Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Αν ξαναψηφίσω αυτούς τους παπάρες, να μου κοπεί το χέρι ΣΥΡΙΖΑ

Από το Μπουκάλια στο πέλαγος

Διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων για τον χαμό του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Προπύλαια η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή εκπροσώπων νεολαίων από τον ΣΥΝ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και αποχώρησαν προς την οδό Πανεπιστημίου χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.
Οι εκπρόσωποι των νεολαίων χαρακτήρισαν προκλητική και εκδικητική τη δίωξη των συλληφθέντων, εξοργιστική την προφυλάκιση δεκάδων από αυτούς και αδιανόητη την παραπομπή 18 με βάση των αντιτρομοκρατικό νόμο.
Έκαναν επίσης αναφορά στην κατασταλτική δράση της αστυνομίας και δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν βήμα πίσω εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες, να απαγορευτούν τα χημικά, να καταργηθεί ο τρομονόμος και να διαλυθούν τα στρατιωτικά σώματα της αστυνομίας.

Πράγματι είναι προκλητική η δίωξη των συλληφθέντων. Δεν είναι πρόκληση ότι η Αθήνα κάηκε και συνελήφθησαν μόλις μία χούφτα άνθρωποι. Πρόκληση είναι ότι η αστυνομία είχε το θράσος να συλλάβει έστω και λίγους. Πρόκληση είναι επίσης ότι η δικαιοσύνη άσκησε διώξεις και τους προφυλάκισε. Επίσης πρόκληση είναι που οι εισαγγελείς δεν ακούνε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και δεν εννοούν να αναφωνήσουν ομαδικά “ωχ, μαλακία κάναμε”, να φάνε τις δικογραφίες και, αφού ζητήσουν γονυπετείς συγγνώμη, να αφήσουν ελεύθερους τους συλληφθέντες, για να συνεχίσουν το θεάρεστο κοινωνικό έργο τους.

Υπάρχει όμως και μία άλλη (πραγματική αυτή τη φορά) πρόκληση. Ότι ο Συνασπισμός βρίσκεται στη βουλή.

Βοηθήστε να διορθωθεί αυτό το παράδοξο. Μην τους ψηφίζετε! Πρόκειται για ένα κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που παγιδεύτηκε στο κοινοβούλιο. Απελευθερώστε το και στείλτε το εκεί που ανήκει: στο δρόμο. Εξάλλου οι ίδιοι σε ανακοινώσεις τους βάζουν την κατακλείδα “στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: