Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

1η Απριλίου 1955: ο ηρωικός αγώνας της ΕΟΚΑ σμιλεύει τα πρότυπα του ηρωισμού, της τιμής και της αξιοπρέπειας


1) Από το Ελλαδικό και Κυπριακό κατεστημένο (Μακάριος, Καραμανλής, Αβέρωφ) που ενώ η εντολή του Κυπριακού Λαού, αλλά και η εκπεφρασμένη θέληση του Ελλαδικού ήταν για ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα, εκείνοι το 1959 στη Ζυρίχη, συμφώνησαν και υπέγραψαν μία ετοιμόρροπη ανεξαρτησία με δυσανάλογη συμμετοχή των απόντων και εχθρικών προς τον αγώνα Τουρκοκυπρίων και διατήρηση των Βρετανικών βάσεων, ενώ ξαναέβαλαν στο παιχνίδι και την Τουρκία (με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα) η οποία είχε παραιτηθεί πλήρως των δικαιωμάτων της από το 1923.

2) Από το ΚΚΕ, που με τον ραδιοσταθμό του κατήγγειλε τον αγώνα σαν «τυχοδιωκτισμό με βαρελότα», ενώ συγχρόνως πρόδιδε ανοικτά την ταυτότητα του Διγενή, δίνοντας έτσι τεράστιο πλεονέκτημα στους Άγγλους. Ίδια στάση κράτησε και η ΕΔΑ.

3) Από το ΑΚΕΛ, που κατήγγειλε τον αγώνα της ΕΟΚΑ βάζοντάς του εμπόδια με κάθε τρόπο, ενώ προπαγάνδιζε έναν αγώνα «παλλαϊκό και ειρηνικό», με αποτέλεσμα να το επαινέσει ακόμα και το ίδιο το BBC. Άλλωστε το ίδιο το ΑΚΕΛ ανεγνώρισε το «λάθος» του, κατόπιν όμως εορτής.

4) Με εξαίρεση τον Γεώργιο Παπανδρέου το Ελλαδικό και Κυπριακό κατεστημένο συνεπικουρούντων και των κομμουνιστών αντιτάχθηκε στο σχέδιο Άτσεσον το 1964 που ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία για την πολυπόθητη ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναί, ούλλοι επροδώσαν σας. Για τους "προδότες" δεξιούς γιατί δεν μιλάς; Για τους άνθρωπους της δεξιάς και αριστεράς που στιγματίστηκαν σαν προδότες επειδή απλά φαγώθηκαν από άνθρωπους της ΕΟΚΑ για μια πολιτική ή στρατιωτική θέση, γιατί δεν μιλάς; Γιατί δεν μας λες πόσουςΆγγλους σκότωσε η ΕΟΚΑ και πόσους ΕΚ; Για τους διπλούς πράκτωρες της ΕΟΚΑ γιατί δεν μιλάς; Μήπως τον Αυξεντίου τον πρόδοσε... ο βοσκός; Αν ναί, τότε γιατί πριν καταλήξει στον Μαχαιρά άλλαξε 3 κρυσφήγετα στον Πενταδάκτυλο και μόλις έφευγε από εκεί έρχονταν οι άγγλοι και τον γύρευαν; Πες μας και γιατί ο Χουντίνι-Γιωρκάτζης φυλακίστηκε 3 φορές για κατοχή οπλισμού και εμπλοκή σε μάχη με άγγλους στρατιώτες και δεν θανατώθηκε (αντίθετα, "κατάφερνε" να δραπετεύει πάντα) ενώ ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης θανατώθηκε απλά επειδή μετέφερε ασυναρμολόγητο οπλισμό; Πες μας ποιός πρόδοσε το πρώτο καΐκι με οπλισμο που ήρθε από Ελλάδα, τον "Αγιο Γεώργιο" στη Χλώρακα, ΠΡΙΝ ακόμη ξεκινήσει ο αγώνας και πριν ακόμη στην Κύπρο μάθει κανείς οτιδήποτε για την ΕΟΚΑ. Πες μας γιατί ο Μακάριος αναγκάστηκε να υπογράψει την ανεξαρτησία και ποιά ήταν η άλλη επιλογή. Πες μας αν ο αγώνας απέτυχε ή πετυχε. Στόχος (φανερός) του αγώνα ήταν η απαλλαγή από τους΄Άγγλους και η Ένωση. Ποιός από τους δύο στόχους επιτεύχθηκε; Ο μόνος στόχος της ΕΟΚΑ που επιτεύχθηκε ήταν ο κρυφός... δηλ. να στιγματιστούν οι αριστεροί σαν προδότες και να καταλάβουν την εξουσία όλοι εκείνοι οι μακάριοι και γιωρκάτζηδες και παπαφώτηδες που έστησαν το κατεστημένο στην Κύπρο, το οποίο μέχρι και σήμερα καλά κρατεί. Πες μας και για την ΕΟΚΑ Β. Πες μας ποιοί ήταν μέλη και στην ΕΟΚΑ και στην ΕΟΚΑ Β. Γιατί δεν λες;
Θα μπορούσα να σε ρωτήσω 100 πράματα... αλλά... οκ, και τούτα αρκετά είναι.

Κωνσταντίνος είπε...

Επειδή όλα τα επιχειρήματα σου είναι αστεία φίλε, και σε αστεία επιχειρήματα δεν απαντώ.

Ανώνυμος είπε...

Νεο-Κυπριε πηγεναι επαναπροσεγγιστου με κανενα τουρκουι στη ληδρας κοκκινο αρνι του ακελ.

Πραγματι γελοια τα επιχειτηματα που σου εμαθαν στην εδον ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ!!
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ