Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Πού ζούσατε το 1963-64, κύριε Πουργουρίδη;

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Να ζητήσουμε, λοιπόν, μια μεγάλη συγγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους, για τα μεγάλα "εγκλήματα" που διαπράξαμε σε βάρος τους το 1963-1964, μας ζητά ο Χρήστος Πουργουρίδης, εκ των ηγετών της μεγάλης εθνικόφρονος παράταξης!

Ναι, να τους ζητήσουμε συγγνώμη. Το οφείλουμε στους poor Turks, όπως τους αποκαλούσαν εκείνη την περίοδο οι Εγγλέζοι. Στους οποίους, επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη, επειδή στην ελληνοκυπριακή φαντασία μας πιστέψαμε ότι έστησαν τα πρώτα συρματοπλέγματα της διχοτόμησης.

Η ελληνοκυπριακή κοινότητα οφείλει, όντως, μια τεράστια συγγνώμη για τα εγκλήματά της. Ξέρετε, είναι οι Ελληνοκύπριοι που εστασίασαν κατά του κυπριακού κράτους. Είναι οι Ελληνοκύπριοι που έκαψαν τις γειτονιές του Αγίου Κασσιανού και του Αγίου Λουκά. Είναι οι Ελληνοκύπριοι που, στο Κιόνελι, κατέσφαξαν τους άτυχους Κοντεμενιώτες, τους οποίους παρέδωσαν ως πρόβατα επί σφαγή οι Εγγλέζοι στους Γκρίζους Λύκους των Τουρκοκυπρίων. Είναι τα στίφη των Ελληνοκυπρίων που κατέβαιναν από τις τουρκικές συνοικίες, με φωτιές, τσεκούρια και ουρλιάζοντας "Διχοτόμηση ή θάνατος", πυρπολούσαν εκκλησιές, σπίτια, περιουσίες και σκότωναν Ελληνοκυπρίους. Ο κ. Πουργουρίδης ίσως να διήγε άνετη ζωή τότε, στη Λεμεσό. Ας με ερωτήσει όμως κι εμένα, που κλεισμένος σε ένα σπίτι, στον Άγιο Κασσιανό, ολόκληρες νύκτες, παιδάκι τότε, περίμενα πότε θα σπάσει την πόρτα μου ο τουρκικός όχλος και να με αποτελειώσει...

Να ζητήσουμε, όμως, συγγνώμη από τους Τουρκοκύπριους και για έναν άλλο λόγο. Το πλοίο "Ντενίζ", που μετέφερε το σύγχρονο οπλισμό στους Τουρκοκυπρίους για να σφάξουν τον κόσμο την ώρα που εκκλησιαζόταν, μέσα στις εκκλησιές, τη μεγάλη νύκτα των Χριστουγέννων, ήταν ελληνικό! Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους, που οι καημένοι πολεμούσαν με τα κυνηγετικά εναντίον των πάνοπλων Ελληνοκυπρίων. Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους διότι ο Ραούφ Ντενκτάς, με τις προβοκάτσιες, τις συνωμοσίες, τα εγκλήματά του, δεν ήταν Τουρκοκύπριος. Ελληνοκύπριος ήταν! Ελληνοκυπριακές ήταν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις "Βολκάν" και ΤΜΤ, που έσπερναν το θάνατο μεταξύ των Ελληνοκυπρίων.

Αφήστε μας ήσυχους, τελικά, κύριε Πουργουρίδη. Εσείς και οι όμοιοί σας. Αφού δεν γνωρίζετε Ιστορία, αφού δεν γνωρίσατε ποτέ τη βαρβαρότητα του Τούρκου, αφού εκλαμβάνετε τον Ντενκτάς, τη Βολκάν και την ΤΜΤ ως ελληνοκυπριακά δημιουργήματα, τότε μόνο πρόκληση προς την Ιστορία και χλευασμό στη μνήμη των Ελληνοκυπρίων, που σφαγιάστηκαν το '63 από τους Τούρκους, συνιστούν οι παρεμβάσεις σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προδοσία! ΑΙΣΧΟΣ!