Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Θα απολογηθεί ο «Πολίτης»;

Του Κωστάκη Αντωνίου

Ο Βρετανός επιτελάρχης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο οποίος εν γνώσει του και στη βάση μιας πολιτικής εξυπηρέτησης της Τουρκίας και των στόχων της στην Κύπρο, παραπλάνησε τον κυπριακό λαό και τον έξω κόσμο, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Πρέπει η Κυβέρνηση να ζητήσει την ανάκλησή του και την αναχώρησή του από την Κύπρο.

Δεν νομιμοποιείται η Ειρηνευτική Δύναμη να μετατρέπεται σε φορέα της τουρκικής προπαγάνδας, και κανάλι διοχέτευσης πλαστών πληροφοριών, που τείνουν να αποενοχοποιήσουν την κατοχική δύναμη. Διότι αυτό έκαμε ο Βρετανός στρατιωτικός. Ενεργώντας ως όργανο της Τουρκίας, έδωσε ψευδή στοιχεία, πως τάχατες ο τουρκικός στρατός κατοχής έχει μειωθεί στις 21 χιλιάδες(!). Τη στιγμή που τα στοιχεία της Εθνικής Φρουράς αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανέρχονται στις 43 χιλιάδες άνδρες, εξοπλισμένους, με όλα τα σύγχρονα όπλα και ευρισκομένους μονίμως σε επιθετική διάταξη.

Η κυπριακή κυβέρνηση, επίσημα, πρέπει να ανασκευάσει τα ψεύδη του Εγγλέζου, να αποκαταστήσει με επιστολή της στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση την αλήθεια, και να απαιτήσει την άμεση ανάκληση του Βρετανού επιτελάρχη. Ο οποίος έπαιξε ρόλο εκπροσώπου του Αττίλα και προσπάθησε να εξωραΐσει την κατοχική δύναμη, διεθνώς, με πλαστά στοιχεία.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο ο Βρετανός παραμυθάς. Θέμα είναι και η συμπεριφορά ενός δικού μας εντύπου, του «Πολίτη». Αυτή η εφημερίδα έπαιξε πρόθυμα ρόλο ντελάλη του Εγγλέζου, προβάλλοντας σε θέση κυρίου θέματος όλες τις ψευδολογίες του. Πανηγύριζε ο «Πολίτης» ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν μειωθεί στο ήμισυ. Χωρίς να προχωρήσει σε διασταύρωση των πλαστών στοιχείων που του σέρβιραν, χωρίς να προβληματισθεί ότι με όσα δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή, έχυνε νερό στο μύλο της τουρκικής και εγγλέζικης προπαγάνδας, χωρίς να δείχνει κανένα σεβασμό προς τους αναγνώστες του, αλλά και προς ολόκληρο το λαό, κατέστη φερέφωνο του Εγγλέζου και των όποιων σκοπιμοτήτων ήθελε να εξυπηρετήσει.

Όταν μια εφημερίδα γίνεται, ηθελημένα ή άθελα, ο φορέας και ο ντελάλης τέτοιων ατεκμηρίωτων και ψευδών πληροφοριών, οι οποίες προκαλούν μεγάλη ζημιά στην εθνική υπόθεση και δεν αισθάνεται, την επομένη, την ανάγκη, την ευθιξία, το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη, να απευθύνει μιαν απολογία προς τον κυπριακό λαό, για όσα παραπλανητικά δημοσίευσε, τότε πρέπει να ανησυχούμε πολύ για το φθοροποιό και υπονομευτικό ρόλο τον οποίο, κάποια Μέσα Ενημέρωσης, διαδραματίζουν εις βάρος της εθνικής υπόθεσης.

Η εφημερίδα αυτή ενήργησε ως συγκοινωνούν αγγείο με τον Βρετανό, διαφήμισε τις ψευδολογίες του και συνήργησε ώστε να περάσει μέσα στο λαό μια προσπάθεια εξωραϊσμού και αποενοχοποίησης της Τουρκίας.

Ας κρίνει τις προθέσεις και την πολιτική της ο λαός...

Σημ Σχιζοφρένειας Από την αρχή είχαμε καταγγείλει από εδώ τον βρώμικο ρόλο της εφημερίδας και την προσπάθεια εξωραϊσμού του Αττίλα χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: