Τρίτη, 8 Απριλίου 2008

Φασιστική απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, της Φ.Ο.Σ. Νομικής!

Με ομόφωνη απόφαση όλων των φοιτητικών παρατάξεων του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Αθηνών (ΔΑΠ–ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΔΙΚΤΥΟ, ΕΑΑΚ), απαγορεύτηκε η κάθοδος της Φ.Ο.Σ. Νομικής στις εκλογές της 9ης Απριλίου.

Φτηνή δικαιολογία για τον φασιστικό αυτό αποκλεισμό ήταν το επιχείρημα ότι παλαιό μέλος της ΝΕ.Ο.Σ., ο οποίος είναι φοιτητής της Νομικής (αλλά όχι μέλος της Φ.Ο.Σ. Νομικής), εθεάθη να διέρχεται από σημείο που πριν κάποιες ώρες είχαν λάβει χώρα επεισόδια μεταξύ ακραίων ομάδων.

Η φασιστική αυτή λογική αποκλεισμού, της φοιτητικής παράταξης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, από τις εκλογές μίας από τις μεγαλύτερες σχολές της Ελλάδος, καταδεικνύει ξεκάθαρα τόσο την αντιδημοκρατική λογική των φοιτητοπατέρων που θέλουν να καπελώσουν το φοιτητικό κίνημα, όσο και τον φόβο των κατεστημένων φοιτητικών παρατάξεων απέναντι στην δυναμική άνοδο της Φ.Ο.Σ.

Φτάσαμε στο σημείο φοιτητικές παρατάξεις της άκρας Αριστεράς, οι οποίες στους κόλπους τους υποθάλπτουν τραμπούκους και ακραία στοιχεία, που με την πολιτική βία θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας, προκειμένου… να μας απαγορεύσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Το δε πιο λυπηρό είναι ότι μαζί τους συντάχθηκαν και οι φοιτητικές παρατάξεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο αγώνας για την Δημοκρατία και τα Πατριωτικά ιδεώδη μέσα στα Πανεπιστήμια συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατά και κάθε φασιστικός αποκλεισμός θα γιγαντώνει την θέληση μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: