Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Για την ΑΤΗΚ

Ενδιαφέρον όπως πάντα το τελευταίο άρθρο της Νοητικής Αντίστασης αλλά παραγνωρίζει και γεγονότα. Μετά από 8 μήνες έντονης πολεμικής σε κάθε τι που μπορεί να θυμίζει στον Κυπριακό Ελληνισμό τις ρίζες του, μετά από τις υποστολές σημαιών, τις συλλήψεις πατριωτών, την πολιτική εκμετάλλευση αθλητικών γεγονότων, την αλλοίωση των ιστορικών βιβλίων, την απόπειρα απαλειφής της λέξης "Ελληνικών" από την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσσού, την κατάργηση της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου από εκδηλώσεις, μετά από τόσα και τόσα άλλα γνωστά και άγνωστα, δεν γίνεται να ρίχνεται η ευθύνη της μετονομασίας της ΑΤΗΚ μόνο στην άθλια -και υπαρκτή- ξενομανία μας και τους ανίκανους επικοινωνιολόγους της Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

Η μετονομομασία της ΑΤΗΚ σε CYTA είναι πολιτική απόφαση, είναι ακόμα ένα γρανάζι στον μηχανισμό αλλοίωσης συνειδήσεων που έχει στήσει το καθεστώς Χριστόφια. Κάθε ενέργεια του καθεστώτος, από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη, έχει ως στόχο την αποελληνοποίηση του Κυπριακού λαού. Όσοι το θεωρήσουν αυτό συνομωσιολογία ας θυμηθούν ότι το καθεστώς μπήκε στον κόπο, με πολιτική απόφαση, να δέσει την Ελληνική σημαία στο μνημείο στην Λήδρας, απλώς για να μην κυμματίζει! Κάθε ενέργεια, μικρή ή μεγάλη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σχετικα με την Ελληνική σημαία, δεν ισχύει. κοίταξα εγώ σήμερα και οι σημαίες ειναι και οι 3 μια χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Η προβολή του θέματος τους ανάγκασε να την "λύσουν". Το ότι σε κάποια θέματα (όπως την σημαία στη Λήδρας, την σημαία στο ΡΙΚ, τα βιβλία ιστορίας, τις συλλήψεις κτλ) αναγκάζονται να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα είτε λόγω της προβολής από τον τύπο είτε, σπανιότερα, λόγω αντίδρασης πολιτών, δεν πρέπει να μας κοιμίζει, αντίθετα.