Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Οι αδυναμίες του ΔΗΚΟ και το σχέδιο του ΑΚΕΛ

Επιμένω και θα επιμένω στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος (με αποτέλεσμα να μένουν πίσω και άλλες ειδήσεις και να "ανεβαίνουν" ετεροχρονισμένα). Ευτυχώς ή δυστυχώς (μάλλον δυστυχώς) οι εσωκομματικές του ΔΗ.ΚΟ είναι πιο σημαντικές για την Κύπρο απ' ότι οι επερχόμενες Ευρωεκλογές.
  • Η επίσημη θέση του ΔΗ.ΚΟ σήμερα κάνει κακό στον τόπο
Δεν υπάρχει κανένα θέμα στο οποίο το ΔΗ.ΚΟ έχει συμφωνήσει με το ΑΚΕΛ. Κυπριακό, Ευρωπαϊκή Ένωση, Άμυνα, Παιδεία, λοιπά θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, οι διαφορές είναι χαώδεις. Σε κανένα σημαντικό θέμα δεν έχουν κοινή γραμμή αλλά ούτε στην συντριπτική πλειοψηφία των ασήμαντων. Σε κανένα θέμα δεν έχει καταφέρει να επιβάλει την άποψη του το ΔΗ.ΚΟ επειδή ανήκει στην κυβέρνηση. Επιμένει ωστόσο να παραμένει στην κυβέρνηση στηρίζοντας έτσι την αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική Χριστόφια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο δεν είναι η εμμονή του στην στήριξη αυτής της κυβέρνησης αλλά η χλιαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Με εξαίρεση κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη (που το ΑΚΕΛ ευελπιστεί να πάψουν να είναι πρωτοκλασάτα στις 15 Μαρτίου), η επίσημη στάση του κόμματος είναι απλώς "λίγη".
  • Η επίσημη θέση του ΔΗ.ΚΟ σήμερα κάνει κακό στο... ΔΗ.ΚΟ
Η απλόχερη στήριξη που προσφέρεται στο ΑΚΕΛ κλείνει το δρόμο του ΔΗ.ΚΟ σε μία ανοδική πορεία. Άμα το κόμμα αρχίσει να αντιδρά στα μεγάλα θέματα θα μπορέσει να συγκεντρώσει δυσαρεστημένους ΑΚΕΛικούς, δυσαρεστημένους (από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση) συναγερμικούς, φίλους του Ευρω.Κο και των Οικολόγων που δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή οπότε δεν θέλουν να χαραμίσουν την ψήφο τους. Κάποιοι εντός του κόμματος δεν φαίνεται να θέλουν ένα μεγάλο και ισχυρό ΔΗ.ΚΟ.

------------------------------------------------------------

Πριν δύο μήνες, έχοντας πληροφορίες από τα ενδότερα του κόμματος, ενημερώναμε για τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου του ΑΚΕΛ να απομακρύνει σημαντικά στελέχη από θέσεις κλειδιά εντός του ΔΗ.ΚΟ με την εγγραφή ΑΚΕΛικών ως μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος. Έκτοτε, στελέχη του ΔΗ.ΚΟ μέσω συνεντεύξεων, και το "Κυπριακό Ποντίκι", έχουν αφήσει υπόνοιες ότι κάτι τρέχει με τα νέα μέλη. Τελευταία, υπόνοιες είχε δημιουργήσει άθελα της και η εφημερίδα "Πολίτης", γράφοντας ότι η πλειοψηφία των νέων μελών ελέγχεται από την ομάδα που στηρίζει το ΑΚΕΛ.

Πριν 4 μέρες για πρώτη φορά γράφτηκε ξεκάθαρα στον τύπο αυτό που είχαμε σημειώσει από τις 25 Ιανουαρίου εδώ. Έγραψε κατά λέξη το "Κυπριακό Ποντίκι":

πληροφορίες φέρουν πολλά από τα νέα μέλη που έχουν εγγραφεί προσφάτως, κυρίως στην Πάφο, να μην είχαν καμία σχέση με το ΔΗΚΟ πριν την εγγραφή τους, αλλά με άλλο κόμμα, προφανώς το ΑΚΕΛ!

Επαναλαμβάνουμε και πάλι, οι γνήσιοι ΔΗΚΟϊκοί οφείλουν να προστατέψουν την αυτονομία του κόμματος τους από τον καρκίνο του ΑΚΕΛ. Όσα μέλη του κόμματος δεν ξέρουν ποιες είναι οι επιλογές του ΑΚΕΛ ας μην λησμονήσουν να προμηθευτούν από τα περίπτερα το "Κυπριακό Ποντίκι" της ερχόμενης Παρασκευής. Υποψιάζομαι ότι θα έχει γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: