Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Προσπαθούν να απομακρύνουν τους "Τασσικούς"


Πριν πενήντα μέρες είχαμε αποκαλύψει όσα ανακάλυψε εχθές η προσκείμενη στην κυβερνητική πολιτική εφημερίδα "Πολίτης". Υπάρχουν πέντε χιλιάδες νέα μέλη στο Δημοκρατικό Κόμμα, που έχουν εμφανιστεί από το πουθενά. Με τους δήθεν ΔΗΚΟϊκούς δεν έχει σπάσει απλώς το ρεκόρ μελών που είχε ποτέ το ΔΗ.ΚΟ, αλλά τώρα το κόμμα έχει παραπάνω μέλη από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ!

Είχαμε σημειώσει πριν δύο σχεδόν μήνες πως εντός του Δημοκρατικού Κόμματος υπάρχει ανησυχία ότι πρόκειται για προσπάθεια του Προεδρικού να ελέγξει πλήρως το κόμμα παραδίδοντας όλες τις θέσεις στην ομάδα Καρογιάν.

Η αναφορά της εφημερίδας "Πολίτης", για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω απ' τις γραμμές, είναι συγκλονιστική:
Το κλειδί, ωστόσο, εκτιμάται πως το κρατά η κομματική μηχανή και κατ' επέκταση το "προεδρικό" στρατόπεδο, με τα 5.000 νέα μέλη που ενεγράφησαν στο ΔΗΚΟ τους τελευταίους δύο μήνες και τα οποία αναμένεται να γείρουν αποφασιστικά την πλάστιγγα.
Στο Δημοκρατικό Κόμμα υπάρχει η εντύπωση ότι τα μισά περίπου από τα νέα μέλη είναι αμφιβόλου πολιτικής προέλευσης. Αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα είναι το ότι η "αδυναμία" του -ελεγχόμενου από την ομάδα Καρογιάν- κομματικού μηχανισμού να ελέγξει από που προέρχονται τα νέα μέλη έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση της ομάδας "Τάσσου Παπαδόπουλου" να μην διεκδικήσει την προεδρεία του κόμματος. Αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα είναι και το ότι ενώ είχε επέλθει συμφωνία εντός του ΔΗΚΟ η ομάδα Καρογιάν την τορπίλισε την τελευταία στιγμή με την υποψηφιότητα Βότση. Αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα είναι τέλος ότι μεταξύ των μελών, ΔΗΚΟϊκών και μη, έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν λίστες με τις επιλογές Χριστόφια - Καρογιάν για όλες τις θέσεις της ηγετικής πυραμίδας.

Οι γνήσιοι φίλοι του Δημοκρατικού Κόμματος οφείλουν να σεβαστούν την ιστορία του κόμματος. Οφείλουν να πολεμήσουν ώστε να μην υποθηκεύσουν κάποιοι την ανεξαρτησία του ΔΗ.ΚΟ, παραδίδοντας το στις ορέξεις του ΑΚΕΛ. Οφείλουν να κρατήσουν τις εσωκομματικές ισορροπίες εκλέγοντας τους Γ. Κολοκασίδη, Ν. Παπαδόπουλο, Κ. Κενεβέζο. Οφείλουν να ακολουθήσουν τις διαχρονικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και τις παρακαταθήκες του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Οι γνήσιοι ΔΗΚΟϊκοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: