Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Τα χειρότερα έπονται

Την πορεία του κ. Χριστόφια δεν την ακολουθώ πια, επειδή δεν την προλαβαίνω. Τα χαριεντίσματα με τους Τούρκους δημοσιογράφους στην μητρική τους γλώσσα, την δήλωση του περί τουρκικής διοίκησης στην Κερύνεια μετά την "λύση" (που μου θύμισε και την επιστολή του προηγούμενου μειοδότη προέδρου, του Γλ. Κληρίδη, που έκανε λόγω για αφελληνοποίηση που δεν αποτρέπεται απαντώντας στον Μητροπολίτη Κερύνειας), την δυσμενή μετάθεση όλης της προηγούμενης φρουράς του Προέδρου, τόσα και τόσα άλλα. Μέσα σε ένα μήνα έχουμε πάει πίσω δεκαετίες σε θέματα αξιοκρατίας και πολιτικής στο Κυπριακό, και τα χειρότερα έπονται, αφού η τουρκική πολιτική που εκφράζει ο Ταλάτ αργά ή γρήγορα θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Και όλα αυτά φυσικά γίνονται όχι με την ανέχεια αλλά με την συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στην ουσία συμπολίτευσης) που βλέπει την πολιτική της να έχει περάσει στην εξουσία χωρίς να έχει πολιτικό κόστος αφού το ΑΚΕΛ την εφαρμόζει. Και χωρίς ούτε μία αντιπολιτευτική λέξη ως τώρα αφού υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων, στο εθνικό θέμα που και οι δύο ακολουθούν τις προσταγές των ΗΠΑ, αλλά και στα οικονομικά θέματα που η Αριστερά του ΑΚΕΛ με τις αλλαγές που προωθεί στο θέμα εισαγωγής στα πανεπιστήμια παρουσιάζεται ως μεγαλύτερος υπερασπιστής του Κεφαλαίου και από την Δεξιά του ΔΗΣΥ.

Θα σας το υπενθυμίσω πολλές φορές και στο μέλλον κύριοι, την καταστροφική πορεία που έχουμε πάρει εσείς την επιλέξατε με την ψήφο σας, όχι εμείς. Την ενδυνάμωση μιας αντιπολίτευσης που δεν αντιπολιτεύεται (δεν λέω και το ότι συμπλέει επειδή άμα είχατε το πολιτικό κριτήριο να το καταλαβαίνατε αυτό δεν θα την στηρίζατε εξαρχής) εσείς την κάνατε πραγματικότητα, όχι εμείς. Όταν φθάσουμε και πάλι στο χείλος του γκρεμού όμως, σε εμάς θα τρέξετε ξανά για να σας σώσουμε. Και εδώ που μας έχετε φέρει πια, την επόμενη φορά ίσως να μην το καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: