Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Δημοσκοπήσεις 18/01/2009

Τα σημαντικότερα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, και κατά κύριο λόγο το κλείσιμο της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τις νέες δημοσκοπήσεις της Public Issue και της Marc.

Public Issue (εφ. Καθημερινή)
ΠΑ.ΣΟ.Κ 38% (-0.5%)
Νέα Δημοκρατία 33% (+0.5%)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α 10% (-2%)
Κ.Κ.Ε. 8.5% (+0.5%)
ΛΑ.Ο.Σ 5.5% (+1.5%)

Marc (εφ. Έθνος)
ΠΑ.ΣΟ.Κ 35% (+0.9%)
Νέα Δημοκρατία 30.4% (+1.5%)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7.5% (-0.6%)
Κ.Κ.Ε. 7.4% (+0.2%)
ΛΑ.Ο.Σ 3.8% (-0.6%)

Update Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δανειστήκαμε από το Ελληνικό καφενείο αρκετές ώρες πριν την δημοσιοποίηση τους, ήταν σωστά με μοναδική εξαίρεση τα ποσοστά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το Ελληνικό καφενείο είχε δώσει 4% στον ΛΑ.Ο.Σ και στις δύο δημοσκοπήσεις. Τελικά ο ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνει 5.5% στην δημοσκόπηση της Public Issue, ενώ το in.gr τον φέρνει στο 3.8% στην δημοσκόπηση της Marc. Ίδωμεν..

ΥΓ 1: Καλύτερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κάνει ο ΛΑ.Ο.Σ απαντά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση της Public Issue, καλύτερος πρωθυπουργός ο Καραμανλής με την διαφορά από τον Παπανδρέου να εκτοξεύεται στο 9%!

ΥΓ 2: Εδώ και 9 ώρες και μέχρι αυτή την στιγμή το in.gr και το Βήμα παρουσιάζουν ανάποδα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Δεν υπάρχει κανείς στο συγκρότημα Λαμπράκη που παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις έστω και λίγο, ώστε να ξέρει ότι η Public Issue παρουσιάζει μόνο εκτίμηση εκλογικής επιρροής, και γι' αυτό τα δικά της ποσοστά, και όχι αυτά της Marc, είναι πάντα στρογγυλεμένα.

Update 2 Στο 3.8% τελικά ο ΛΑ.Ο.Σ στην δημοσκόπηση της Marc. Διόρθωσε τελικά το λάθος του το in.gr, όχι όμως και το Βήμα ενώ έχουν περάσει 17 ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: