της αναρχίας επάνω??? μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι κομματικοποιημένος φοιτητης αλλά τις ανακοινώσεις τις ΠΕΟΦ τις παπαγαλίζεις μια χαρά.

Οι ενέργειες των ατόμων της Εφορευτικής που προέρχονταν από τις αδελφές παρατάξεις ΠΕΟΦ - Πρωτιοπορία ήταν φασιστικές και όσοι τις επικροτούν χαρακτηρίζονται από ανάλογα. Αν εσύ δεν τις επικροτείς τότε πραγματικά το παίρνω πίσω.

Δεν είμαι ο Θανάσης ο Δημοσθένους τον οποίο έμμεσα αλλά σαφώς εννοείς εσύ και οι ανακοινώσεις της ΠΕΟΦ. Αυτός είναι ο μοναδικός από όλους που συμμετέχουν στο blog που έχει τα ΚΌΤΣΙΑ να γράφει επώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Endiaferon, diavazo sixna tis nees apantiseis edo mesa. Oste o thanassis apo ta prota posts forouse fanella me to A? O idios Thanassis pou eipe oti kaneis proodeftikarios den tous efere? Xexexe i epilogi rouxon tou anagkazei ton kosmo na min ton lamvanei sovara ipopsi e? :P

Ανώνυμος είπε...

φίλε bye bye δεν ξέρω αυτά τα πράγματα που λες δείξε μου αποδείξεις από κάπου για να τα δεκτώ. Εγώ ξέρω ότι για να ψηφίσω μου ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά τα οποία έδωσα και ψήφισα κανονικά χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα αν κάποιος δεν τα είχε γινόταν ένσταση και η Ε.Ε αποφάσιζε. Αυτά ξέρω εγώ που δεν με νοιάζουν και πολύ οι διαδικασίες έτσι κι αλλιώς... Αν αυτοί που λες είχαν τα δικαιολογητικά που είχα εγώ δεν νομίζω να τους στερούσε κανένας το διακίωμα να ψηφίσουν. Εγώ αυτό σου είπα από πριν και τίποτα άλλο.

Φίλε geros ναι αυτό έγινε το είδα με τα μάτια μου. Δεν ήθελα να το πω από την αρχή αλλά αφού με ανάγκασαν το είπα. Είναι απορίας άξιον πάντως δεν νομίζεις και συ???

Unknown είπε...

Δυστυχως παιδες οι κυπραιοι εχουν βαλει στοχο να διαχωρστουν οι ιδιοι και μετα να διαχωρισουν την πατριδα περασμενα ξεχασμενα φερτε τον νου σας και κανει να μαλωνετε ματαξυ σας ο ι φταιει η πεοφ ο ι η προοδευτικη ο ι ο Α η ο Β ΚΑΝΕΙ καμετε κατι καλο επιτελους μεσα στιε παραταξεις να φανει η πατριδα μας.Για τα γεγονοτα με τους αναρχικους ακουστηκαν πολλα και συνεχιζονται να ακουονται κανεις δεν τα ξερει καλυτερα ομως ,εκτος που τζιηνους που ηταν μεσα ...